تهران-ایرنا- کریس ون هولن و جف مرکلی سناتورهای آمریکایی که از گذرگاه رفح دیدار کرده اند، روز یکشنبه از جلوگیری اسرائیل از ورود کامیون‌های امدادی به غزه ابراز نارضایتی کردند.

به گزارش یکشنبه شب ایرنا از "نشنال", به دلیل بازرسی‌های شدید رژیم صهیونیستی در گذرگاه رفح تنها بخشی از کمک‌های مورد نیاز وارد غزه می‌شود, درحالی که محاصره سه ماهه توسط ارتش این رژیم, این منطقه را با خطر قحطی مواجه کرده است.

به گفته دو سناتور آمریکایی که روز شنبه از مرز بازدید کردند، روزانه تنها حدود ۱۲۰ کامیون امدادی، وارد غزه می‌شوند درحالی که برای رفع نیازها ۵۰۰ کامیون باید وارد این منطقه شوند.

آن‌ها گفتند که به دلیل تاخیرهای ایجاد شده در بازرسی، انبارهای نزدیک مرز رفح مملو از کمک‌های بشردوستانه حیاتی است.

کریس ون هولن و جف مرکلی افزودند که بازرسی‌های رژیم صهیونیستی از کامیون‌های امداد رسانی متکی بر یک سیستم «کاملاً ناکارآمد» است که شامل مخالفت با ورود محموله‌ها بر اساس یافته‌های «مبهم» و به ظاهر «خودسرانه» است.
این دو مقام افزودند که بسیاری از موارد مخالفت بر اساس هراس اسرائیل از " استفاده حماس" از این کمک‌ها است اما استدلال اسرائیل ضعیف است.

مرکلی در یک جلسه توجیهی به گروهی از خبرنگاران در قاهره گفت: آنچه دیروز مرا تحت تأثیر قرار داد، کیلومترها صف کامیون امدادی بود. آن‌ها قابل شمارش نبودند, اما صدها کامیون در مرز قرار داشتند.

به گزارش ایرنا, مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که غزه به محل مرگ و ناامیدی تبدیل شده است.

گریفیتس در بیانیه خود افزود: ده‌ها هزار نفر، عمدتاً زنان و کودکان در غزه کشته یا زخمی شده‌اند. مناطقی که گفته شده بود غیرنظامیان غزه می‌توانند برای امنیت خود در آن‌ها پناه بگیرند، بمباران شده است. مراکز درمانی تحت حملات بی‌امان قرار دارند.

این مقام سازمان ملل تاکید کرد: یک فاجعه سلامت عمومی در غزه در حال رخ دادن است. بیماری‌های عفونی در پناهگاه‌های پر ازدحام در حال گسترش است. در میان این آشوب, روزانه حدود ۱۸۰ زن فلسطینی زایمان می‌کنند.
مردم غزه با بالاترین سطح ناامنی غذایی که تاکنون ثبت شده است مواجه هستند. قحطی در غزه درحال نزدیک شدن است.

وی ادامه داد: ۱۲ هفته گذشته, بویژه برای کودکان غزه مخرب بوده است. آن‌ها بدون غذا, آب و مدرسه بوده و چیزی جز صداهای وحشتناک جنگ را نشنیده‌اند.

گریفیتس هشدار داد: غزه غیرقابل سکونت شده است. مردم آن هر روز شاهد تهدیدهایی هستند که موجودیت آن‌ها را تهدید می‌کند و جهان تنها نظاره گر این اوضاع است.

وی در پایان تکرار کرد: ما همچنان خواستار پایان فوری جنگ هستیم، نه فقط برای مردم غزه و همسایگان در معرض تهدید آن، بلکه برای نسل‌های آینده که هرگز این ۹۰ روز جهنمی و حمله به اساسی‌ترین اصول انسانی را فراموش نخواهند کرد. زمان آن فرا رسیده است که طرفین به تمامی تعهدات خود بر اساس قوانین بین المللی، از جمله حفاظت از غیرنظامیان و رفع نیازهای ضروری آن‌ها و آزادی فوری همه گروگان‌ها عمل کنند.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که شمار قربانیان تجاوز اخیر به این باریکه به ۲۲ هزار و ۶۰۰ شهید و ۵۷ هزار و ۹۱۰ زخمی رسیده است.