تهران-ایرنا-رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: نظریه نظام انقلابی در تمامی عرصه‌ها پاسخگو خواهد بود و بحث مردمی‌سازی و حضور مردم در آن مشخص است و باید به آن پرداخت.

به گزارش خبرنگار دولت ایرنا، «میثم لطیفی» معاون رییس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در همایش نظریه نظام انقلابی که به همت مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری امروز دوشنبه ۱۸ دی ماه برگزار شد، اظهار کرد: باید ببینیم نظریه نظام انقلابی چه مفهومی دارد و چگونه می‌شود آن را تعریف کرد؛ برای رسیدن به این تعریف دقیق، باید بررسی علمی و پژوهشی انجام شود.

رئیس سازمان اداری و استخدامی افزود: باید به این نکته دقت داشت که صرفا داشتن نظریه نظام انقلابی نمی‌تواند مسائل را حل کند؛ باید افرادی باشند که این نظریه را دقیق شناخته و آن را عملیاتی کنند.

وی خاطرنشان کرد: این نظریه در تمام عرصه‌ها و حوزه‌ها پاسخگو خواهد بود و بحث مردمی‌سازی و حضور مردم در آن مشخص است و باید به آن پرداخت. مثلا دولت سیزدهم می‌گوید که می‌خواهم امور را به مردم واگذار کنم؛ این امر نیازمند عمل بر اساس نظریه است و اگر نظریه دقیق و مطمئن به یک دستگاه نرسد، نظریه‌های غیرمرتبط و با ظاهر زیبا فراوان است.

رئیس سازمان اداری و استخدامی عنوان کرد: نیاز است شاخص‌های اندازه‌گیری در زمینه‌های مختلف از جمله عدالت و سایر موضوعات را به‌وجود بیاوریم. در این زمینه نیاز است تعریف دقیقی از شاخص‌ها و عبارات آن داشته باشیم.

لطیفی ادامه داد: نقشه راه تحول نظام موجود به نظام انقلابی چیست؟ در بسیاری از موارد، تحول انقلابی یک تحول تدریجی است؛ نمونه‌های این تغییرات در صدر اسلام هم موجود است و برای این تحول، سازوکارهایی تدارک دیده شده است.

وی افزود: از سوی دیگر لازم است موانع و آسیب‌ها را شناسایی کنیم؛ این نظریه نظام انقلابی ایده ادامه مسیر انقلاب اسلامی است. این تحول باید از مدیران و کارگزاران نظام خواسته شود و در این صورت است که می‌توان به سمت تحول حرکت کرد. ضمن اینکه نباید این تحول را از مردممان بخواهیم، مردم در برخی موارد این مسائل را جلوتر از بعضی مدیران درک می‌کنند.

«مصطفی زمانیان» رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک در این همایش با تاکید بر اینکه "هر چه پیش می‌رود پیوندهای راهبردی میان کشورها و ملت‌ها قوی‌تر می‌شود" اظهار کرد: اگر ساده‌انگارانه از کنار فرصت‌ها بگذریم، فرصت‌های مهمی را از دست داده‌ایم.

وی در ادامه بیان کرد: امروز تصویرهای ملی جای برنامه‌های توسعه ملی در ادبیات سیاستگذاری را گرفته است. جامعه‌ای که خود را با فضای پرتلاطم، شواف و روزبه روز نو شونده رسانه و فناوری مواجه می‌بیند از حکمران انتظار دارد که بتواند تصویر درستی از آینده ایران را مخابره کند. ریشه ی پدیده مهاجرت مسائلی مانند اقتصاد، اشتغال و بیکاری نیست بلکه مساله این است که یک تصویر مشخصی از آینده برای مردم نمی‌سازیم.

رئیس مرکزبررسی های استراتژیک گفت: بیانیه گام دوم انقلاب ظرفیت این تصویرسازی آینده را برای انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی دارد. امروز نظریه مقاومت در کشورهای منطقه بیش از کشور ما پذیرفته شده است. جامعه اندیشه‌ورزی و جامعه اندیشگاهی و دوستانی که در حوزه تدوین نظریه انقلاب اسلامی کار می‌کنند باید یک تفسیر و تصویر ملموس، همه‌فهم، قابل ارتباط و قابل دسترس از نظریه انقلاب اسلامی به قشر عمومی جامعه مخابره کنند و بتوانند این اتصال گمشده‌ای که امروز بین لایه‌های مختلف ایجاد شده است را دوباره ترمیم کنند و از طریق ارائه یک نظریه قابل فهم، ساده و انگیزاننده و برانگیزاننده و تحرک آفرین کمک کنند تا گروه‌های مختلف اجتماعی، گروه‌های مرجع اجتماعی سهم خود را در این خلق تصویر آینده ایران ایفا کنند.

زمانیان بیان کرد: امروز وضعیت مهاجرت نسبت به گذشته فرق کرده است و مثلاً اگر کسی مهاجرت کند الزاما برای در اختیار گرفتن یک کرسی دولتی یا به دست آوردن یک موقعیت کسب و کار اقتصادی نیست و مسائل دیگری هم مد نظر قرار می دهد. باید به مساله مهاجرت برای متمولین، پیشروان کسب و کار، حوزه‌های استارت‌ها و فناوری‌ها و حوزه علم و فن آوری بسیار جدی‌تر از مردم عادی بپردازیم و این جنس مسائل از آن موضوعاتی است که ضرورت بازاندیشی در الگوی اساسی حکمرانی را برای ما توجیه می‌کند.

وی در پایان افزود: این نشست می‌تواند بیان ساده از آن چیزی که امروز جامعه به آن نیاز دارد را ارائه دهد تا بتوانیم این بحث‌ها را به ساختار و حرف‌هایی از جنس ابلاغیه و نظریه برسانیم.

ادبیات مردمی سازی جایگزین خصوصی سازی شود

در ادامه این جلسه حریزاوی قائم مقام سازمان تبلیغات با بیان اینکه در کلمه نهضت همه آنچه مربوط به انقلاب است دیده می شود، لذا در حکمرانی نهضت پایه، حکمرانی بر پایه مردم هم دیده شده است، گفت: در حوزه مبانی باید از نظریات امام که اسلام ناب را به جهان عرضه کرد و به تعبیر رهبر انقلاب، اسلام ناب محمدی است استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ما انقلاب را پدیده مستمر و روح حرکت مردمی می‌دانیم، بیان کرد: در جشنواره شهید رجایی که هر ساله سازمان اداری و استخدامی برگزار می‌کند، شاخص های مردمی سازی هم اعمال و آیین نامه مربوطه اصلاح شود.ادبیات مردمی سازی جایگزین خصوصی سازی شود.

انقلابی بودن به معنای پیشرفت و تحول است

حجت الاسلام ذوعلم رییس پژوهشگاه گام دوم در ادامه گفت: بیانیه گام در یک نگاه کلان بر چند مفهوم تامید کرده یکی نگاه به آینده است و باید بحث هایی کرد که آینده را بتوان تغییر و تعالی داد. بحث دیگر تحول است که نیازمند تحول در همه زمینه ها و بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگی اجتماعی و اقتصادی هستیم.

وی بیان کرد: بحث دیگر، عامل تحول در آینده است که مخاطب آن جوانان، دانشجویان و طلاب و قشر دغدغه مندی است که گاهی فکر می‌کنند در آن سوی میز هستند، خودباوری جوانان بسیار مفهوم محوری است. هنوز اساسا در جوانان جامعه و حتی طیف انقلابی این باور شکل نگرفته که خودمان باید تغییر ایجاد کنیم، در بیانیه گام دوم رهبر انقلاب ۴۰ بار جوانان را مخاطب قرار داده اند ولی هنوز این درک و فهم به جوانان ما منتقل نشده و عموما باورهایی دارند که متفاوت با بیانیه گام دوم انقلاب است.

رییس پژوهشگاه گام دوم خاطر نشان کرد: همانگونه که حضرت امام (ره) نظریه ولایت فقیه را مطرح کردند و بر اساس همان نظریه، عمل کردند و این نظریه علاوه طرح اندیشه، یک انگیزه هم ایجاد کرد.انقلابی بودن به معنای پیشرفت و تحول است و باید مبتنی بر مردم باشد نه یک قشر و حزب و طیف خاص.

وی با بیان اینکه انقلابی گری به معنای قانون مدار بودن است، گفت: بعضا تلقی می‌شود که انقلاب اسلامی بر این اعتقاد است که دانش امروز معتبر نیست و تمدن بشری شیطانی است و باید کلا کنار گذاشته شود؛ در حالی که این دقیقا مخالف اندیشه امام خمینی (ره) است، علامه طباطبایی و علامه جعفری هم می‌گفتند تمدن امروزی یک امر مرکب است و آن مقداری که می توان استفاده کرد را باید گرفت و بهره برد.