به گزارش خبرنگار ایرنا، نویسنده این کتاب روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: هراس از ایران و اسلام و تهدید پنداشتن آن به طور وسیعی در میان دولتهای منطقه خاورمیانه و نیز در پهنه جهانی وجود دارد.
سید حسین جعفری افزود: اسلام و فوبیا (اسلام هراسی -ترس از اسلام) و ایران و فوبیا (ایران هراسی - ترس از ایران) مفهومی است که به ترس و پیش داوری و تبعیض غیرعقلایی در برابر اسلام، ایران و مسلمانان اشاره دارد.
وی ادامه داد: برداشت غربی این است که اسلام فاقد ارزش مشترک با دیگر ادیان و فرهنگها است و در مقایسه با غرب در موقعیتی فرو دست قرار دارد و بیش از اینکه یک دین باشد، یک ایدئولوژی سیاسی است و پیش از به کارگیری گسترده اسلام هراسی در بحثهای شرق شناسی نوعی دیگر از اسلام هراسی را به عنوان بیگانه پرستی و نژادپرستی در اروپا مطرح میکردند.
از دیدگاه جعفری ظهور پدیده اسلام هراسی بویژه پس از تثبیت انقلاب اسلامی و تأثیر آن در جهان به خصوص جهان اسلام طرحی بود که هدف نهایی آن گسترش مفهوم (ترس از انقلاب اسلامی) و طراحی (ایران هراسی) به ویژه پس از موفقیتهای جمهوری اسلامی در برنامه هستهای است.
نویسنده در این اثر تلاش کرده تا رویکردی نوینی را به بحث ایران هراسی و اسلام هراسی بگشاید و راهبردهای خروج از این مساله متناسب با شرایط حاکم برجهان ارائه کند.