به گزارش ایرنا از رویترز، دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) این هفته جلسات رسیدگی به پروندهای که از سوی آفریقای جنوبی مطرح شده و اسرائیل را به نسلکشی در جنگ غزه متهم کرده و همچنین خواستار تعلیق اضطراری عملیات نظامی این رژیم است، را برگزار میکند.
این دیوان هشتم دی ماه از شکایت آفریقای جنوبی به این مرجع قضایی بینالمللی درباره نسلکشی صهیونیستها در غزه خبر داد.
دیوان بینالمللی دادگستری در این باره اعلام کرده است: مبنای شکایت آفریقای جنوبی بر این است که (رژیم) اسرائیل اقداماتی را با هدف پاکسازی نژادی در غزه انجام داده است.
هم آفریقای جنوبی و هم اسرائیل کنوانسیون نسلکشی ۱۹۴۸ را امضا کردهاند که به دیوان بینالمللی دادگستری صلاحیت قانونی برای قضاوت درباره این پرونده را میدهد.
همه کشورهایی که کنوانسیون نسل کشی را امضا کردهاند، موظفند نه تنها مرتکب نسلکشی نشوند، بلکه از آن جلوگیری و محکوم کنند.
از سوی دیگر رژیم صهیونیستی این شکایت آفریقای جنوبی را بیاساس خوانده است.
دیوان بینالمللی دادگستری که «دادگاه بینالمللی» نیز نامیده میشود، عالیترین نهاد حقوقی سازمان ملل متحد است که در سال ۱۹۴۵ برای رسیدگی به مناقشات و اختلافات میان کشورها تأسیس شد.
هیات دادگاه بینالمللی که متشکل از ۱۵ قاضی است به اختلافات مرزی و پروندههایی که به طور فزاینده از سوی کشورها مطرح میشود و دولتهای دیگر را به نقض تعهدات معاهده سازمان ملل متهم میکنند، رسیدگی میکند.
رژیم صهیونیستی پس از متحمل شدن شکست بیسابقه در عملیات رزمندگان فلسطینی موسوم به طوفان الاقصی، نسلکشی علیه مردم نوار غزه را با حمایت آمریکا آغاز کرده و تاکنون ۲۳ هزار و ۸۴ فلسطینی را به شهادت رسانده است.