به گزارش ایرنا، کلانشهر شیراز با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت با پیشینه تاریخی،ادبی و فرهنگی با مشکلات زیادی در حوزه شهری مواجه است.
ساکنین بافت تاریخی و قدیمی شیراز که محل قرارگیری بسیاری از آثار تاریخی و ابنیه مذهبی و گردشگری است نیز با مشکلات بسیاری از جمله کمبود خدمات مناسب، مسیرها و دسترسی و وجود آسیب های اجتماعی بسیار دست و پنجه نرم می کنند.
صدرا نیز شهر جدیدی است که برای سرریز جمعیت شیراز در دهه ۷۰ در ۲۰ کیلومتری غرب این کلانشهر ساخته شد و اینک با مشکلات متعددی مواجه است که سالیان درازی است که گریبان اهالی این شهر را گرفته و گویا نمیتوان زمانی برای پایان این مصائب متصور شد.
مشکلات از ورودی شهر جدید صدرا آغاز می شود زیرا نخست که وارد جاده دسترسی به این شهر جدید از سمت شیراز میشویم، تنگنای جاده به استقبال ما میآید و هنگام خروج از صدرا نیز لرزش لاستیک و تکانهای شدید این تنگنا را دوباره یادآور میشود.
بلاتکلیفی حتی برای مرده ها
ساکنین شهر جدید صدرا نمیدانند که تا چند سال دیگر باید بوی متعفن فاضلاب صدرا را تحمل کنند و یا اینکه چه اندازه دیگر باید وقتشان در ترافیک کلافهکننده تنها مسیر دسترسی این شهر به شیراز تلف شود.
البته مسأله ترافیک یکی از مهمترین چالشهای کلافه کننده کلانشهر شیراز نیز است.
شهروندان صدرا تا کی باید برای انجام کوچکترین کار اداری به شهر مجاور سفر کنند، آنهم بدون داشتن سیستم ناوگان حمل و نقل عمومی مناسب و تنها با چند اتوبوس فرسوده و بدون تجهیزاتی مانند کولر و … ارابه عمومیشان باشد.
مردههای این شهر جدید هم به دلیل نبود آرامستان در آن، سرگردانند و حتی بعضی کوچههای این شهر هنوز شمارهگذاری هم نشده تا زمانی که اتفاق و بلایی نظیر آتش سوزی برایشان رخ میدهد و یا نیاز به خدمات اورژانسی دارند و براساس عادت شماره ۱۲۵ و ۱۱۵ را میگیرند، میمانند که در جواب اپراتور چه آدرسی را برای امدادرسانی بدهند چون بسیاری از کوچههای فاز دو صدرا هنوز شمارهگذاری نشده است و به همین دلیل زندگیهای بسیاری دود شده و به هوا رفته و خانوادههایی نیز به دلیل نرسیدن به موقع اورژانس جان عزیزانشان را از دست دادهاند.
به گفته اهالی صدرا، ساکنین این شهر جدید با مشکلات بسیاری نظیر نبود راه دسترسی مناسب و نمایندگی ادارات، بانک و دستگاههای مختلف، کمبود زیرساخت مناسب آموزشی و فرهنگی، نداشتن تاکسیرانی، کمبود اتوبوس بین شهری و فرسودگی آن، بوی بد فاضلاب، فراوانی زمینهای بایر، سگهای ولگرد، معابر شهری نامناسب، نداشتن پیادهرو در اغلب خیابانها، عدم نظارت بر واحدهای صنفی و …مواجه هستند.
استاندار فارس، از ایجاد طرحی با عنوان جهاد امید در قالب قرارگاه با هدف رفع مشکلات خرد و محله محور در کلان شهر شیراز و شهر صدرا خبر داد.
محمد هادی ایمانیه در پایان جلسه مشترک با مدیران شهری شیراز و صدرا و تعدادی از مدیران اجرایی فارس با اشاره به اینکه مدتی است که مشکلات خرد در شهرهای شیراز و شهر جدید صدرا را پیگیری، احصا کرده تا مرتفع شود، از ایجاد طرحی با نام "جهاد امید" در قالب یک قرارگاه خبر داد و گفت: این اقدام به کل شهرستان شیراز و در مراتب بعدی به سایر نقاط استان تسری مییابد.
استاندار فارس ادامه داد: از این موارد اگرچه با عنوان مشکلات خرد نام میبریم اما برای ساکنین این محلات، تک تک این موضوعات دارای اهمیت است لذا با ایجاد طرح جهاد امید در قالب یک قرارگاه امیدواریم بتوانیم گام موثر دیگری در دولت سیزدهم برای حل مشکلات مردم در کوتاه ترین زمان ممکن، برداریم.
شناسایی ۶۴۰ مشکل خرد در شیراز و صدرا
وی با بیان اینکه شهرداران شهرهای شیراز و شهر جدید صدرا و ۱۱ دستگاه اجرایی و خدمات رسان از جمله آب و فاضلاب، شرکت توزیع برق، شرکت گاز، شرکت مخابرات و... تاکنون ۶۴۰ مشکل خرد را احصا کردهاند، اظهار کرد: این ۶۴۰ مشکل در ۱۵۲ محله شهر شیراز و شهر جدید صدرا احصا شده که آنان را با درج جزئیات، دستهبندی و مشخص کردهایم.
وی تصریح کرد: به مدیران کل این دستگاه ها ۲ هفته فرصت دادهام که طی این مدت مشخص کنند چگونه طی ۲ ماه آینده این مشکلات قابل حل شدن است.
ایمانیه ادامه داد: پس از ۲ هفته مشخص میشود که این مشکلات تا دو ماه آینده قابل حل شدن است یا مدیران اعلام میکنند به دلایل منطقی امکانپذیر نیست این موارد تا پایان سال برطرف شود؛ درصورتی که حل مشکلات به مسائل مالی و اعتبارات نیازمند باشد حتماً کمک میکنیم و همراه با مدیران کل مربوطه به دفاتر وزیران میرویم تا اعتبارات لازم را جذب کنیم.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه برای هر کدام از موارد ۱۱ گانه به علاوه سازمان شهرداری شیراز و شهرداری شهر جدید صدرا، یک نفر پیگیر معین تعیین و مشخص شده پیگیری کننده هر سازمان چه کسی است، افزود: با جدیت شوراهای اسلامی و شهرداران شیراز و صدرا مراقبت میکنند و امور مساجد و پایگاههای مقاومت نیز در این زمینه نظارت، همکاری و همراهی می کنند؛ امیدواریم طی ۲ هفته آینده جمعبندی دیگری انجام شود و با جلسات پیاپی تا پایان سال اکثر این ۶۴۰ مشکل حل خواهد شد.