تهران- ایرنا- با اعلام آثار ۲ بخش مهم جشنواره فیلم فجر، بازار گمانه‌زنی‌ها حسابی داغ شده است. برخی از این گمانه‌ها، از عوامل فیلم و خط داستانی آنها قابل پیش‌بینی است و برخی دیگر، تا زمان رونمایی، مشخص نخواهد شد. این پیش‌بینی‌ها همواره نمک جشنواره بوده که عطش مخاطبان جدی بزرگ‌ترین رویداد سینمایی کشور را به اوج خود می‌رساند.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، با اعلام اسامی فیلم‌های ۲ بخش اصلی جشنواره فجر امسال، تقریبا پیش‌بینی‌ها درست از آب درآمد. هر چند که غیبت فیلم‌هایی چون ساعت ۶ صبح مهران مدیری و زودپز رامبد جوان، شاید گل‌درشت‌ترین سوالی باشد که پس از اعلام اسامی به وجود آمد. اما با این حال، جشنواره امسال، موارد کنجکاوی‌برانگیزی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.

۱. حضور جواد عزتی که بازیگر محبوب این سال‌های سینمای ایران است، قطعا یکی از کنجکاوی‌برانگیزترین موارد جشنواره امسال است. این‌بار اما عزتی در مقام کارگردان ظاهر شده و برای نخستین‌بار پشت دوربین کارگردانی ایستاده است. تمساح خونی که در سکوت کامل خبری ساخته شد و شنیده‌ها حکایت از شباهت تم داستانی آن به کت چرمی دارد. این فیلم قطعا یکی از پرمخاطب‌ترین آثار جشنواره امسال در سینماهای مردمی خواهد بود.

۲. آسمان غرب نیز می‌تواند جذابیت‌های بسیاری برای مخاطب داشته باشد. نخستین مورد آن مربوط به کارگردانی محمد عسگری است که سال گذشته، فیلم اتاقک گلی را به جشنواره فرستاد و با اقبال بالایی مواجه شد. این موضوع، می‌تواند پیش‌زمینه خوبی برای مخاطب باشد تا با خاطره خوب اتاقک گلی به تماشای این فیلم برود. حضور میلاد کی‌مرام در نقش شهیدشیرودی نیز دیگر نکته جذاب فیلم است که می‌تواند برای مخاطب، جذاب باشد.

میلاد کی‌مرام در فیلم آسمان غرب

۳. تا همین ۲۰ روز پیش، کسی گمان نمی‌کرد که فیلم پرویزخان، سوژه مهیجی داشته باشد. داستان فیلم درباره پرویز دهداری که یکی از متفاوت‌ترین مربیان بزرگ تیم ملی فوتبال ایران بود، است. جذابیت فیلم زمانی بیشتر می‌شود که بدانیم بازیگر نقش اصلی این فیلم، سعید پورصمیمی؛ بازیگر سخت‌گیر و وسواسی سینمای ایران است که قطعا بر کنجکاوی‌ها راجع این اثر خواهد افزود.

۴. صبحانه با زرافه‌ها، دیگر فیلم مهم جشنواره امسال است که حضور نامی چون سروش صحت در مقام کارگردان این فیلم، خود می‌تواند مهم‌ترین نکته فیلم باشد. هرچند که تیم بازیگران فیلم که متشکل از بهرام رادان، پژمان جمشیدی، هوتن شکیبا و هادی حجازی‌فر است نیز دیگر قطب جذابیت اثر است که این کار را به پربازیگرترین فیلم این دوره جشنواره تبدیل کرده است.

سه بازیگر فیلم صبحانه با زرافه‌ها

۵. علی سرتیپی که یکی از تهیه‌کنندگان مستقل سینمای ایران است برای امسال، فیلمی به کارگردانی بهروز شعیبی را در جشنواره دارد. همکاری این دو تفکر که شاید تا امروز تصور می‌شد، خوانایی چندانی با یکدیگر ندارند، شدت کنجکاوی‌ها نسبت به فیلم آغوش باز را بیشتر کرده است. فیلمی که داستانی از آن منتشر نشده و اطلاعاتی راجع بازیگران فیلم در دسترس نیست.

۶. بهروز افخمی و صبح اعدامش، قطعا مخاطبان بسیاری در جشنواره امسال خواهد داشت. فیلمی که ساعت ۵ تا ۶:۳۰ صبح آخرین روز زندگی طیب حاج‌رضایی و اسماعیل رضایی که منجر به تیرباران آنها شد را به تصویر می‌کشد. کنجکاوی این دقایق پایانی در کنار شیوه روایتی که افخمی برای این فیلم سیاه‌وسفید انتخاب کرده، دو کنجکاوی بزرگ فیلم است.

۷. محمود کلاری که یکی از بزرگ‌ترین مدیران فیلمبرداری سینمای ایران است نیز ۲۳ سال پس از رقص با رویا، به دنیای کارگردانی بازگشته است. جذابیت این قضییه در کنار حضور مهران مدیری در نقش اصلی این فیلم، تابستان همان سال را به یکی از پرمخاطب‌ترین آثار این دوره جشنواره تبدیل خواهد کرد.

۸. نخستین فیلم مرتضی علیزاده نیز یکی از موارد کنجکاوی‌برانگیز جشنواره امسال است. بی‌بدن بر اساس داستان واقعی یکی از جنجالی‌ترین پرونده‌های جنایی چندساله اخیر کشور است که کاظم دانشی، کارگردان علفزار، فیلمنامه آن را نوشته است. این مشخصه در کنار حضور بازیگرانی چون نوید پورفرج و الناز شاکردوست، دیگر مورد مهم این فیلم است که سبب می‌شود تا این کار، احتمالا با اقبال بالایی مواجه شود.

الناز شاکردوست در فیلم بی‌بدن

۹. فیلم نوروز که در سکوت خبری تولید شد نیز می‌تواند یکی از آثار مهم جشنواره امسال باشد. فیلمی که با محوریت نوروز باستانی ساخته شده و علی نصیریان، بازیگر نقش اصلی فیلم است. این آخرین حضور سینمایی نصیریان تا به امروز، می‌تواند برای مخاطبان بسیاری، جذاب باشد.

۱۰. حسین نمازی که دو سال پیش با فیلم شادوران، اتفاق‌های خوبی را در جشنواره فجر رقم زد و توانست توجهات بسیاری را به فیلم خود جلب کند، حالا در تجربه‌ای احتمالا شبیه با آن فیلم، شه‌سوار را در بخش رقابتی دارد. پیش‌زمینه‌ فکری مخاطب از سابقه اخیر کارگردان در کنار خط داستانی مهیج فیلم، می‌تواند شه‌سوار را به یکی از کنجکاوی‌برانگیزترین آثار امسال تبدیل کند. در خلاصه داستان این فیلم آمده: به‌ دنبال درگذشت پدر خانواده در جریان برگزاری عروسی که چندبار به هم خورده است، خانواده او قصد پنهان کردن این خبر را دارند.

این ۱۰ مورد، نکاتی بود که بر روی کاغذ، می‌تواند جذابیت‌هایی را برای مخاطب داشته باشد. جشنواره فجر همواره ثابت کرده که غافلگیرهایی را در حین برگزاری رو می‌کند که کمترکسی تا پیش از آن، تصورش را می‌کرد. حال باید منتظر بمانیم تا ببینیم آیا جشنواره چهل‌ودوم، غافلگیری‌ای فراتر از گمانه‌های بر روی کاغذ، برای مخاطبان خود خواهد داشت یا خیر.