به گزارش خبرنگار ایرنا، فرهاد قائمیان روز سه شنبه در نشست خبری بخش شعر بیست و یکمین دوره جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) اظهارکرد: جشنواره های شعر رضوی شامل ۴ جشنواره «شعر فارسی رضوی»، «شعر کودک و نوجوان رضوی»، «شعر ترکی-آذری رضوی» و «شعر عربی رضوی» است.
وی با اشاره به عبارت «معین الضعفاء» به عنوان شعار محوری این دوره گفت: بر این اساس بیست و نهمین جشنواره بینالمللی شعر فارسی رضوی به دبیری سید محمد جواد شرافت، پانزدهمین جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی به دبیری سید احمد میرزاده، چهاردهمین جشنواره بینالمللی شعر عربی رضوی به دبیری سید شبر محسنی حسین پور و هجدهمین جشنواره بینالمللی شعر ترکی-آذری رضوی به دبیری سعید سلیمانپور برگزار می شود.
قائمیان گفت: برای جشنواره های شعر ذیل بیست و یکمین جشنواره امام رضا (ع) برنامه های جانبی مختلفی از جمله برگزاری کارگاه های آموزشی و محافل شعری در نظر گرفته شده است که از جمله آنها می توان به برگزاری هفت کارگاه آموزشی و محفل شعر با حضور شعرای شاخص در بخش شعر فارسی اشاره کرد.
وی به اختتامیه این جشنواره ها در اردیبهشت ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: برای جشنواره شعر کودک و نوجوان نیز چهار کارگاه آموزشی در چهار استان، در جشنواره شعر ترکی- آذری ۶ کارگاه و محفل ادبی و در جشنواره شعر عربی ۶ کارگاه و محفل ادبی در ۶ استان برنامه ریزی شده است.
قائمیان به برگزاری محافل بین المللی این جشنواره ها نیز اشاره کرد و گفت: محافل بین المللی جشنواره شعر فارسی در افغانستان، محافل بین المللی شعر عربی رضوی در بصره و نجف و محافل شعر ترکی رضوی در کرکوک عراق و استانبول برگزار می شود.
سعید زمانی معاون ترویج بنیاد امام رضا (ع) و دبیر اجرایی جشنواره نیز میزبان و محل دبیرخانه جشنواره شعر فارسی رضوی را کرمان عنوان کرد و گفت: محافل ملی این جشنواره در استان های گیلان، فارس، خراسان رضوی، قم، تهران، کرمان و اصفهان و محل و زمان برگزاری محافل جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی همدان، قم، فارس و خراسان رضوی، همزمان با دهه کرامت از ۲۵ فروردین تا شب میلاد امام رضا (ع) خواهد بود.
پیش بینی ارسال بیش از ۲ هزار اثر به جشنواره شعر فارسی رضوی
حجت الاسلام سید حسین سیدی رییس دفتر شعر رضوی جشنواره امام رضا (ع) نیز در این نشست به ارتقای آثار جشنواره شعر فارسی رضوی اشاره کرد و گفت: در دوره نوزدهم جشنواره شعر فارسی رضوی ۴۰۰ اثر و در دوره بیستم یکهزار و ۷۰ اثر به دبیرخانه رسید.
به گفته وی یکی از آسیب های جشنواره شعر رضوی موکول کردن آثار از سوی شاعران در آخرین لحظات بود که در این دوره مقرر شد متقاضیان بتوانند با شعرای استانی برای ارسال اثر در ارتباط باشند.
سیدی تاکید کرد: با رفع این آسیب برآورد تعداد آثار برای جشنواره بیست و نهم شعر فارسی رضوی بیش از ۲ هزار اثر است.
سیداحمد میرزاده، دبیر جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی نیز با اشاره به تاریخچه شعر رضوی در حوزه کودک و نوجوان گفت: اولین شعر کودک درباره امام رضا (ع) توسط شکوه قاسمنیا در سال ۱۳۶۰ سروده شده و سال بعد افسانه شعباننژاد قطعه دیگری سرود. این روند در دهه ۷۰ با اندکی افزایش ادامه یافت اما در دهه ۸۰ مجموعه شعر مستقلی درباره امام رضا (ع) منتشر شد.
وی با اشاره به رشد قابل توجه آثار در این حوزه طی سالیان گذشته گفت: توجه فنی تر به گروه های سنی در جشنواره پانزدهم شعر کودک و نوجوان رضوی و بخش مجزای خردسال، همچنین برنامه ریزی ویژهبرنامههایی برای تحلیل و آسیبشناسی شعر کودک و تشکیل بانک شاعران کودک و نوجوان از نکات متمایز این دوره است.
بیست و یکمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در بخش های شعر، سرود، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشیف هنرهای تصویری و بخش روستایی برگزار می شود.
اهداف جشنواره
ترویج اندیشه امامت و تحکیم نظام ولایت با محوریت شخصیت، سیره و معارف امام رضا(ع) و فرهنگ رضوی در سطح جامعه از طریق گسترش فعالیتهای فرهنگی، هنری و رسانهای
شناسایی، معرفی و گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان برتر آثار فاخر فرهنگی، هنری و رسانهای مرتبط با آن حضرت
رشد کمی و کیفی محصولات فرهنگی، هنری و رسانهای فاخر و اثر گذار، فراگیر و عامهپسند
فرآوری محتوای تولیدی در جشنوارهها جهت انتشار در رسانههای اجتماعی و فضای مجاز
محورهای موضوعی جشنواره
سبک زندگی ایرانی- اسلامی با پیروی از سبک زندگی امام رضا (علیهالسلام)
زیارت امام رضا (علیه السلام) و خاطرات این سفر معنوی
ارزشهای اخلاقی و اعتقادی جامعه اسلامی مانند: توسل، توکل، نیایش، شفاعت
خدمت کریمانه، جهاد عالمانه، رسیدگی به محرومان، خدمات جهادی در مناطق محروم، خادمان فرهنگ رضوی، موکبهای رضوی در راهپیمایی اربعین و …
تحکیم خانواده و ضرورت افزایش جمعیت و فرزندآوری از منظر امام رضا (ع)
جشنواره بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) هرساله در شب میلاد علیبنموسیالرضا در استان های مختلف کشور همچنین در چندین کشور اجرا میشود.
این جشنواره در رشتههای مقاله، نمایشنامه یا فیلمنامه، نمایشهای تولید شده، داستان، آثار تجسمی، کتاب، متون ادبی، شعر، اثر مطبوعاتی و دیجیتال و اثر رادیویی و تلویزیونی برگزار میشود.