به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از الجزیره، «سامح شکری» وزیر خارجه مصر در اظهاراتی گفت که توقف جنگ تنها راهحل توقف مشکلات و رنجهای مردم فلسطین است.
وی اضافه کرد که تلاشهای واقعی برای ممانعت از کوچاندن مردم فلسطین در غزه نمیبینیم.
سامح شکری افزود که ۷۰ درصد نوار غزه ویران شده؛ ویرانیهایی که باید متوقف شود.
وزیر خارجه مصر در اظهارات خود مجددا تاکید کرد: باید بر روی آتش بس در غزه، رسیدن کمکها و ممانعت از کوچاندن تمرکز کرد.
وی ادامه داد: هشدار میدهیم که هیچ کس توهم این را نداشته باشد که گسترش دایره جنگ از نظر سیاسی برای او فوایدی دارد و تاثیر ویرانگر بر روی مردم منطقه را نادیده بگیرد.
پیش از این منابع خبری بامداد یکشنبه گزارش دادند که وزیران خارجه مصر و فرانسه درباره آخرین تحولات غزه گفت وگو کردند.
بر اساس این گزارش، دو طرف در این تماس تلفنی درباره آخرین تحولات غزه و ارسال کمکهای بشردوستانه به این باریکه با یکدیگر رایزنی کردند.
شکری در این گفت وگو مخالفت قاهره با اظهارات تحریک آمیز مقامهای صهیونیستی درباره بیرون کردن فلسطینیان از اراضی خود را اعلام و بر لزوم توقف چنین اظهاراتی تاکید کرد.
وزیر خارجه مصر همچنین خواستار محکومیت این اظهارات مقامات صهیونیستی از سوی جامعه جهانی و سازمان ملل متحد شد.
در این گفت وگو شکری و کاترین کولونا به اوضاع لبنان و تهدیدهای فزاینده علیه کشتیرانی در دریای سرخ پرداختند و درباره گسترش دامنه درگیریها در منطقه هشدار دادند.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و متوقف ساختن عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.