اصغرسلیمی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا در مورد عملکرد دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان بیان داشت: اقدامات دولت سیزدهم در مقابله با بیماری کرونا از مهمترین دستاوردهای دولت است که در نوع خود بی نظیر بود و توانست کارنامه درخشانی را در این حوزه کسب کند .
نمایند مردم سمیرم بیان داشت: از ابتدایی شروع بکار دولت سیزدهم گسترش برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع هم در دستور کار کابینه قرار گرفت و اقدامات نتیجه بخشی در این حوزه انجام شد به طوری که سال گذشته، سند ملی «سلامتبخش» طی مراسمی رونمایی شد و به عنوان مرحله اول طرح مقرر شد بستری بیمارانی که از طریق نظام ارجاع به مراکز درمانی مراجعه میکنند، در شهرهای زیر ۲۰هزار نفر و روستاهای سه استان بوشهر، خراسان جنوبی و کردستان به صورت رایگان اجرایی شود و این طرح اکنون در شهرهای مذکور در حال اجراست و پس از مشخص شدن چالشها، رفع آنها و تامین اعتبارات لازم، به سایر شهرها نیز گسترش مییابد که در نوع خود اقدام مهم و قابل تقدیری است.
سلیمی که خود پزشک عمومی است با اشاره به دستاوردهای این طرح بیان داشت:به دنبال اجرای این طرح اگر بیماران از طریق نظام ارجاع برای خدمات ضروری درمانی مراجعه کنند، هیچ پرداختی از جیب نخواهند داشت و خدمات به صورت رایگان به آنها ارائه میشود. برنامهای که هدف اصلی آن پیشگیری، بهداشت و مراقبت از طریق تقویت شبکه بهداشت است تا از این سیستم برای درمان مردم در سطوح مختلف استفاده شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس طرح مهم دیگر دولت سیزدهم به سرانجام رساندن نسخه نویسی الکترونیک و الزام حذف نسخ کاغذی عنوان کرد و گفت: از ابتدای دی ماه ۱۴۰۰ این موضوع به یکی از موضوعات مهم نظام سلامت کشور بدل شد؛ موضوعی اجرای کامل آن به طور رسمی از اسفند ۱۳۹۷ آغاز شده بود. سازمان بیمه سلامت ایران نیز طرح نسخه نویسی الکترونیکی را آبان ۱۳۹۸ در چندین شهر اجرا کرد. از سوی دیگر شیوع کرونا سبب شد تسریع روند این طرح بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود:کنترل هزینههای زائد و غیر ضروری سلامت، یکی از دغدغههای متولیان نظام سلامت کشور بود که با اجرای طرح نسخه الکترونیک، به سرانجام میرسد و به مرور میتواند به یکپارچگی اطلاعات، جلوگیری از تجویز داروهای اشتباه، سقف گذاری ارائه خدمات، جلوگیری از همپوشانیهای بیمهای، صرفهجویی در مصرف کاغذ کمک کرده و در نهایت بازوی مهمی برای اجرای کامل پرونده پزشک خانواده در کشور باشد.
سلیمی اقدامات دولت سیزدهم در حوزه درمان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: کشور در شرایطی قرار داشت که از برخی کشورها مانع واردات واکسن به ایران شدند، اما با تدبیر دولت مردمی ما توانستیم از این ایام سخت عبور کنیم و اگر در شرایط فعلی هم کمبوداتی در حوزه دارو وجود داشته باشد اراده برای حل این مشکلات در دولت سیزدهم وجود دارد.
به گزارش ایرنا، در جلسه علنی امروز وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سؤال رمضانعلی سنگدوینی نماینده مردم گرگان مبنی بر اینکه چرا با توجه به زحمات پرستاران و کادر درمان در زمان شیوع کرونا و با وجود وعدههای داده شده برای جذب پرستاران و تبدیل وضعیت کادر درمان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام به تعدیل کادر بیمارستانی و عدم تمدید طرح پرستاران کرده است، گفت: در اولین آزمونی که طی دو سال گذشته برگزاری شده ۲۸ هزار و ۹۶۱ نفر استخدام شدند که ۲۲ هزار و ۹۷ نفر آنها امتیاز کرونا را داشتند.
بهرام عین اللهی خاطرنشان کرد: در آزمونی که اخیرا با شرکت ۹۸۸ هزار نفر برگزار شد و قرار است حدود ۲۵ هزار نفر استخدام شوند، ۵۰ هزار نفر از شرکت کنندگان در آزمون از امتیاز کرونا استفاده می کنند و هنوز کارهای مربوط به مصاحبه و گزینش آن در حال انجام است و نتایج کار به زودی اعلام خواهد شد.
وی اظهار داشت: در این چند سال ۳۲ هزار نفر به جمعیت پرستاری کشور اضافه شده و حدود ۲۲ هزار نفر نیز در تبدیل وضعیت ایثارگری عمدتا در حوزه پرستاری انجام شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: البته نیاز ما بیش از این است و اخیرا از سازمان اداری و استخدامی درخواست جذب ۷۵ هزار نیرو را کرده بودیم که از این میان برای جذب ۲۵ هزار نفر آزمون برگزار شد که از این تعداد، ۱۴ هزار نفر کارکنان حوزه پرستاری و اتاق عمل هستند که این نیروها به زودی اضافه خواهند شد.
در ادامه داوود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در خصوص اقدامات انجام شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت سیزدهم توضیحاتی ارائه کرد که در این مطلب با عنوان منظور: ۴ میلیارد و ۲۷۳ میلیون دلار ارز به بخش درمان تخصیص یافت قابل مشاهده است.
در جلسه علنی مجلس همچنین گزارش کمیسیون بهداشت در این رابطه ارائه شد که جزئیات آن در مطلبی با عنوان اقدامات موثری در راستای رفع کمبودهای دارویی در کشور انجام شده است منتشر شده است.