حمید حکیمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اجرای ساختمان توسط مجری منجر به داشتن ساختمان با کیفیت و صدور «شناسنامه فنی» و ملکی میشود که این شناسنامه یک سند رسمی در کنار سند ملکی ساختمان است و نام افراد دخیل در ساخت در این شناسنامه قید میشود که تضمین کیفیت، اجرا و پاسخگویی دارد.
وی ادامه داد: ساختمان سازی و تولید ساختمان امری تخصصی است و باید توسط متخصص ساخته شود، طراح در زمینه طراحی معماری، سازه و تاسیسات برق و و ناظر ساختمان در گذشته فعالیت داشتند و ناظر بر تطابق طرح با اجرا نظارت داشت و برای مراجع ذیصلاح در صدور پروانه گزارش ارایه می کرد.
رییس نظام مهندسی ساختمان استان سمنان تصریح کرد: از نگاه فنی به مردم توصیه می شود در حوزه ساختمان به عنوان محل امن و ایمن برای خانوادهها ارزش قایل باشند و ساخت و ساز را به متخصص این بخش بسپارند.
ضعف در سمنان در بخش اجرای فنی ساختمان
حکیمی گفت: طبق قانون مصوب سال ۱۳۷۴ طراحی، نظارت و اجرا بر عهده سازمان نظام مهندسی است و اقدامات خوبی در حوزه نظارت و طراحی قانون اجرا شد، اما در بخش اجرا در استان سمنان ضعف وجود داشت.
وی با بیان اینکه حق مصرف کننده است که ساختمان یک مجری در مرحله ساخت داشته باشد، افزود: در اجرا و ساخت و ساز طی این سالها مجریان مرحله ساخت ساختمان به عنوان جوابگوی مباحث ساخت وجود نداشتند که این ضعف بزرگی برای بهرهبردار محسوب میشد که نداند چه کسی جوابگوی ساخت و ساز و معماری ساختمان است.
رییس نظام مهندسی ساختمان استان سمنان بیان کرد: با پیگیری انجام شده در کشور و استان حدود یکسال و نیم است که ساخت ساختمان در استان سمنان مجری دارد و هیات چهار نفره شامل معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، مدیران راه و شهرسازی استان سمنان و شهردار مرکز استان سمنان اجرایی و عملیاتی شد و ساختمان متولی دارد.
به گفته حکیمی، برخی به اشتباه فکر میکنند مجری اجرای ساختمان هزینه اضافه به مصرفکننده تحمیل میکند، اما وقتی ساخت ساختمان به فردی که صلاحیت اجرا دارد، واگذار شود، این اقدام منجر به کاهش هزینه در بخشهای مختلف از جمله نیروی انسانی، مصرف انرژی و مصالح میشود و فرد دارای مهارت ساختمانسازی دستمزد خود را از این بخش دریافت میکند.
سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سمنان در تیرماه سال ۱۳۷۲ تاسیس شد و با برگزاری انتخابات هیات مدیره از ابتدای سال ۱۳۷۳ شروع به فعالیت کرد. اکنون این سازمان با فعالیت در تمام شهرستانهای استان با ۶ دفتر نمایندگی و حدود چهار هزار و ۵۰۰ نفر عضو، دارای ۹ نفر عضو هیات مدیره است.
از این تعداد اعضای سازمان بالغ بر ۲ هزار و ۶۰۷ عضو دارای پروانه و یکهزار و ۸۵۱ نفر از مهندسان بدون پروانه به کار مهندسی اشتغال دارند. همچنین بالغ بر ۷۳۹ نفر از بانوان در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سمنان عضویت دارند.