تهران - ایرنا - سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفـت: دولت سیزدهم و وزارت بهداشت در ۲ سال گذشته موفق شدند ۲۰۰ قلم داروهایی که کمبود آن در کشور وجود داشت به ۶۵ مورد کاهش دهند که بسیار ارزشمند است.

سلمان اسحاقی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره اقدامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ۲ سال گذشته گفت: دولت در این مدت برای رفع بحران دارو گام‌های موثری برداشت. چرا که پیش از این دولت در گزارشی اعلام کرده بود مشکلاتی برای تامین ۲۰۰ قلم داروی مهم وجود دارد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: در گزارش اخیر کمیسیون از تلاش‌های دولت قدردانی شده که از ۲۰۰ قلم داروهایی که کمبود آن در کشور وجود داشت، این عدد به ۶۵ قلم دارو کاهش یافته که این اقدام دولت بسیار ارزشمند است.

وی با بیان اینکه دولت برای رصد کمبودهای استانی در حوزه بهداشت ودرمان توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی، سامانه‌ای را راه اندازی کرده است، تصریح کرد: در این سامانه هر ماه برنامه‌ریزی‌های لازم انجام و ثبت می‌شود و به صورت آنلاین کمبودهای استانی در بخش دارویی رصد شده و برای رفع این کمبودها اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

نماینده مردم قائنات در مجلس ادامه داد: پیش از این در سال گذشته سهم پرداختی بیمه‌ها توسط سازمان‌های بیمه‌گر به میزان ۷۰ درصد و سطح پرداختی بیمار ۳۰ درصد تعیین شده بود. اما در آخرین گزارشی که کمیسیون بهداشت مجلس دریافت کرد، میانگین پوشش سازمان‌های بیمه گر پس از اجرای طرح داوریار حدود ۴۵ درصد تخمین زده شد و اگر ۲۵ درصد دیگر این عدد افزایش یابد، به عدد مورد نظر تعیین شده خواهیم رسید.

اسحاقی اضافه کرد: اراده دولت در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، تحقق حقوق بیماران است. به عنوان نمونه در حوزه تخصیص منظم دارو، گفته شده حداقل به میزان ۳۰۰ میلیون دلار به صورت ماهانه این ارز تخصیص داده شود که تاکنون با کمی تاخیر این مهم انجام شده است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان افزود: دولت زحمات لازم را برای تخصیص ارز انجام داده و از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان آذرماه امسال، ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار ارز ترجیحی به حوزه بهداشت و درمان اعطا شده که سهم دارو و مواد اولیه ۱.۵ میلیارد دلار بوده که اقدام قابل دفاع و ارزنده‌ای توسط دولت است.

وی تاکید کرد: دولت با توجه به تخصیص ارز کافی برای حوزه دارو و درمان کشور، اگر تاخیر زمانی آن را هم رفع کند، گام مهمی در این حوزه برداشته است تا دارو در زمان لازم برای رفع مشکلات بیماران وارد کشور شود.

وی خاطرنشان کرد: معاون اول رییس جمهور در جلسه مشترک با وزیر بهداشت و رییس کل بانک مرکزی دستور دادند، ارز منشاء اروپایی برای جبران این ۳۱ قلم هر چه سریعتر انجام شود که قطعا با درایتی که دولت در این حوزه دارد، مشکل تهیه این ۳۱ قلم دارو هم رفع خواهد شد.

به گزارش ایرنا، در جلسه علنی امروز وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سؤال رمضانعلی سنگدوینی نماینده مردم گرگان مبنی بر اینکه چرا با توجه به زحمات پرستاران و کادر درمان در زمان شیوع کرونا و با وجود وعده‌های داده شده برای جذب پرستاران و تبدیل وضعیت کادر درمان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام به تعدیل کادر بیمارستانی و عدم تمدید طرح پرستاران کرده است، گفت: در اولین آزمونی که طی دو سال گذشته برگزاری شده ۲۸ هزار و ۹۶۱ نفر استخدام شدند که ۲۲ هزار و ۹۷ نفر آنها امتیاز کرونا را داشتند.

بهرام عین اللهی خاطرنشان کرد: در آزمونی که اخیرا با شرکت ۹۸۸ هزار نفر برگزار شد و قرار است حدود ۲۵ هزار نفر استخدام شوند، ۵۰ هزار نفر از شرکت کنندگان در آزمون از امتیاز کرونا استفاده می کنند و هنوز کارهای مربوط به مصاحبه و گزینش آن در حال انجام است و نتایج کار به زودی اعلام خواهد شد.

وی اظهار داشت: در این چند سال ۳۲ هزار نفر به جمعیت پرستاری کشور اضافه شده و حدود ۲۲ هزار نفر نیز در تبدیل وضعیت ایثارگری عمدتا در حوزه پرستاری انجام شده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: البته نیاز ما بیش از این است و اخیرا از سازمان اداری و استخدامی درخواست جذب ۷۵ هزار نیرو را کرده بودیم که از این میان برای جذب ۲۵ هزار نفر آزمون برگزار شد که از این تعداد، ۱۴ هزار نفر کارکنان حوزه پرستاری و اتاق عمل هستند که این نیروها به زودی اضافه خواهند شد.

در ادامه داوود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در خصوص اقدامات انجام شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت سیزدهم توضیحاتی ارائه کرد که در این مطلب با عنوان منظور: ۴ میلیارد و ۲۷۳ میلیون دلار ارز به بخش درمان تخصیص یافت قابل مشاهده است.

در جلسه علنی مجلس همچنین گزارش کمیسیون بهداشت در این رابطه ارائه شد که جزئیات آن در مطلبی با عنوان اقدامات موثری در راستای رفع کمبودهای دارویی در کشور انجام شده است منتشر شده است.