حسین اسماعیلیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس مصوبه قرارگاه عملیاتی پایش آب شهر مشهد و با توجه به گزارش تیم تخصصی تحلیل داده های مصرف، انشعابات عمومی که دارای مصارف نامتعارف و بیش از ظرفیت هستند شامل مجتمع های مسکونی، تمامی انشعابات غیر قانونی، موقت و سکونتگاه های غیر رسمی از جمله باغ ویلاها که مصرف آب غیر متعارف دارند و دارای استخر هستند، در برنامه اخطار و قطع انشعاب قرار می گیرند.
وی اضافه کرد:با توجه به خشکسالی شدید و کاهش بی سابقه بارندگی ها، سال آبی گذشته، سال بسیار خشکی در خراسان رضوی و به ویژه در شهرستان مشهد بود.
و میزان بارندگی سال گذشته در این کلانشهر ۹۰ میلیمتر گزارش شد و این درحالی است که در شرایط طبیعی و دوره آماری میزان بارندگی ۲۴۰ میلیمتر بوده است که مقایسه این ۲ عدد نشان می دهد که با کاهش بسیار شدید بارشها مواجه هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: با وجود پیش بینی ها مبنی بر فرا رسیدن پاییز و زمستانی پربارش برای حوضه شهرستان مشهد، با گذشت بیش از سه ماه از سال آبی کنونی یعنی از مهر ماه تداوم خشکسالی و کاهش بارندگی در این منطقه را شاهد هستیم و کل میزان بارندگی پاییز امسال تا کنون ۱۸ میلیمتر بوده که نسبت به دوره آماری بیش از ۶۰ درصد کاسته شده است.
اسماعیلیان افزود: هم اکنون ذخیره کل سدها به حدود پنج درصد رسیده است که حتی اگر بارندگی در فصل زمستان هم به صورت طبیعی باشد به دلیل خشکسالی های پیاپی و افت شدید منابع آب، همچنان با شرایط بحرانی رو به رو خواهیم بود و برنامه ریزی سخت، فشرده و همراهی ویژه تری از سوی جامعه و شهروندان نیاز است.
سدهای تامین کننده آب مشهد شامل سدهای "دوستی، طُرُق، اَرداک و کاردِه" است که به دلیل کاهش بارندگی و خشکسالی در شرایط بسیار نامناسبی قرار دارند.
بر اساس اعلام سازمان های حوزه آب، ۱۰۰ درصد وسعت مشهد در وضعیت "بسیار شدید خشکسالی" قرار دارد.