به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، احمد محمودزاده روز چهارشنبه در نشستی با خبرنگاران اظهار کرد: در شوراهای آموزش و پرورش همه دستگاهها با ریاست استانداران حضور مییابند تا اعلام کنند که چه کمکی میتوانند برای آموزش و پرورش انجام دهند.
وی با بیان اینکه در یک سال گذشته ۱۰ هزار نفر در شوراهای آموزش و پرورش با این وزارتخانه همکاری داشتند، افزود: در حوزه کیفیت بخشی آموزشی و پرورشی هم این شوراها مسئولیتهایی دارند و وضعیت شاخصهای کیفی و آموزشی استان را رصد میکنند.
رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه از ظرفیت شوراهای آموزش و پرورش برای بهبود فرایند آموزش استفاده میشود، افزود: این شوراها در بحث عدالت تربیتی و آموزشی، تقویت مدارس دولتی و حمایت از مدارس شبانهروزی اقدامات خوبی داشتهاند.
وی ادامه داد: مناطق آزاد، شوراهای آموزش و پرورش دارند و مدیران عامل این مناطق تصمیم گیر مسائل آموزش و پرورش هستند.
معاون وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد، همایش شوراهای آموزش و پرورش ۲۵ دی ماه به صورت مشترک با وزارت کشور برگزار می شود.
محمودزاده با تاکید بر همکاری شهرداری ها و دهیاری های سراسر کشور در امر آموزش و پرورش گفت: اگر بتوانیم مواد مالی قانون شوراها را فعال کنیم، بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش حل میشود.
۶۰ درصد بازماندگان از تحصیل در مناطق آزاد به تحصیل بازگشتند
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به وجود ۳۵۰۰ مدرسه هیات امنایی در کشور اظهار داشت: یک میلیون و ۱۰۰ هزاردانش آموز در این مدارس تحصیل میکنند.
محمودزاده ادامه داد: در ابتدای دولت سیزدهم ۲۳۰ هزار دانشآموز در مناطق آزاد تحصیل می کردند و ۳۲ هزار بازمانده از تحصیل نیز در این مناطق حضور داشتند اما اکنون تعداد آنها به ۱۰ هزار نفر کاهش یافته است.
وی این نکته را یادآور شد که بیشترین دانشآموز بازمانده از تحصیل در مناطق ازاد مربوط به چابهار و منطقه آزاد اروند است.
رییس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی افزود: سه درصد از عوارض مربوط به پروانه ساختمان ها و تفکیک زمین باید در اختیار شوراهای آموزش و پرورش به منظور کیفیت بخشی آموزشی و پرورشی قرار گیرد.
محمودزاده افزود: در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۴۰ میلیارد تومان از این محل درآمد داشتیم که این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۴۱۳ میلیارد تومان رسید. این درآمد برای کیفیت بخشی آموزشی و پرورشی در شوراهای آموزش و پرورش هزینه میشود. از سوی دیگر در مجموع در سال ۱۴۰۰ درآمد شوراهای آموزش و پرورش تقریبا ۱.۳ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱ این عدد ۳.۷ هزار میلیارد تومان بود. این یعنی درآمد شوراها در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل خود ۷۲ درصد رشد داشت.
وی درباره چرایی حذف دانشآموزان مدارس غیردولتی از پوشش شیر رایگان گفت: تمام موضوعاتی که در وزارت آموزش و پرورش تصمیم گیری میشود برای مدارس دولتی و غیردولتی است و در بحث شیر رایگان تفاوتی میان دانشآموزان مدارس نیست.