تهران - ایرنا - وزیر جهادکشاورزی بر ورود تحقیقات کاربردی به مزارع و واحدهای تولیدی کشاورزی تاکید کرد و دانش‌بنیان سازی کشاورزی را تنها راه بقای کشاورزی ایران برای تأمین امنیت غذایی کشور دانست.

به گزارش ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، «محمدعلی نیکبخت» در نشست با رییس، معاونین و رؤسای موسسات تحقیقاتی افزود: وزارت جهادکشاورزی متولی سفره و معیشت مردم است و باید غذای سالم و کافی را در اختیار جامعه قرار دهد.

وزیر جهادکشاورزی با اشاره به ۱۲ قلم محصول اساسی کشاورزی در کشور اظهارداشت: ما باید این محصولات را با توجه به اقلیم خشک و نیمه‌خشک، محدودیت منابع آب و خاک و عقب ماندگی در سرمایه‌گذاری کشاورزی، تولید کنیم.

وی با تاکید بر پیشرفت کشاورزی به رغم محدودیت‌ های موجود، تصریح کرد: ما راهی به جز کشاورزی دانش‌بنیان برای افزایش بهره‌وری نداریم و در راه رسیدن به آن ناگزیر از عملیاتی ساختن و کاربردی کردن تحقیق و پژوهش و کشاندن دانش به عرصه‌ مزارع هستیم.

۲.۵ درصد مقالات کشاورزی جهان مربوط به تات است

نیکبخت اضافه کرد: ۲.۵ درصد مقالات کشاورزی جهان مربوط به تات است و این افتخار بزرگی برای ایران است، این افتخار ‌باید در پای ساقه گندم، تولید بذر و نهاده، فناوری واحد تولیدی و همه زیربخش‌های کشاورزی تزریق شود و میوه آن که بهره‌وری و فراوانی تولید با منابع محدود است، شاکله امنیت غذایی پایدار را بسازد.

وی دانش‌بنیان کردن کشاورزی و افزایش بهره‌وری را خواست رهبری و مطالبه رییس دولت دانست و گفت: علم را از چاردیواری مراکز تحقیقاتی و پژوهشی بیرون آورید و ردپای تات را در جای جای زیربخش‌های کشاورزی باقی گذارید.

وزیر جهاد کشاورزی بر استفاده از ظرفیت دانشگاهی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان انرژی اتمی، هنرستان‌های آموزش و پرورش و کشاورزان پیشرو تاکید کرد و همبستگی مبارک اجرا و تحقیق را گره‌گشای مشکلات کشاورزی کشور خواند.

در این نشست، استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی و نخبگان فعال در این بخش و اقتصادی شدن آنان از راه فروش دانش و فناوری، دیگر توصیه نیکبخت به مسوولان سازمان تات بود.