قصرشیرین - ایرنا - فرمانده تیپ ۱۸۱ زرهی ارتش جمهوری اسلامی گفت که عشایر به عنوان قشر مولد و مرزدار در کنار نیروهای مسلح نقشی مهم در تامین و برقراری امنیت مرزها دارند و بدون همکاری و تعامل آنها امکان برقراری امنیت در محدوده مرز وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر جعفر رشنو روز پنجشنبه در جمع بزرگان عشایر غرب کشور در مسجد مهدیه قصرشیرین با گرامیداشت سالروز عملیات آزاد سازی میمک افزود: موفقیت این عملیات با مشارکت بسیج عشایر ممکن شد.

وی اضافه کرد: آزادسازی میمک با نام عملیات خوارزم و ضربت ذوالفقار عملیاتی در نوزدهم دی ماه ۱۳۵۹ توسط فرماندهی ارتش و شرکت لشکر زرهی کرمانشاه و هوانیروز، سپاه ایلام و بسیج عشایری برای بازپس‌گیری ارتفاعات میمک واقع در جنوب ایلام از نیروهای عراقی بود که در نتیجه آن ۳۰۰ کیلومتر از سرزمین های اشغالی ایران به آغوش کشور بازگشت و ضربه مهلکی بر پیکر دشمن وارد شد.

او اظهار کرد: امنیت خط قرمز ما است و از عشایر می خواهیم در حفظ آن نیروهای مسلح را یاری کنند.

همچنین محمد نجفی فرماندار قصرشیرین گفت: از عشایر می‌خواهیم بیش از پیش با نیروهای مسلح مستقر در منطقه همکاری کنند.

حجت الاسلام صادق صالحی امام جمعه قصرشیرین نیز در این مراسم گفت: پیشرفت و توسعه کشور بویژه در روستاها مستلزم همکاری بیشتر جامعه مولد عشایری و روستایی است.

به گزارش ایرنا، عشایر در استان کرمانشاه در قالب سه گروه کوچرو که تمام سال در حال کوچ هستند، نیمه کوچرو عشایری یکجانشین که در فصل خوش و آب و هوا به مراتع خود برمی گردند و عشایر رمه گردان که ساکن روستا هستند و در فصل بهار و پاییز گله های خود را بصورت روزانه به کوه ها می برند، تقسیم می شوند.

همچنین عشایر استان کرمانشاه در ۱۴ زیست بوم زندگی و با داشتن ۲ هزار و ۱۴۵ کیلومتر ایل راه هم به صورت ماشینی و هم روش سنتی در فصل بهاره و پاییزه به مدت ۳۰ تا ۴۵ روز کوچ می کنند.

عشایر کرمانشاه سالانه حدود ۱۳ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۲۷ هزار تن شیر، بیش از هزار و ۶۰۰ تن الیاف شامل مو، پشم، کلک، ۹۰۰ تن روغن حیوانی و ۲۲ هزار انواع قطعات صنایع دستی شامل چیخ، چادر، گلیم و گبه، نمد و دیگر محصولات تولید می‌کنند.