دزفول - ایرنا - سفیر جمهوری بلاروس در تهران در سفر به خوزستان از زیگورات چغازنبیل، موزه و محوطه میراث‌جهانی شوش بازدیدکرد.

رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شوش عصر پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: "دیمیتری کولتسوف" سفیر جمهوری بلاروس در ایران و هیات همراه روز پنجشنبه طی سفری غیر رسمی از موزه و محوطه‌های میراث جهانی شوش، زیگورات چغازنبیل و موزه هفت تپه بازدید کرد.

علی بویری افزود: سفیر جمهوری بلاروس در این سفر ضمن بازدید از موزه شوش، دفتر یادبود این موزه را امضا کرد و با ظرفیت‌های میراث فرهنگی این شهرستان و تاریخ هفت هزار ساله این شهر باستانی آشنا شد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های کم نظیر تاریخی شوش ادامه داد: شهر باستانی شوش از مراکز تمدن قدیم از معروفترین شهرهای دنیا، پایتخت چند هزارساله تمدن عیلام و همچنین پایتخت زمستانی امپراطوری هخامنشی بوده که آثار به جامانده از آن تمدن باشکوه سالانه میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است.

به گزارش ایرنا، سفیر بلاروس روز سه‌شنبه ۱۹ دی ماه در نشست هم‌اندیشی با هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اهواز روابط تجاری میان این کشور و استان خوزستان را دارای چشم‌انداز و دورنمای روشن دانست و خواهان توسعه همکاری‌ها و تعاملات اقتصادی با این استان شده است.

شوش که در شمال خوزستان قرار دارد به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و آثار ارزشمند و منحصر به فرد تاریخی و مذهبی نظیر حرم دانیال نبی(ع)، آرامگاه دعبل خزاعی شاعر شهیر اهل بیت (ع)، آپادانا، آکروپل، شهر شاهی، شهر پیشه وران، کاخ اردشیر دوم، محوطه باستانی و اثر جهانی چغازنبیل در هفت تپه از مقصدهای مهم گردشگری ایران به شمار می‌رود.

شوش با وجود مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس، مناطق گردشگری طبیعی چون جنگل و بیشه کرخه و حرم حضرت دانیال نبی(ع) همچنین ۲ اثر ثبت جهانی چغازنبیل و محوطه باستانی یکی از مقاصد اصلی مسافران نوروزی و کاروان‌های راهیان نور است.

در این شهر تاریخی عیلامی‌ها، آشوری‌ها، هخامنشیان، سلوکیان، پارتیان، بابلی‌ها و ساسانیان حکمرانی داشته‌اند؛ شهر باستانی شوش در استان خوزستان در جنوب غربی ایران واقع است و از حدود سال چهار هزار و ۲۰۰ پیش از میلاد مسیح، نقشی کلیدی در روابط میان بین النهرین باستان و سرزمین ایران داشته است.

کشور بلاروس همسایه ایران نیست اما از آنجایی که در منطقه اوراسیا واقع شده است و مشارکت نزدیکی با کشور روسیه دارد جزو کشورهایی به شمار می‌رود که می‌تواند در مدار همکاری تجاری با ایران قرار داشته باشد.

کشور بلاروس از جمله‌ کشورهای است که طی ۳۰ سال گذشته روابط دیپلماتیک میان این کشور و ایران به سطح بالایی به ویژه در حوزه سیاسی و اقتصادی رسیده است.