بیرجند - ایرنا - سرمایه‌گذاران چینی برای احداث کارخانه الیاف شیشه در شهرستان قاینات حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری کردند که این پروژه با حمایت مسوولان استان و تامین زیرساخت‌های لازم پیشرفت مطلوبی داشته است.

به گزارش ایرنا، استان خراسان جنوبی در اغلب بخش‌های اقتصادی از جمله معدن دارای ظرفیت‌های فراوانی است که در صورت مدیریت صحیح و توسعه صنایع تبدیلی می‌توان از این منابع خدادادی برای اشتغالزایی، ایجاد ارزش افزوده، ارتقای معیشت مردم و توسعه اقتصادی منطقه بهره گرفت.

براساس آخرین یافته‌های زمین شناسی بیش از ۵۰ نوع ماده معدنی در گستره وسیع خراسان جنوبی به عنوان سومین استان پهناور ایران شناسایی شده و ذخایر معدنی فراوانی با ۷۲۷ معدن وجود دارد که نیاز اصلی آنها فرآوری است تا ضمن جلوگیری از خام فروشی، ارزش افزوده آن را نصیب مردم استان کند.

دولت سیزدهم با رویکرد توسعه متوازن و عدالت در توزیع امکانات که به طور طبیعی استان‌های محروم و کمتر توسعه یافته را شامل می‌شود در بیش از ۲ سال گذشته بر ارتقای زیرساخت‌های خراسان جنوبی از جمله برق، گاز، آب، حمل و نقل متمرکز شده تا زمینه برای جلب و جذب سرمایه‌گذاری در این خطه زرخیز بیش از پیش فراهم شود.

یکی از سیاست‌های دولت حمایت از بخش خصوصی و افزایش سرمایه‌گذاری در کشور است و تاکنون شاخص‌های مربوط به تولید، سرمایه‌گذاری و اشتغال روند رو به رشدی داشته به طوری که خراسان جنوبی در شاخص‌های امنیت سرمایه‌گذاری، ایجاد اشتغال تعهد داده شده، کاهش نرخ بیکاری و جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ردیف استان‌های اول کشور قرار گرفته است.

آمار رسمی حکایت از رشد ۲ برابری طرح‌های سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان جنوبی دارد و ۷۶ درصد سرمایه‌گذاری وارده به خراسان جنوبی از آن چینی‌هاست. بعد از چین، کشورهای ترکیه، افغانستان و آلمان بیشترین حجم سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی را به خود اختصاص داده‌اند.

بنابر اعلام استاندار خراسان جنوبی قبل از دولت سیزدهم ۱۳ سرمایه‌گذار خارجی مجوز داشتند و در ۲ سال اخیر برای ۱۳ سرمایه‌گذار خارجی در استان مجوز صادر شده است.

کارخانه تولید الیاف شیشه‌ یکی از طرح‌هایی است که امسال با سرمایه‌گذاری خارجی در ناحیه صنعتی شهید کاوه خضری از توابع شهرستان قاینات آغاز شد و حجم سرمایه‌گذاری ثابت صورت گرفته توسط سرمایه‌گذار خارجی (چین) برای این واحد تولیدی ۳۰ میلیون دلار است.

ماده اولیه این واحد تولیدی سیلیس، دولومیت، سولفات سدیم، سنگ آهک و فلدسپات است که عمده این مواد از معادن استان تامین خواهد شد و محصول نهایی آن برای عایق‌های حرارتی مبدل‌ها و تاسیسات حرارتی، کامپوزیت‌ها و سایر صنایع کاربرد دارد.

روند پیشرفت این طرح سرمایه‌گذاری خارجی را در ادامه گزارش‌های تور رسانه‌ای راهیان پیشرفت که به مقصد شهرستان قاینات انجام شد، می‌خوانید.

فرماندار قاینات در بازدید خبرنگاران از محل احداث کارخانه الیاف شیشه گفت: این پروژه یکی از پروژه‌های خوب منطقه است که عملیات اجرایی آن با سرمایه‌گذاری خارجی در ناحیه صنعتی شهید کاوه خضری اردیبهشت امسال آغاز شد.

محمد محمدی افزود: ساخت کارخانه تولید الیاف شیشه با سرمایه‌گذاری ۱۵ هزار میلیارد ریالی سرمایه‌گذار خارجی تاکنون به پیشرفت فیزیکی خوبی رسیده است.

وی با بیان اینکه فاز نخست این پروژه تا فروردین ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد، اظهار کرد: با افتتاح کارخانه برای ۳۰۰ نفر و با بهره‌برداری کامل پروژه برای حدود ۸۰۰ نفر اشتغال ایجاد می‌شود.

فرماندار قاینات تصریح کرد: از زمانی که سرمایه‌گذار چینی وارد قاینات شد با توجه به اینکه در شهرک صنعتی قاینات امکان سرمایه‌گذاری وجود نداشت در ناحیه صنعتی خضری دشت بیاض زمین در اختیار سرمایه‌گذار قرار گرفت.

وی گفت: حسب تاکیدات استاندار خراسان جنوبی مبنی بر اینکه زیرساخت‌های لازم از جمله گاز و برق در این مجموعه فراهم شود سرمایه‌گذار چینی نیازمندی‌های مجموعه را در ۲ فاز اول و دوم اعلام کرد و قول داده شد زیرساخت‌ها قبل از آغاز عملیات اجرایی فراهم شود.

محمدی ادامه داد: در نشستی که با حضور مدیران عامل شرکت گاز و برق استان برگزار شد برای تامین گاز و برق این مجموعه قبل از آغاز به کار آن تصمیم‌گیری و سپس عملیات اجرایی آغاز شد و روز بعد نیز سرمایه‌گذار چینی شروع به کار کرد.

وی گفت: شهرک صنعتی در شهر قاین و خضری دشت بیاض وجود دارد و اراضی بلوک بندی شده و براساس نوع صنایعی که قرار است استقرار پیدا کند، زمین در اختیار سرمایه‌گذار قرار می‌گیرد.

این مسوول یادآور شد: شهرک صنعتی شماره ۲ نیز در شهر قاین ایجاد شده است اما هنوز زیرساخت‌های لازم فراهم نشده و سرمایه‌گذار چینی برای احداث کارخانه تولید کاغذ و مواد نسوز اعلام آمادگی کرده است.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های لازم برای ورود سرمایه‌گذار به شهرستان قاینات فراهم است گفت: حسب دستور استاندار هر سرمایه‌گذاری که قرار است به استان بیاید مسئولان دستگاه‌های اجرایی موظف هستند زمینه‌های لازم را فراهم کنند.

محمدی ادامه داد: مدیران دستگاه‌های اجرایی استان همه پای کار هستند و از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کنند.

سرمایه‌گذار چینی هم گفت: فاز نخست این پروژه نوروز ۱۴۰۳ افتتاح می‌شود در این فاز پنج سوله نصب می‌شود که دستگاه‌ به ایران رسیده و در بندرعباس است.

چن افزود: به‌ زودی دستگاه به قاین می‌رسد و پس از نصب، شروع به تولید می‌کنیم، ۳۰۰ نیروی ایرانی و ۲۰ نفر نیروی چینی به کارگیری خواهند شد.

وی با بیان اینکه فاز دوم ۶ ماه بعد از تولید آغاز خواهد شد گفت: در مجموع برای این پروژه ۲۲ سوله احداث و زمینه اشتغال ۸۰۰ نفر فراهم می‌شود.

سرمایه‌گذار چینی تصریح کرد: در فاز نخست این پروژه روزانه ۳۰ تن پشم شیشه فایبر تولید خواهد شد که مصرف داخل ایران را در صورت نیاز تامین می‌کند و مابقی صادر خواهد شد.

وی گفت: ۲ سرمایه‌گذار چینی دیگر در کنار کارخانه ما سرمایه‌گذاری خواهند کرد که بازدید از منطقه انجام شده و به زودی کار را آغاز خواهند کرد.

چن افزود: در زمینه زیرساخت‌های گاز و برق مقداری مشکل داریم که مسئولان قول داده‌اند در اسرع وقت مشکلات را رفع کنند.

نماینده سرمایه‌گذار چینی در کارخانه الیاف شیشه هم گفت: ۹۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه شامل سیلیس، دولومیت، سولفات سدیم، سنگ آهک و فلدسپات در معادن خراسان جنوبی و مقداری در خراسان رضوی موجود است.

محمد مهدی مرادی افزود: محصول نهایی کارخانه برای عایق‌های حرارتی، مبدل‌ها و تاسیسات حرارتی، کامپوزیت‌ها و سایر صنایع کاربرد دارد.

وی گفت: محصول فایبر برای جداره هواپیما و دستگاه‌های تصفیه هوا، گلس فید نیز در راه و ترابری داخل رنگ‌های جاده‌ای برای بازدید نور در شب استفاده می‌شود.

خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و شهر قاین مرکز شهرستان قاینات در ۱۱۰ کیلومتری شمال بیرجند است.