تهران-ایرنا- یک تحلیلگر سابق وزارت دفاع آمریکا گفت، دولت جو بایدن با حملات به یمن بر آتش درگیری‌ها در منطقه دامن می زند و تلاش می کند «در سال انتخابات در این کشور» جایگاه قدرتمندی از خود نشان دهد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری اسپوتنیک با اشاره به مجموعه حملات هوایی و موشکی آمریکا و انگلیس علیه صنعا نوشت: هنوز معلوم نیست که پیامد این حملات چه خواهد بود اما بعید است که این حملات باعث تنش‌زدایی شوند.

نیروهای یمنی وعده داده اند به حملات به کشتی های مرتبط با رژیم صهیونیستی و دارایی های نظامی آمریکا در منطقه به عنوان اهداف قانونی و در تلافی حملات تل آویو به غزه ادامه دهند.

در همین حال مایکل مالوف (Michael Maloof) تحلیلگر ارشد سابق سیاست امنیتی پنتاگون در این زمینه گفت: آمریکا خود را در یک «سراشیبی بسیار لغزنده» می یابد و این کشور ممکن است «به جنگ کشیده شود».

این تحلیلگر در مصاحبه با اسپوتنیک درباره ارتباط حملات به یمن با سیاست های داخلی آمریکا گفت: در هفته های اخیر حضور دولت جو بایدن کمرنگ شده است و در نتیجه این دولت «در سال انتخابات» نیاز دارد دوباره خود را قوی نشان دهد. مردم آمریکا به تصویری از یک مدیر اجرایی قوی نیاز دارند. بایدن هر کاری را کرده به جز این که یک مدیر اجرایی قوی باشد.

مالوف توضیح داد که در حالی که حمله آمریکا به بهانه دفاع از خود است، چنین حملاتی گاهی به انحراف کشیده می شوند. وی یادآوری کرد که چگونه دفاع از ناوشکن آمریکایی در حملات ادعایی ویتنام شمالی در خلیج تونکین، باعث آغاز جنگ ویتنام در چند دهه پیش شد.

این تحلیلگر همچنین گفت بایدن تاکنون «رهبری قدرتمندی» از خود نشان نداده است و در جایگاهی قرار نداشته که تلاش کند به این درگیری پایان دهد.

وی خاطرنشان کرد که چگونه آمریکا به جای توقف «همه صادرات مهمات» خود به رژیم اسرائیل، اساسا به «ریختن بنزین به آتش (درگیری ها)» ادامه داده است.

به زعم این تحلیلگر، نتیجه این اقدامات، نه تنها تشویق رژیم صهیونیستی بلکه جسورتر شدن این رژیم بوده به طور که اکنون به دنبال گسترش حملات خود به جنوب لبنان است.

وی گفت: بنابراین تا وقتی که آمریکا به حمایتش از رژیم اسرائیل ادامه می دهد، این روند ادامه دارد و مردم باید این موضوع را درک کرده و به این نتیجه برسند که با یک رئیس جمهوری قوی مواجه نیستند.

مالوف همچنین دیدار اخیر آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا از خاورمیانه را «بی فایده» دانست و گفت اثربخشی این سفر تقریبا نزدیک به صفر بود.

این تحلیلگر با اشاره به رهبرانی که در جریان این دیدار با بلینکن ملاقات کردند، گفت: آنها فقط او را تحمل کردند زیرا او یک مقام عالی دولت آمریکا است.

وی گفت: وزیر خارجه آمریکا قوی نیست و کاری انجام نمی دهد که بتواند طرف های درگیر را به هم نزدیک کند.

این تحلیلگر پیش بینی کرد که اگر این روند ادامه یافته و رژیم صهیونیستی به بمباران غزه ادامه دهد و جنگ خود را به لبنان گسترش دهد ممکن است این اقدامات باعث وحدت بیشتر شیعه و سنی شود.

مالوف درباره مشروعیت حمله به یمن،چنین استدلال کرد که ما در آمریکا قانون اختیارات جنگی را داریم که چند سال پیش توسط کنگره تصویب شد. این قانون به ایالات متحده اجازه می دهد تا در صورت حمله به دارایی هایش به شیوه ای تلافی جویانه پاسخ دهد. اما اگر این روند ادامه یابد و تشدید شود، در نهایت باید به کنگره گزارش شود، و کنگره باید آن را تایید کند.