به گزارش خبرنگار حوزه احزاب ایرنا، «علیرضا افشار» امروز( شنبه) در نشست خبری «جبهه مردمی ایران قوی» گفت: جبهه مردمی ایران قوی در انتخابات سال ۱۴۰۰ ریاست جمهوری شکل گرفت تا همراه با جذب تشکلهای مردمی مشارکت حداکثری را در انتخابات شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه عرصه انتخابات به مانند عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، دفاعی و دیگر حوزهها باید مورد توجه مسئولان نظام باشد تا سرمایه اجتماعی که همان مردم هستند در انتخابات به بهترین شکل حضور پیدا کنند، افزود: معتقدیم حکومت ما مردم سالاری دینی است و حضور احزاب و تشکلها در این باره نقش مهمی میان ملت و حاکمیت ایفا می کنند.
رئیس شورای هماهنگی جبهه مردمی ایران قوی درباره ویژگیهای جبهه مردمی ایران قوی اظهار کرد: جبهه مردمی ایران قوی با حضور ۱۷۰ ستاد در همان زمان انتخابات ریاست جمهوری و هزاران ستاد در شهرستانها و استانها شکل گرفته بود؛ رویکرد مردمی مهمترین ویژگی جبهه ایران قوی است و شعار ما در این خصوص هر خانه یک ستاد است.
افشار با اشاره به فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: ایشان تاکید فرمودند که این مسئولیت فقط به عهده احزاب و گروه ها نیست و عموم مردم در این باره مسئولیت دارند. حتی هیأتهای مردمی و دینی، موسسات خیریه، باید در انتخابات فعال باشند.
وی با اشاره به اخلاق سیاسی به عنوان ویژگی دیگر جبهه مردمی ایران قوی، تاکید کرد: متاسفانه اخلاق در احزاب و جریانهای سیاسی به خوبی تعریف نشده و برخی از برخوردهایی که میان احزاب است و فعالیتهایی که دارند نشان میدهد چارچوبی که در تراز ایران اسلامی است، محقق نشده است.
رئیس شورای هماهنگی جبهه مردمی ایران قوی با اشاره به سفر رهبر معظم انقلاب به کرمانشاه و سخنان رهبری در جمع دانشجویان یادآور شد: ایشان در این جمع فرموده بودند که در کشور ما احزاب به صورت کلی با رویکرد غربی شکل گرفتند و این یک انتقاد از سوی رهبری است که احزاب باید ایرادات خود را در این باره رفع کنند.
افشار با بیان اینکه این جبهه اخلاق سیاسی را برای خود تعریف و ترویج کرده است، تصریح کرد: محور اصلی این اخلاق سیاسی، فاصله گرفتن از سهم خواهی، مطالبهگری و قدرت طلبی است. بلکه با روحیه جهادی و بسیجی، خدمت به مردم در دستور کار باشد تا بصیریت سیاسی در جامعه افزایش داده شود.
وی گفت: متاسفانه برخی بداخلاقیها در این خصوص وجود دارد. بر همین اساس رویکرد ما در جبهه مردمی ایران قوی این است که منافع حزبی و فردی مقدم بر مصالح ملی و مردمی نباشد. چرا که در سالهای گذشته دیدیم قدرت طلبی برخی احزاب سبب ایجاد فتنه در کشور شد و در عمل مصالح نظام را زیر پا گذاشتند.
رئیس شورای هماهنگی جبهه مردمی ایران قوی، دیگر ویژگی جبهه مردمی ایران قوی را تخصصی محور بودن آن برشمرد و تصریح کرد: احزاب باید نخبگان و افرادی که در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی، علمی، فرهنگی و اقتصادی تخصص دارند به گروهها و جریانهای خود دعوت کنند. چرا که در کمیتههای تخصصی افراد شایسته شناسایی میشوند تا از آنها برای حضور در مجلس و دولت حمایت کنند.
افشار تاکید کرد: فقط نمیخواهیم از حزب خودمان فردی را برای انتخابات معرفی کنیم، بلکه ممکن است فرد شایستهای از حزب دیگری باشد که باید از او حمایت کرد. به عبارتی شایسته گزینی و شایسته سالاری رویکردی است که شهید بهشتی هم به آن تاکید داشتند و فرمودند که باید افرادی که شایسته هستند حمایت شوند. همچنین احزاب و گروههای سیاسی فقط در شب انتخابات فعال نشوند بلکه در طول سال کار کنند.
وی با بیان اینکه جبهه مردمی ایران قوی در ۲ سال گذشته فعالیت مستمر کمیتههای خود را حفظ کرده و با دستگاههای اجرایی برای ارائه طرحهای تحول آفرین در ارتباط بوده است، گفت: این جبهه طرحهایی برای رفع مشکلات اقتصادی کشور دارد. از جمله توسعه تعاونیهای فراگیر، استفاده از فرصت سربازی برای اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان که توسط تیمهای تخصصی و کارگروهها در حال تنظیم است و این طرحها به مجلس آینده و دولت ارائه خواهند شد.
این فعال سیاسی اصولگرا درباره معیارهای افراد شایسته برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، تاکید کرد: تمام تلاش ما حمایت از فهرست واحدی برای انتخابات است و به جز مشخصات عمومی مانند متدین بودن، التزام عملی به موازین اسلامی، تبعیت از ولایت فقیه، مباحث تخصصی در این باره وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. از جمله اینکه نماینده مجلس باید روحیه انقلابی و جهادی داشته و منافع نظام و انقلاب را در نظر بگیرد.
افشار اضافه کرد: یک نماینده مجلس باید در چارچوب موازین اسلامی و انقلابی بگنجد و رویکرد شرقی و غربی نداشته و اهل اشرافیگری نباشد تا درد محرومان را بفهمد و از تخصص و تجریه مفید برخودار باشد. همچنین نماینده مجلس باید به مسائل مختلف کشور اشراف داشته و انحصار طلب نیز نبوده و دیگران را تخریب نکند.
وی درباره برگزاری مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: ضمن قدردانی از وزرات کشور که تعرفه مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را به صورت واحد ارائه میدهد، باید مردم اهمیت مجلس خبرگان رهبری را درک کنند. چرا که مجلس خبرگان در ابعاد سرنوشت نظام، انتخاب رهبری و سایر وظایف، نقش بسیار مهمی دارد.
رئیس شورای هماهنگی جبهه مردمی ایران قوی با بیان اینکه طبق گفته رهبر انقلاب باید مجلس خبرگان رهبری، از هیأت اندیشه ورزی برخوردار شود، تصریح کرد: این هیأت میتواند مشکلات روز را بررسی و از جایگاه مهمی که در بین جامعه دارد مسائل را در هیأت اندیشه ورزی طرح کند.
افشار در پاسخ به این سوال که مشارکت مردم در انتخابات پیش رو را چگونه ارزیابی می کند؟ گفت: در این سالهای پس از انقلاب، مردم ثابت کردند وقتی احساس خطر میکنند به میدان می آیند و در ۹ دی سال ۱۳۸۸ و سایر مناسبتها این حضور مردم را شاهد بودیم. از طرفی فضای منطقه و جنایتهای رژیم صهیونیستی و استکبار در غزه و یمن به نحوی است که مردم برای دولت و مجلس قوی به صحنه خواهند آمد.
وی با بیان اینکه طبق فرمایش رهبر انقلاب مشکلات معیشتی مانند گرد و غباری است که بر روی پیشرفتهای کشور کشیده شده است، بیان کرد: مردم ممکن است این پیشرفتها را نبینند و وظیفه احزاب و جریانهای سیاسی است که همه این پیشرفتها را برای مردم تبیین کنند.
رئیس شورای هماهنگی جبهه مردمی ایران قوی در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اینکه جبهه مردمی ایران در انتخابات مجلس با شورای ائتلاف یا وحدت ائتلاف میکند یا فهرست مستقل میدهد؟ خاطرنشان کرد: تمام برنامه ما تعامل با همه گروهها و جناح های سیاسی برای افزایش مشارکت مردم است تا فهرست واحدی از این احزاب و گروهها برای مجلس و خبرگان رهبری معرفی شود.
مجلس دوازدهم باید همگرا با دولت سیزدهم باشد
«محمد ناظمی اردکانی» نیز در این نشست خبری گفت: جبهه ایران قوی ۴ رکن اساسی دارد که شامل شورای مرکزی، دبیرکل، ستادهای مردمی و احزابی که این جبهه را شکل دادند است و به دنبال مطالبه رهبر معظم انقلاب برای مشارکت حداکثری در انتخابات پیش رو هستیم.
وی با بیان اینکه رهبری در جمع کارگزاران نظام فرمودند که مشارکت حداکثری سبب اقتدار ملی و بین المللی خواهد شد و طمع دشمن برداشته می شود، افزود: البته در هر انتخابات نقش احزاب مهم است و اگر احزاب همگرا با یکدیگر در انتخابات عمل کنند، شاهد افزایش مشارکت خواهیم بود و باید تلاش کنیم این همگرایی ایجاد شود.
دبیرکل حبهه مردمی ایران قوی با بیان اینکه هدف جبهه متبوعش، افزایش همگرایی بین احزاب و سلایق مختلف سیاسی است، گفت: رئیسجمهور در روزهای گذشته از همه احزاب و سلایق سیاسی دعوت کرد و حتی آنهایی که مخالف دولت بودند در جلسهای با ایشان نقدهای و دغدغههای خود را بیان کردند. جمع بندی این نشست حضور همه احزاب در صحنه انتخابات بود و همه احزاب در این نشست به تاکید کردند که باید به مطالبه رهبر معظم انقلاب پاسخ مثبت داد.
ناظمی اردکانی با تاکید بر اینکه مجلس دوازهم باید نقاط ضعف مجلس یازدهم را جبران کند، گفت: انتظار مردم این است که نقصهایی که در مسائل اقتصادی، معیشتی، تحقق شعار سال برای مهار تورم و رشد تولید است، رفع و مجلس دوازدهم با حضور متخصصان و نخبگان متدین سبب عبور از مشکلات شود.
وی با بیان اینکه جبهه مردمی ایران قوی متشکل از ۱۷۰ ستاد است، تصریح کرد: اکثر این ستادها از متخصصان اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی تشکیل شده و از زمان دولت سیزدهم تا امروز فعال بودند و طرح ها و ایدههایی که داشتند به دولت ارائه دادند. همچنین بسیاری از طرحها، زمینه اجرای آن فراهم شده و همه احزاب به این موضوع تاکید دارند که دولت سیزدهم برای انجام ماموریت هایی که دارد باید حمایت شود و مجلس دوازدهم همگرا با دولت سیزدهم شکل بگیرد.
دبیرکل حبهه مردمی ایران قوی، همگرایی بین دولت، مجلس و قوه قضائیه را سبب افزایش مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: این همگرایی سبب افزایش کارآمدی کشور می شود تا آنجا که در قانون اساسی از اصل ۶۲ تا ۹۹ بیشترین توجه به مجلس شده است. چرا که مجلس عصاره فضایل ملت و طبق گفته امام خمینی (ره) مجلس در راس امور است.
ناظمی اردکانی اضافه کرد: به عبارتی مجلس وظیفه رأی اعتماد به اعضای هیأت دولت، سوال از وزیر و حتی در مواردی استیضاح وزیر و رئیسجمهور را بر عهده دارد که نشان دهنده اهمیت جایگاه این قوه است.
وی با بیان اینکه مجلس در همه مسائل میتواند قانون گذاری و تحقیق و تفحص کند،افزود: البته تصویب قانون خوب سبب پیشرفت کشور می شود و تصویب قانون بد به عقبگرد کشور منجر خواهد شد که همه این مسائل نشان دهنده نقش مردم در انتخابات مجلس خواهد بود.
دبیرکل حبهه مردمی ایران قوی با بیان اینکه نقش مردم در انتخابات مجلس در حقیقت تعیین سرنوشت خود آنهاست، گفت: مجلس برای دولت ریلگذاری می کند و دولت در ریل قوانینی که مجلس تصویب کرده، مانند قانون برنامه های توسعه پنج ساله یا قانون لایحه بودجه میتواند سرعت پیشرفت کشور را رقم بزند.