به گزارش خبرنگار ایرنا، سرقت کابل و تجهیزات خطوط تلفن ثابت در خراسان رضوی به دغدغه همیشگی مشترکان استان مبدل شده و علاوه بر خسارت به تاسیسات مخابراتی این استان، موجب قطع طولانی مدت برخی از مشترکان تلفن ثابت شده است.
به گفته مسوولان مخابرات استان، سرقت تجهیزات مخابراتی این شرکت را در ارائه خدمات و رفع قطعی خطوط تلفن دچار مشکل کرده است، دردسری که اداره مخابرات را با چالش های متفاوتی روبه رو کرده است.
سرقت ها به سرعت، اتصال ها به کندی!
وضعیت پیش آمده از سرقت مکرر کابل تلفن ثابت و قطعی چندماهه و حتی چندساله تلفن ثابت برخی مشترکان در خراسان رضوی به خصوص کلانشهر مشهد، موجب مشغول شدن خطوط آنها شده و زمینه ناخرسندی آنها را فراهم کرده است.
یک شهروند مشهدی ساکن در بلوار "سرافرازان"، به خبرنگار ایرنا گفت: با وجود اینکه خطوط تلفن ثابت این منطقه برای ماهها قطع شده بود، پیگیری مشترکان برای حل این معضل نتیجه نمی داد و کار به کندی پیش می رفت.
مهدی وحیدی ادامه داد: پیگیری های اهالی از طریق مخابرات مشخص کرد که قطعی تلفن به دلیل سرقت کابل بوده است و پس از ثبت قطعی تلفن در سامانه مخابرات در فهرست رفع خرابی و کابل کشی قرار گرفتیم.
وی مدت زمان انتظار برای کابل کشی تلفن را حدود ۲ ماه اعلام کرد و گفت: البته در این مدت بارها اهالی در تماس با مخابرات خواستار تسریع در انجام کار شدند اما پاسخ دقیق و مشخصی دریافت نکردیم.
یک شهروند: مخابرات به مساله سرقت کابل ها کمتر از فاصله زمانی ۶ ماهه پاسخ نمی دهد
این شهروند مشهدی اضافه کرد: سرانجام پس از پیگیری های بسیار با کابل کشی انجام شده، تلفن برقرار شد اما پس از حدود سه ماه دوباره کابل ها به سرقت رفت.
وحیدی عنوان کرد: موضوع سرقت مجدد را دوباره طی تماسی با مخابرات مطرح کردیم که ماموران این شرکت اعلام کردند که به استناد قانون، راه اندازی مجدد در بازه زمانی کمتر از ۶ ماه ممکن نیست.
بیشتر بخوانید:
سارق کابل های مخابراتی در مشهد دستگیر شد
سارقان ارتباط تلفنی ۶۰ هزار مشترک خراسان رضوی را قطع کردند
سرقت کابلهای تلفن در خراسان رضوی افزایش یافت
قطعی تلفن و عدم دسترسی به اینترنت
یکی از بهترین راهکارها برای داشتن یک اینترنت مقرون به صرفه است. اینترنت تلفن ثابت یا همان adsl است که اتفاقا یکی از پرطرفدارترین سرویس های اینترنت به شمار میرود و باتوجه به اینکه این سرویس دهی بر بستر تلفن ثابت انجام میگیرد، هرگونه اختلال در خطوط تلفن ثابت، دسترسی به اینترنت را نیز مختل میکند.
یکی از شهروندان ساکن در منطقه "الهیه" مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: تلفن ثابت، نیاز اصلی خانواده است به خصوص در این ایام که دانش آموزان در منازل نیاز به اینترنت برای آموزش دارند، بنابراین استفاده از اینترنت تلفن ثابت یک ضرورت است.
محمود یوسفی تصریح کرد: آبان ماه امسال اینترنت تلفن ثابت این منطقه به دلیل سرقت کابل های مخابرات قطع شده بود که این موضوع آموزش های غیرحضوری فرزندان ما را نیز با مشکل رو به رو کرد.
وی ادامه داد: هر چند در آن برهه و پس از انتظاری حدود یک ماهه تلفن ها وصل شد اما قطعی خطوط تلفن، موجب شد حدود ۱۵ خانوار برای مدت طولانی به جز تلفن همراه، هیچ ارتباط دیگری نداشته باشند.
این شهروند مشهدی عنوان کرد: سرقت کابل های تلفن در این منطقه تقریبا زیاد است از این رو انتظار می رود دستگاه های متولی برای حراست و نگهداری آن تمهیدات موثرتری بیندیشند.
سارقان سالانه ۶۰ میلیارد ریال به مخابرات خراسان رضوی خسارت می زنند
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: سارقان از ابتدای امسال با سرقت کابل تلفن، علاوه بر قطعی تلفن ۶۰ هزار مشترک منطقه، موجب تحمیل ماهانه پنج میلیارد ریال هزینه به مخابرات استان شده اند.
حسن اروجی ادامه داد: راه اندازی سریع و نصب کابل های سرقت شده، از وظایف شرکت مخابرات است از این رو، جبران و رفع نقص ناشی از این نوع سرقت ها زمان زیادی از شرکت مخابرات میگیرد.
مخابرات خراسان رضوی ماهانه پنج میلیارد ریال از محل سرقت کابل خسارت می بیند
وی هزینه نصب هر متر کابل تلفن را بین پنج تا ۱۰ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: منابع اعتباری مخابرات نیز محدود است و قادر به انجام عملیات کابل کشی به این گستردگی در استان نیست.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی تصریح کرد: مشکل ارتباطی مشترکانی که کابل های تلفن آنان سرقت شده است در صورت ثبت درخواست در سامانه شرکت مخابرات و دریافت پیامک تایید، در کمتر از ۱۰ روز برطرف خواهد شد.
اروجی افزود: مخابرات برای وصل دوباره ارتباط های قطع شده، نیاز به تجهیزات جدید و جایگزین دارد که به دلیل بالا بودن میزان سرقت ها، در تامین تجهیزات موردنیاز با مشکل رو به رو است و همین مساله مدت زمان قطعی و انتظار برای رفع آن را طولانی کرده است.
بیشتر بخوانید:
طرح ملی توسعه فیبرنوری در خراسان رضوی ۳۲ درصد پیشرفت کرده است
۵۷ درصد خطوط فیبرنوری خراسان رضوی در روستاها اجرا شده است
فیبر نوری، برادرخوانده کابل تلفن میشود
فیبر نوری به دلیل اینکه بر خلاف کابل های تلفن دارای الیاف مسی نیست، دیگر برای سارقان ارزش مادی ندارد و سرقت آن برای این افراد مقرون به صرفه نیست.
مدیر مخابرات خراسان رضوی در این خصوص بیان کرد: فیبر نوری علاوه بر مزایای دیگر به دلیل داشتن الیاف ساده، ارزش اقتصادی چندانی ندارد و به همین دلیل سارقان رغبتی به دزدی آنها ندارند.
اروجی خاطرنشان کرد: در کل کشور هفت میلیون اشتراک فیبر نوری برای اینترنت پرسرعت هدف گذاری شده است که سهم خراسان رضوی در مرحله نخست، ۱۳۶ هزار مورد است.
فیبر نوری به صرفه است و به زودی جایگزین کابل های تلفن میشود
وی جایگزینی فیبر نوری با کابل های مسی را مهمترین راهکار مقابله با سرقت ها دانست و اضافه کرد: دیگر از کابل های مسی برای خطوط مخابراتی استفاده نمی شود و در نصب های جدید نیز از فیبر نوری بهره گرفته می شود تا انگیزه سرقت کابل از سارقان گرفته شود.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی گفت: شرکت مخابرات به تدریج در حال جایگزین کردن کامل فیبر نوری به جای کابل مسی برای کل مشترکان است که با تحقق این اقدام، دیگر کابلی به سرقت نخواهد رفت.
اروجی گفت: طرح ملی "نهضت جهادی توسعه فیبر نوری مخابرات ایران" (نجما) در خراسان رضوی پیشرفت ۳۲ درصدی داشته است و این استان جزو استان های برتر کشور در اجرای این طرح بوده است.
وی افزود: در قالب اجرای طرح نجما در استان، ۹۱ طرح برای ۱۳ شهرستان تعریف شده است که تاکنون ۲۸ طرح آن در شهرستان های مشهد، سبزوار، نیشابور، تربت حیدریه و کاشمر به بهره برداری رسیده است و بقیه طرحها نیز تا پایان شهریور ۱۴۰۳ به بهره برداری میرسد.
هر چند با ثبت ۲ میلیون و ۱۶۰ هزار اشتراک تلفن ثابت در خراسان رضوی، تعداد قطعی های تلفن ناشی از سرقت کابل خیلی زیاد نیست اما باتوجه به جایگاه ارتباط و اینترنت در زندگی روزمره، به نظر می رسد تسریع در جایگزینی فیبر نوری به جای خطوط کنونی تلفن، یک ضرورت به شمار میرود.
نخستین مرکز تلفن مغناطیسی استان خراسان در شهر مشهد در سال ۱۲۹۸ با نصب ۷۰ شماره تلفن راه اندازی شده بود.