نوبخت اژدری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به کشت گندم و جو در ۳۸۴ هزار ۸۷۷ هکتار از اراضی زراعی این استان در سال جاری گفت: امسال بالا بودن حدود چهار درجهای متوسط دمای هوا در فصل پاییز نسبت به بلند مدت و عدم وقوع یخبندان موجب بروز و طغیان تعدادی از عوامل خسارتزا از جمله شته روسی و شته سبز گندم و پروانه پشت الماسی موسوم به بید کلم در زراعتهای پاییزه گندم، جو و کلزا استان شد.
وی وضعیت زراعت در استان اردبیل در سال جاری را کاملا متفاوت با سالهای گذشته ذکر کرد و افزود: امسال در یک شرایط کاملا استثنایی مبارزه با علفهای هرز ترپک، خردل وحشی، چچم و بروموس در سطح ۹ هزار و ۹۲۰ هکتار از اراضی زراعی مناطق شمالی استان انجام شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: کارشناسان اجرایی جهاد کشاورزی استان با تشخیص بهموقع شیوع این آفات با همکاری کشاورزان بهخوبی توانستند با اجرای تدابیر پیشگیرانه مانع از طغیان این آفات در مزارع شوند.
وی اضافه کرد: امسال عملیات مبارزه با شته معمولی در سطح هفت هزار و ۵۰۰ هکتار، شته روسی در سطح ۱۳ هزار و ۴۴۰ هکتار و سوسک سیاه در سطح ۹۵ هکتار از مزارع استان انجام شده است.
اژدری اظهار کرد: مبارزه با جوندگان مضر نیز در سال زراعی جاری در سطح ۱۵ هزار و ۶۶۳ هکتار از اراضی کشت غلات استان صورت گرفته است و علاوه بر این، مبارزه با آفت زنگ قهوهای گندم در سطح ۱۰ هزار و ۳۴۵ هکتار، سفیدک سطحی در سطح ۲ هزار و ۸۸۵ هکتار، سپتوریوز گندم در سطح ۴۵۰ هکتار و زنگ زرد در سطح ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان اردبیل صورت گرفته است.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است ، ۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز کشور به محصولات کشاورزی را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.