به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، اقتصاد ایران از سالها پیش وابستگی زیادی به درآمدهای نفتی دارد و هر وقت که پول نفت بیشتر به کشور سرازیر شود، رفاه مردم نیز بیشتر میشود. چنانچه در دهه نود به واسطه کاهش فروش نفت، رفاه مردم عقبگرد کرد. پس از خارج شدن آمریکا از برجام تقریباً فروش نفت ایران از بالای ۲ میلیون بشکه به حدود ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز سقوط کرد و دولت وقت نیز راهحلی برای خروج از مشکل پیش آمده، نداشت؛ حتی بیژن زنگنه، وزیر سابق نفت گفته بود: هر کس ۲۰۰ هزار بشکه نفت توانست بفروشد، او را جایگزین خود در وزارت نفت خواهد کرد.
زنگنه همچنین ۲۸ خرداد ۹۸ در مجلس گفته: «امروز، هیچ نفتی نمیتوانیم بفروشیم، حتی اگر بفروشیم، پولش را نمیتوانیم بیاوریم».
از طرفی محمدباقر نوبخت رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه، ۱۳ شهریور ۹۹ در نشست اعضای شورای توسعه و برنامهریزی همدان گفته بود: شدیدترین مرحله تحریم نفت در برابر غذا بود، اما الان در شرایطی هستیم که این بیانصافها و دژخیمان حتی برای غذا و دارو اجازه فروش یک قطره نفت را نمیدهند و اگر هم به فروش میرسد، امکان تبادل مالی نباشد.
آمارها نشان میدهد دولت سیزدهم با میانگین فروش ۳۰۰ هزار بشکهای نفت در روز، دولت را در مرداد ماه (آگوست ۲۰۲۱) تحویل گرفت و آن را به حدود ۵۰۰ هزار بشکه تا پایان سال ۲۰۲۱ رساند. این دولت توانست طبق آمار موسسات بینالمللی میانگین فروش نفت ایران را تا پایان سال ۲۰۲۳ با افزایش ۹۰۰ هزار بشکهای به حدود ۱.۳ میلیون بشکه در روز برساند.
طبق آمار اوپک نیز در مرداد ماه ۱۴۰۰ تولید نفت ایران برابر با ۲ میلیون ۴۹۳ هزار بشکه بود که در آخرین گزارش اوپک، تولید نفت ایران نیز به حدود ۳.۲ میلیون بشکه در روز رسیده و در جایگاه سوم تولیدکنندگان اوپک قرار گرفته است. طبق صحبت جواد اوجی وزیر نفت نیز تولید ایران تا پایان سال ۱۴۰۲ به حدود ۳.۶ خواهد رسید.
محمد رضوانی فر رئیس کل گمرک نیز اخیرا در مورد صادرات نفت گفت: در ۹ ماه سال جاری به ارزش ۲۶.۵ میلیارد دلار صادرات نفت و گاز داشتیم که از نظر ارزش نسبت به مشابه سال قبل ۱۰ درصد رشد کرده است.
گزارش اخیر بانک مرکزی از رشد اقتصادی کشور هم نشان میدهد تولید ناخالص بخش نفت و گاز کشور در ۶ ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۷.۱ درصدی داشته است.