تهران- ایرنا- عضو شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره فیلم مردمی عمار گفت: طرح‌ها و گرافیک‌ها در مسئله فلسطین بسیار تأثیرگذار بود و آثار مرزها را شکست و به رسانه‌های عربی راه یافت اما این جریان نیاز به استمرار دارد. ما در دهه شصت و هنرمندان آن روزگار رویای ملی داشتیم. اما در حال حاضر آینده و رویا در هنر انقلاب اسلامی و جامعه ما وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، ویژه‌برنامه «آرمان روح‌الله» شب گرافیک هنرمندان انقلاب، ۲۲ دی ماه و در در اولین روز از چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با گرامیداشت شهدای اغتشاشات ۱۴۰۱ و با حضور پدر شهید مدافع امنیت روح‌الله عجمیان و خانواده شهید دفاع مقدس عزت‌الله کرمعلی برگزار شد.

محمدصادق شهبازی عضو شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره فیلم مردمی عمار در این برنامه با اشاره به آیه‌ای از سوره مبارکه یس بیان کرد: پدر شهید روح‌الله عجمیان در جمع ما هستند و این شهید عزیز، نمونه همین آیه بود و یک نفر با ایستادن در جایی که بقیه فرار می‌کنند، پایمردی خود را نشان می‌دهد.

شهبازی در ادامه گفت: این سعی که امثال شهید عجمیان داشتند برای اینکه فضا را روشن‌کنند، نماد تقدیر ماست. بار عمده کار روایت بر عهده طراحان و تصویرسازان گرافیکی بوده و خیلی جاها شما بودید که صحنه را تغییر دادید. بسیاری از بچه‌های انقلابی بودند که به وقتش عمل نمی‌کردند. به قول حضرت آقا به هنگام عمل‌کردن، مهم است و ما خیلی وقت‌ها به دلیل به هنگام عمل‌نکردن با دوستان بحث داشتیم. همچنین باید اینکه در همه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی فعال هستید را حفظ‌ کنید.

شهبازی درباره تأثیرگذاری آثار رسانه‌ای اظهار داشت: در مسئله فلسطین طرح‌ها و گرافیک‌ها بسیار تأثیرگذار بود و آثار حتی مرزها را شکست و به رسانه‌های عربی راه یافت اما این جریان نیاز به استمرار دارد. امثال کمال شرف که در حوزه بین‌المللی فعال ‌است که هر روز دارد کار طراحی می‌کند و من متعجبم چطور این حجم از انگیزه و انرژی را دارد. ما در جنگ ۳۳ روزه هم چنین تجربه‌ای داشتیم.

روایت درست از مظلومیت توأم با اقتدار نداریم

وی در ادامه افزود: امروز هم صحنه صبر و استقامت است و باید هر روز بدون خستگی کار کرد. ما در ماجرای فلسطین مظلومیت را خوب روایت می‌کنیم ولی در نمایش مقتدر بودنِ مظلوم، در این حوزه که رهبر انقلاب هم تاکید کرده‌ بودند فقط مظلومیت روایت‌ نشود و ایستادگی و استقامت هم گفته‌ شود، ضعف‌ داریم و اینکه خود بچه‌های فلسطینی هم در صحنه می‌روند و سعی می‌کنند روند زندگی و استقامت خود را به روز بازتاب‌ دهند، اهمیت زیادی دارد. اینکه حتی در حال دستگیری لبخند می‌زنند، نشان از بودن و خسته‌نشدن آن‌ها دارد.

در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی سه اشکال داریم

صادق شهبازی در ادامه اظهار داشت: در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی سه اشکال داریم. اول اینکه تصویر غلط از گذشته که یک عده نشان می‌دهند چیزی نداریم ولی ما حزب اللهی‌ها با نشان دادن تصویر غلوآمیز از گذشته، خودمان را تخریب می‌کنیم. دهه شصت خوبی‌های زیادی داشت اما دهه هشتاد هم داشتیم که کلی تصویر افتخارساز را دارا بود.

وی ادامه داد: نکته دوم ارائه تصویر درست از حال است که نه باید سیاه‌نمایی زیاد کنیم و نه سفیدنماییِ‌ زیادی، عده‌ای از سفیدنماها از سیاه‌نماها هم ناامیدتر هستند، چرا که وضعیت موجود را مطلوب می‌دانند و رویای بزرگ‌تری ندارند. سومین مساله نیز این است که آینده و رویا در هنر انقلاب اسلامی و جامعه ما وجود ندارد. انگار هیچ رویایی نیست. ما در دهه شصت و هنرمندان آن روزگار رویای ملی داشتیم؛ یادی کنیم از حبیب‌الله صادقی که رویا می‌ساختند.کسی که باید برای برهم زدن صحنه رخوت و سستی در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی قدم بردارد، خودِ ما هستیم

عضو شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره فیلم مردمی عمار گفت: ما باید همه را آگاه‌ کنیم که می‌توان رو به جلو رفت. بخش بزرگی از آن در مورد آینده است و باید کاری با جامعه کنیم که همه آگاه‌شوند. من احساس کم‌کاری می‌کنم و هنوز نتوانستیم افکار عمومی را جلو بیاوریم. با همین اصطلاح نظم نوین جهانی که هنوز خیلی استفاده نشده، باید تغییر ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: همه ما به عنوان جبهه انقلابی باید کاری کنیم که تغییر، رویا و قهرمان ایجاد کند و آن کار هنری‌ که این‌ها را ندارد و دشمن پیدا نمی‌کند، فایده ندارد. کسی که باید برای برهم زدن صحنه رخوت و سستی در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی قدم بردارد، خودِ ما هستیم.

هویت‌سازی با کمک شهدای مقاومت

محمد صادق شهبازی در آخر به هویت‌سازی شهدا اشاره‌کرد و گفت: این ویژه‌برنامه «آرمان روح‌الله» را به سی هزار شهید فلسطینی که از هویت امت اسلام دفاع‌کردند، تقدیم‌کنیم. به شهدای یمنی و خانواده دو شهید عزیز روح‌الله عجمیان و آرمان علی وردی و هر کسی که این کوله بار را بر دوش گرفته و خسته‌ نمی‌شود.

در ادامه برنامه «آرمان روح‌الله»، مادر شهید عزت‌الله کرمعلی با حضور در جایگاه اختصاصی این ویژه‌برنامه بیان کرد: تابلو فرشی که می‌بینید، وصیتنامه فرزند شهیدم است.

مادر شهید عزت‌الله کرمعلی تابلو فرش منقش به وصیت عزت‌الله کرمعلی را به چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار تقدیم کرد. در ادامه پدر شهید روح‌الله عجمیان برای اهدای جوایز ویژه برنامه «آرمان روح‌الله» در سه بخش پوستر، تصویرسازی، کارتن و کاریکاتور در جایگاه حضور یافتند.

از اهدای جوایز ویژه تا اهدای چادر شاهچراغ به طراحان خوزستانی

همه ما به عنوان جبهه انقلابی باید کاری کنیم که تغییر، رویا و قهرمان ایجاد کند و آن کار هنری‌ که این‌ها را ندارد و دشمن پیدا نمی‌کند، فایده ندارد

در بخش پوستر، لوح تقدیر مقام سوم به امید کردی از لرستان تقدیم‌ شد. لوح تقدیر مقام دوم به دانیال ثاقبی فر و سجاد رضائی از خراسان جنوبی اهداء شد و لوح تقدیر مقام اول این بخش به اثری از محمدجواد روزبه از قم تعلق گرفت.

در بخش «تصویرسازی» لوح تقدیر مقام سوم به آقایان محمد امین سرمدی از همدان و سید رضا احمدی از خوزستان تقدیم‌ شد. لوح تقدیر مقام دوم در این بخش به صورت مشترک به خانم ساناز برجی‌خانی از تهران و سه هنرمند؛ «محمدمظفری مقدم» از کرمان، سمیه کشاورز از گیلان و خواهران فلاحیان از شیراز اهداء شد و لوح تقدیر مقام اول را نیز فاطمه صادقی از قم دریافت کرد.

در بخش «کارتن و کاریکاتور» لوح تقدیر مقام سوم به زهرا سادات طباطبایی از تهران تقدیم‌ شد.لوح تقدیر مقام دوم به حسین نقیب از مشهد اهداء گردید و لوح تقدیر مقام اول به حسام پاشائی از تهران تعلق گرفت.

فانوس مقام اول بخش «آرمان روح‌الله؛ مواجه با فتنه» به احمد وجدان‌نژاد از یاسوج با موضوع فلسطین برای اثر «استواری، یادگار سروهاست» اهداء گردید و فانوس مقام دوم «آرمان روح‌الله؛ مواجه با فتنه» به پرکارترین هنرمند در خلق اثر گرافیکی با هفتاد اثر به نازنین اسماعیلی زاده از کرمان تقدیم شد.

در ادامه این برنامه حسین جریان پور و محسن فرجی از گروه قلم به نمایندگی از هنرمندان جریان ساز در مراسم حضور یافتند که علاوه بر تقدیر از ایشان به پیشنهاد مادر شهید عزت‌الله کرمعلی تابلو فرش اهدایی منقش به وصیت‌نامه آن شهید نیز به رسم امانت به اساتید تقدیم گردید.

در بخش دیگری از جایزه ویژه چادر شاهچراغ که پیش از این به رسم امانت در مجمع طراحان انقلاب اسلامی مازندران (حرا) قرار داشت، به گروه‌های طراحان انقلابی خوزستانی آب و آیینه، سدر و خاک نگار اهداء شد.

لوح تقدیر رتبه دوم مجموعه فعال هنرانقلاب اسلامی نیز به مجمع طراحان انقلاب اسلامی استان البرز(رسم) تقدیم شد.