تهران- ایرنا- فعال سیاسی اصلاح‌طلب از ائتلاف و فهرست مشترک اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان در انتخابات مجلس دوازدهم خبر داد و گفت: ما به دنبال انتخابات پرشور هستیم و حتما باید در صحنه، مشارکت داشته باشیم.

«اسماعیل دوستی» در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب ایرنا، درباره ارائه لیست از سوی اصلاح‌طلبان در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: ما اصلاح‌طلبان و معتدلین به‌دنبال این هستیم که فهرست تهیه کنیم و لیست ارائه دهیم و براساس فرموده مقام معظم رهبری حتما باید مشارکت داشته باشیم.

وی افزود: لازمه این مشارکت این است که اصلاح‌طلبان و معتدلین که همواره لیست داشته‌اند، این بار هم لیست ارائه دهند، در نتیجه منتظر شورای نگهبان هستند که به بقیه اعتراضات رسیدگی کند و با توجه به اینکه اصلاح‌طلبان همیشه نسبت به نظام و مردم احساس مسئولیت داشتند با لیست قوی وارد انتخابات شوند.

به دنبال پیروزی در انتخابات هستیم

فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: اصلاح‌طلبان نسبت به پیش‌ثبت‌نام اعتراض داشتند و متاسفانه مجلس شورای اسلامی و وزارت کشور به این اعتراضات توجهی نکردند، در نتیجه نیروهایی که برای مجلس بسیار مفید بودند به دلیل اعتراضی که به ثبت‌نام داشتند، ثبت‌نام نکردند.با این وجود اصلاح‌طلبان و معتدلین می‌توانند بعد از رسیدگی به اعتراض ردصلاحیت‌شدگان لیست تهیه و با قدرت در انتخابات شرکت کنند.

دوستی اظهار کرد: ما اصلاح‌طلبان حتما تلاش می‌کنیم که این مهم صورت بگیرد تا انشاءالله در انتخابات پرشوری که به‌وجود خواهد آمد پیروزی را به‌دست بیاوریم.

اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت می‌کنند

وی احتمال ائتلاف با اعتدالیون را بسیار قوی دانست و گفت: کسانی که مخالف وضع موجود هستند و می‌خواهند در عرصه انتخابات شرکت کنند و به وضع موجود انتقاد دارند باید با اشتیاق مشارکت داشته باشند و با یک لیست قوی حضور پیدا کنند.

عضو پیشین شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: من صادقانه و خالصانه می‌گویم ما نمی‌توانیم از انقلاب اسلامی، و شهدایمان عبور کنیم و حتما باید در انتخابات شرکت کنیم چه نامزد شویم و چه نشویم.

دوستی با بیان اینکه مردم هم حتما باید از انتخابات گذشته که در آن شرکت نکردند عبرت بگیرند و با مشارکت خود، خواهان تغییر وضع موجود باشند، افزود: آنچه مسلم است اینکه تغییر، در صندوق و انتخابات تجلی پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: بدون شک اگر مردم در انتخابات حضور پیدا نکنند کسانی پیروزی می‌شوند که اعتقادی به حضور مردم ندارند و خواهان وضع موجود هستند.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب یادآور شد: مردم ولی‌نعمت انقلاب اسلامی هستند و با حضور در پای صندوق‌های رأی سرنوشت خود را می‌سازند و کشور را از خطرات احتمالی مصون می‌دارند.

به گزارش ایرنا، انتخابات مجلس دوازدهم و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری همزمان ۱۱ اسفندماه سال جاری برگزار می‌شود.

ثبت‌نام در این دوره برای اولین بار و به ابتکار دولت سیزدهم به صورت کاملا الکترونیک برگزار شد و تمامی داوطلبان، توانستند نام‌نویسی خود را به صورت الکترونیکی قطعی کنند.

در این دوره، به منظور شفافیت مالی که در قانون انتخابات بر آن تاکید شده است، داوطلبان حتما باید یک شماره حساب غیرتجاری در سامانه بارگذاری کنند که الزاماً از این شماره حساب برای هزینه‌های انتخاباتی استفاده شود.

براساس جدول زمانبندی انتخابات مجلس دوازهم، هیأت‌های اجرایی، صلاحیت داوطلبان را بررسی و پس از آن، از ۱۹ آبان تا ۲۰ آبان، مراتب عدم تایید یا عدم احراز توسط فرمانداران مراکز حوزه‌های انتخابیه، به داوطلبان ابلاغ شد. داوطلبانی که نسبت به نتایج اعلام شده اعتراض داشتند، اعتراض خود را با به هیئت های نظارت اعلام و نتایج نهایی ۱۵ دی ماه به آنها اعلام می‌شود..

هیأت‌های نظارت هم نتایج را اعلام و شورای نگهبان نیز در فرصت سه روزه به شکایت‌ داوطلبان رسیدگی خواهد کرد.

پس از اعلام نتایج از سوی هیأت‌های نظارت، «هادی طحان نظیف» سخنگوی شورای نگهبان در گفتگویی با بیان اینکه در این دوره بیش از ۲۱ هزار پرونده از واجدین شرایط در هیات‌های نظارت استانی مورد بررسی قرار گرفت که بیش از ۵۲ درصد از این افراد تایید صلاحیت شدند، اعلام کرده بود: بر همین اساس بیش از ۱۱ هزار نفر توسط هیات‌ مرکزی نظارت بر انتخابات و هیات‌های نظارت استانی تایید صلاحیت شدند که این رقم نسبت به دوره قبل (تعداد افرادی که در هیات‌های نظارت استانی انتخابات مجلس یازدهم تایید صلاحیت شدند) دو برابر است.

وی گفته بود: حدود ۳۸ درصد از متقاضیان با عدم تایید روبرو شدند و تنها کمتر از ۲ هزار نفر صلاحیت‌شان احراز نشد که کمتر از ۱۰ درصد داوطلبان می‌باشد. افرادی که تایید صلاحیت نشدند و صلاحیتشان احراز نشد، می‌توانند شکایت کنند. بنابراین به ازای هر کرسی مجلس ۳۸ نفر تایید صلاحیت شدند که در حوزه‌های انتخابیه مختلف به رقابت خواهند پرداخت. امیدواریم که در یک رقابت منطقی به کرسی مجلس دست یابند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در سالروز قیام تاریخی مردم قم در ۱۹ دی ۱۳۵۶ در دیدار هزاران نفر از مردم این شهر، از دیگر شگردها برای خارج کردن مردم از صحنه را تلاش رسانه‌های بیگانه برای مأیوس کردن مردم و بخصوص جوانان از آینده دانستند و گفتند: تعمیم یا بزرگ‌نمایی نکات منفی، ترویج بی‌فایده بودن حضور در فعالیت‌های سیاسی و انتخابات، و به رخ کشیدن کمبودها و سختی‌های اقتصادی از جمله فعالیت‌های تبلیغاتی آنها است.

«ایجاد اختلاف و دوقطبی کردن مردم» به نحوی که موضوع از اختلافات دوستانه خارج و به محکوم کردن هر حرفِ ولو خوب طرف مقابل منجر شود، شگرد دیگری برای خالی کردن میدان از حضور مردم بود که رهبر انقلاب پس از تبیین آن گفتند: راه مقابله با این نقشه‌ها، حضور مردم در مسائل سیاسی، اقتصادی، انتخابات و حتی مسائل امنیتی است.

ایشان ترویج حضور و نقش‌آفرینی مردم به‌عنوان رکن مهم اداره صحیح کشور و لازمه قطعی دستیابی انقلاب به اهداف را نوعی تواصی به حق و وظیفه هر صاحب صدا و منبر برشمردند و فرمودند: عالم دینی، مرجع، روحانی، استاد دانشگاه، هنرمند، مدیر، مسئول سیاسی، صداوسیما، و همه وظیفه دارند مردم را به حضور در میدان و ایستادگی در آن ترغیب کنند البته وظیفه مسئولان حکومتی سنگین‌تر است چرا که مردم آماده‌اند و باید زمینه را برای حضور آنها آماده کرد.