تهران-ایرنا-ریاست جمهوری نامیبیا بامداد یکشنبه حمایت آلمان از نسل کشی و کشتار دسته جمعی رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان بی‌گناه فلسطینی در غزه را محکوم و مخالفت کامل خود را با آن اعلام کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از المیادین، ریاست جمهوری نامیبیا اعلام کرد: آلمان نخستین نسل کشی قرن بیستم را در بین سالهای ۱۹۰۴ تا ۱۹۰۸ در خاک نامیبیا مرتکب شد، جایی که ده‌ها هزار شهروند بی‌گناه نامیبیایی در شرایط وحشیانه و غیرانسانی کشته شدند.

در ادامه بیانیه ریاست جمهوری نامیبیا آمده است: آلمان از تاریخ وحشیانه خود درس نگرفته است، رئیس جمهوری ما، نگرانی عمیق خود را نسبت به تصمیم شوکه کننده آلمان اعلام کرده است، تصمیمی که در آن دولت برلین مخالفت خود را با شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری بیان کرده است.

مخالفت نامیبیا با تصمیم آلمان پس از آن روی می‌دهد که با وجود شهادت بیش از ۱۰ هزار کودک فلسطینی در غزه، دولت آلمان اعلام کرد که «اسرائیل در حال دفاع از خود است». اشتفان هبستریت سخنگوی دولت آلمان از تعهد این کشور به «کنوانسیون نسل کشی» سازمان ملل (مصوب ۱۹۴۸) خبر داد اما گفت که آلمان در پرونده شکایت آفریقای جنوبی به دیوان بین‌المللی دادگستری درباره نسل کشی در غزه، از اسرائیل دفاع می‌کند.

به گفته وی آلمان به عنوان یکی از کشورهای عضو از دیوان خواسته که با درخواستش برای اضافه شدن به این پرونده به عنوان «طرف ثالث» موافقت کند.

روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارنوت، برنامه آلمان برای ورود به این پرونده را «یک اقدام غیرمعمول» خواند و نوشت که دیوان بین‌المللی دادگستری باید به صورت کتبی یا به صورت شفاهی به درخواست آلمان پاسخ دهد.

هفته گذشته سخنگوی نتانیاهو گفته بود که آفریقای جنوبی با شکایت به لاهه، در حال ایفای نقش «وکیل مدافع شیطان» است اما تلاش‌ برلین برای کمک به تل‌آویو باعث شده که برخی فعالان حقوق بشر به آلمان درباره همدست شدن با جنایات جنگی در غزه هشدار بدهند.

در شرایطی که وزیر دادگستری آفریقای جنوبی رونالد لامولا از «شکست مفتضحانه» اسرائیل در لاهه خبر داده، سخنگوی دولت آلمان می‌گوید که این کشور «اتهام نسل کشی» را رد و از اسرائیل حمایت می‌کند.

آلمان برای نخستین بار ۲۸ می ۲۰۲۱ (۷ خرداد ۱۴۰۰) اعتراف کرد که در دوران استعماری مرتکب نسل‌کشی در کشور نامیبیا شده‌است.

هایکو ماس وزیر امور خارجه وقت آلمان در همین خصوص با انشار بیانیه‌ای اعلام کرد: ما هم‌اکنون رسماً این وقایع را به عنوان آنچه امروز نسل‌کشی شناخته می‌شود، قلمداد می‌کنیم.

به گفته بسیاری از مورخان کشتار آلمان در نامیبیا، نخستین نسل‌کشی قرن بیستم برلین در یک کشور آفریقایی بود.

بر اساس آمار ارائه شده، حد فاصل سال‌های ۱۹۰۴ تا ۱۹۰۸ دست کم ۱۰۰ هزار نفر از قوم هیررو و ۱۰ هزار نفر نیز از قوم ناما در جریان سرکوب‌های خونین علیه استعمارگران آلمانی در نامیبیا کشته شدند.