آرش مصلح روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:این اعتبار از محل منابع مالی پیوست قانون بودجه،مسوولیت های اجتماعی نفت و توازن برای تکمیل ۶۱ طرح در حال اجرای کهگیلویه و بویراحمد پیش بینی شده است.
وی بیان کرد:امسال ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از محل منابع مالی مختلف برای تکمیل طرح های در حال اجرای حوزه آب استان پیش بینی شده بود که این میزان آن تخصیص یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تاکیدکرد: آبرسانی به چهار شهرستان کهگیلویه،آبرسانی به شهر لیکک،تامین آب دهدشت غربی،احداث سدهای سقاوه، آبریز و سرپری از مهمترین طرح های دردست اجرای حوزه آب استان است.
وی تاکیید کرد:شتاب بخشی به طرح آبرسانی به شهر لیکک از ارمغان های مهم دولت سیزدهم برای مردم این شهر گرمسیری بوده به طوری که میزان پیشرفت فیزیکی این طرح از ۳۵ درصد در ۲ سال پیش به ۷۷ درصد در زمان حاضر رسیده است.
وی تاکید کرد: تاکنون هفت هزار میلیارد ریال برای آبرسانی به شهر لیکک سرمایه گذاری شده که ۲ هزار میلیارد ریال آن خرید تجهیزات بوده است.
وی خاطرنشان کرد: امسال هم یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای این طرح اختصاص یافته است.
مصلح تاکید کرد:سازه آبی سرپری از دیگر طرح های هم حوزه آب استان است که با افزایش چهاربرابری اعتبارات پیشرفت فیزیکی چشمگیری داشته است.
وی تاکید کرد: در حالی که در هفت سال دوران عملیات اجرایی این طرح تنها ۹۰میلیارد ریال اعتبار به این طرح اختصاص یافته بود در ۲ سال گذشته ۴۰۰میلیارد ریال به آن اختصاص یافته بود.
مصلح اعتبار اختصاص یافته امسال برای طرح سرپری را ۲۰۰میلیارد ریال ذکر کرد.
ظرفیت سد سرپری سه میلیون متر مکعب با ارتفاع ۲۷ متر و طول تاج ۲۰۳ متر است و تامین آب ۴۵۰ هکتار زمین کشاورزی از مهمترین برکات بهره برداری از این طرح است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: سد سرپری جزو سدهایی که چند سال رها و تعطیل شده بود اما اکنون جز سدهای فعال کشور است.
مصلح افزود: توسعه کشاورزی و رونق گردشگری با توجه به مجاورت آن با جاده اصلی خوزستان با اصفهان از جمله اهداف اجرای این سد است البته امکان آبزی پروری و پرورش ماهی در قفس و ماهیان گرمابی در این مکان وجود دارد.
وی تاکید کرد: یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از محل متمم سفر رئیس جمهور در دور اول برای سد سرپری شهرستان کهگیلویه تخصیص داده شد که تاکنون حدود ۳۰۰ میلیارد ریال آن به این سد تزریق شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: پیش بینی می شود این طرح با تزریق ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار تکمیل و در شهریورماه ۱۴۰۳ به مرحله آبگیری برسد
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: درحالی که میزان اعتبار اختصاص یافته به سد تنگ سرخ از سال ۱۳۹۰ تا زمان استقرار دولت سیزدهم ۹۰۰ میلیارد ریال بود در ۲ سال گذشته سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار به این طرح اختصاص یافته است..
مصلح تاکید کرد: پیشرفت فیزیکی طرح سد تنگ سرخ به عنوان یکی از بزگترین طرح های استان نیز از ۳۲ درصد در سال ۱۴۰۰به ۵۱درصد در زمان کنونی رسیده است.
وی بیان کرد: سد تنگ سرخ ۱۵هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر برای تکمیل و بهره برداری نیاز دارد که درصورت تامین اعتبار سال آینده آبگیری خواهد شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:امسال تاکنون ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای ادامه ساخت این سازه بزرگ آبی اختصاص یافته و پارسال هم یکهزار و ۹۰۰میلیارد ریال برای آن هزینه شد.
مصلح ابراز کرد:اخذ مجوز ماده ۲۰سامانه انتقال آب از سد تا شهر یاسوج،تملک ۵۰ هکتار از زمین های کشاورزی اطراف سد با صرف هزینه ۵۰۰ میلیارد ریال پس سال ها بلاتکلیفی از اقدام های مهم انجام شده این سد در دولت سیزدهم بوده است.
وی خاطرنشان کرد: خرید تجهیزات ابزار دقیق سد با ۴۰۰ میلیارد ریال،جابه جایی فیبر نوری و دکل های برق و احداث جایگزین از دیگر مراحل عملیات اجرایی انجام گرفته در این طرح است.
کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین چشمه سارها و رودخانههای وحشی با وجود میزان بارندگی ۲ برابر میانگین کشوری مردم شهرهای مختلف آن به ویژه یاسوج مرکز استان، با کم آبی و بی آبی در برخی شهرستان ها دست و پنجه نرم می کنند به همین علت توسعه زیرساخت های آب در این استان همت کرده است.
استان کهگیلویه و بویراحمد با بارشی معادل ۱۱ میلیارد مکعب و هشت و نیم میلیارد مکعب رواناب در رتبه سوم کشور قرار دارد.