تهران- ایرنا- مدیرکل نظارت و هماهنگی طرح‌های کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش بیش از ۶۰۰ هزار نفر به تعداد جمعیت فعال کشور در یک سال گذشته خبر داد و گفت: ۲۰ هزار نفر در بدنه دولت و دستگاه اجرایی در حال فعالیت برای ایجاد اشتغال در کشور هستند.  

«قاسم‌ رستم‌پور» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با بیان اینکه کاهش نرخ بیکاری به دلیل تمهیدات صورت‌ گرفته در دولت است، اظهار کرد: در پاییز ۱۴۰۱ نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر، ۴۱ درصد بود که در پاییز امسال ۰.۵ درصد افزایش داشت. در این بخش بیش از ۶۰۰ هزار نفر به تعداد جمعیت فعال کشور افزوده شده که همین مساله حکایت از رونق بازار کار دارد.

یکی از آمارهایی که در گزارش فصلی مربوط به نیروی کار به چشم می‌آید، کاهش اشتغال در بخش کشاورزی است؛ وی در این ‌خصوص گفت: توسعه هر کشور با افزایش استفاده از فنّاوری‌های روز دنیا همراه است. افزایش استفاده از فنّاوری در بخش کشاورزی باعث شده تعداد شاغلین در این حوزه با کاهش مواجه شود، البته زمانی که کشور توسعه‌یافته می‌شود از تعداد شاغلین بخش‌های سنتی کاسته و به بخش‌های دیگر افزوده خواهد شد.

مدیرکل نظارت و هماهنگی طرح‌های کارآفرینی و اشتغال وزارت کار تأکید کرد: در گذشته کشاورزی صرفاً کشاورزی بوده، اما اکنون با توسعه فناوری، کسب‌وکارهای پیرامونی مانند صنایع تبدیلی، تکمیلی، انبارداری، حمل و نقل و خدمات حوزه کشاورزی و صنعت افزایش پیدا کرده است. شاغلین از رسته کشاورزی خارج و در بخش خدمات دیگر مشغول به کار شده‌اند.

اقدامات دولت سیزدهم برای ایجاد رونق در بازار کار

رستم‌پور درباره اقداماتی که در حوزه افزایش ایجاد شغل انجام شده است، تأکید کرد: نخست اینکه کل دولت، حاکمیت و شخص رئیس‌جمهور برای ایجاد اشتغال منسجم شده‌اند به طوری که تا الآن ۶ جلسه شورای‌عالی اشتغال برگزار شده که در دولت‌های گذشته حتی در طی ۸ سال نیز بی‌سابقه بوده است.

وی ادامه داد: خروج از بحران کرونا در سال ۱۴۰۰، ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی برای مردم و اینکه دولت منتظر یک اقدام منحصربه‌فرد نماند، باعث شد مردم به شرایط اقتصادی مطمئن شوند. در سامانه‌ای تحت عنوان سامانه «رصد اشتغال» تمام متولیانی که برای اشتغال فعالیت می‌کنند، را منسجم کردیم. اکنون ۲۰ هزار نفر در کشور، دولت و دستگاه اجرایی در حال فعالیت برای ایجاد اشتغال در کشور هستند. هم‌افزایی این دستگاه‌ها با یکدیگر باعث می‌شود این چالش‌ها از بین بروند.

۹۰ درصد مجوز کسب‌وکارهای خانگی ۳ روزه صادر می‌شود

مدیرکل طرح‌های کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اقداماتی که منجر به توسعه اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در کشور می‌شود، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای رونق کسب‌وکارها تزریق شده است که این مساله باعث رونق و توسعه آن‌ها می‌شود.

رستم‌پور افزود: بحث دیگر مانع زدایی از آغاز به کار کسب‌وکارها است. طبق اعلام وزارت اقتصاد ۹۷ درصد مجوزهای کسب و کارها از طریق درگاه ملی مجوزها صادر می‌شود. با این کار دیگر لابی و امضای طلایی بی‌معنا می‌شود و از بین می‌رود. در سیستم کنونی، تقریباً هر مجوزی که بر امنیت و سلامت مردم اثر ندارد به صورت آنی و سیستمی صادر می‌شود.

وی اعلام کرد: کسانی که تمایل به ایجاد کسب و کار دارند و در گذشته مجبور بودند در صف انتظار بمانند. اکنون به راحتی مجوز می‌گیرند. ۹۰ درصد مجوز کسب‌وکارهای خانگی اکنون ظرف مدت ۳ روز صادر می‌شود.