بندرعباس - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار هرمزگان با اشاره به بهبود و جهش هشت پله‌ای جایگاه هرمزگان در شاخص فلاکت، اقدامات و برنامه‌های اجرایی رسیدن به این موفقیت را تشریح کرد.

عادل شهرزاد روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا توضیح داد: شاخص فلاکت، میزان محرومیت جامعه را نشان می‌دهد و جابجایی نیم درصدی آن هم کاری دشوار است که این موضوع اهمیت بهبود هشت پله‌ای جایگاه هرمزگان را بیشتر نشان می‌دهد.

وی گفت: شاخص فلاکت با در نظر گرفتن ۲ شاخص مهم نرخ بیکاری و تورم محاسبه می‌شود و جهش مثبت جایگاه هرمزگان در این شاخص، نشان دهنده موفقیت برنامه‌ها و راهکارهای اجرایی در ۲ موضوع مهم اشتغال و مهار تورم در مقیاس استانی است.

شهرزاد افزود: سال گذشته که رتبه نخست هرمزگان در شاخص فلاکت منتشر شد به جای اظهار ناراحتی و انتقاد از انتشار آن، ضمن پذیرش واقعیت، تمامی تلاش‌ها بر خارج شدن از این وضعیت متمرکز شد و در حوزه ایجاد اشتغال، ضمن آسیب شناسی مسائل گذشته، با تدوین سیاست‌ها و رویکردهای جدید، شناسایی زمینه‌های جدید ایجاد اشتغال، احیای واحدهای صنعتی راکد کوچک و بزرگ و توسعه و تکمیل ظرفیت واحدهای فعال در کنار تکمیل زنجیره تولید، به سرفصل‌های اجرایی تحول در اشتغال هرمزگان تبدیل شد.

معاون اقتصادی استاندار هرمزگان اضافه کرد: در این راستا از ابتدای سال گذشته تاکنون ۵۹۲ واحد صنعتی راکد در هرمزگان احیا شد که از این تعداد ، ۶۷ واحد از ابتدای سال جاری تاکنون به چرخه تولید بازگشته اند.

اگر واحد بزرگ تعطیل شده پیدا کردید، جایزه می‌دهیم

شهرزاد تصریح کرد: در حال حاضر می توانیم ادعا کنیم تمامی واحدهای صنعتی که گذشته راکد و نیمه فعال شده بودند به جز یک مورد که مسائل خاص و حقوقی دارد، احیا شده‌اند و اگر کسی توانست کارخانه تعطیل شده‌ای را معرفی کند، جایزه می‌دهیم.

به گفته این مسئول و کارشناس اقتصادی، توسعه و تکمیل و افزایش ظرفیت واحدهای فعال نیز از سال گذشته تاکنون، زمینه اشتغال قریب به ۱۲ هزار نفر را فراهم کرد.

وی میزان اشتغال در سال گذشته را ۵۰ هزار و ۷۰۰ نفر اعلام کرد که نسبت به سال قبل از آن (۱۴۰۰)، ۲۵۴ درصد رشد داشته و از ابتدای سال‌جاری تاکنون نیز ۴۰ هزار شغل جدید در هرمزگان ایجاد شده که ۱۳۸ درصد بیش از تعهد امسال است.وی میزان اشتغال در سال گذشته را ۵۰ هزار و ۷۰۰ نفر اعلام کرد که نسبت به سال قبل از آن (۱۴۰۰)، ۲۵۴ درصد رشد داشته و از ابتدای سال‌جاری تاکنون نیز ۴۰ هزار شغل جدید در هرمزگان ایجاد شده که ۱۳۸ درصد بیش از تعهد امسال است.

معاون استاندار هرمزگان یکی از دلایل مهم کاهش بیکاری و در نتیجه بهبود شاخص فلاکت را جهش سرمایه گذاری ها در استان دانست و خاطرنشان کرد: ارزش مجوزهای سرمایه گذاری صادر شده از اسفند پارسال تاکنون فقط در بخش صنعت ، بیش از ۲۲۰ هزار میلیارد تومان است.

شهرزاد با اشاره به تاثیر تورم در شاخص فلاکت گفت: در این بخش نیز راهکارهای اجرایی مشخص و عملیاتی شد که از جمله آنها می توان به فعالیت چندبرابری کارگروه تنظیم بازار و تامین نقدینگی مورد نیاز واحدهای صنعتی از محل تسهیلات بانکی با سود مناسب اشاره کرد.

معاون استاندار ادامه داد: رصدخانه پایش تورم نیز در هرمزگان تشکیل شد که گاهی ۲ بار در هفته نیز اعضای آن تشکیل جلسه دادند که نتیجه همه اقدامات روند کاهشی تورم بود که بر اساس آخرین گزارش ها، نرخ تورم ماهانه هرمزگان از متوسط کشوری کمتر شده است.

تیم اقتصادی هرمزگان قوی، منسجم و برنامه‌محور است

شهرزاد با اشاره به سابقه ۲۲ ساله مسئولیت‌های خود در مناصب اقتصادی استان تصریح کرد: به پشتوانه این تجربه به جرات می‌گویم که هیچگاه تیم مدیریت اقتصادی استان این همه قوی و منسجم و برنامه محور نبوده است که استاندار به عنوان رییس این تیم با نگاه فنی و تخصصی و رویکرد اقتصادی توسعه محور، بیشترین نقش را در موفقیت‌های به دست آمده داشته است و بهبود شاخص فلاکت و کسب رتبه‌های درخشان در ایجاد اشتغال و امنیت سرمایه‌گذاری در استان، مدیون تمامی تلاش‌ها و همکاری‌های مداوم است.