اصفهان-ایرنا- اُسقف اعظم ارامنه اصفهان و جنوب ایران گفت: زندگی ما در ایران و اصفهان همواره دوستانه بوده و ایرانیان و اصفهانی‌ها قرن‌هاست که ما را با آغوش باز پذیرفته‌اند و همزیستی ادیان در این کشور برادرانه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «سیپان کاشچیان» روز یکشنبه با حضور در صحن علنی شورای اسلامی شهر اصفهان به مناسبت آغاز سال نو میلادی افزود: مُراودات تاریخی ۲ ملت، هزاران ساله است و حضور و زندگی ارامنه در شهر اصفهان نیز دستکم به ۴۰۰ سال قبل بازمی‌گردد و در این دوران به درجه‌ای بالا از مودت و دوستی رسیده‌ایم.

وی اضافه کرد: هز زمان هیات‌های خارجی به کلیسای «وانک» می‌آیند می‌پرسند بعنوان یک اقلیت چه احساسی در یک کشور اسلامی دارید که من پرسش آنان را اصلاح کرده و می‌گویم ما در این کشور در اقلیت نیستیم و جزو جدانشدنی ایران هستیم.

اُسقف اعظم ارامنه اصفهان و جنوب ایران خاطرنشان کرد: قرن‌ها پیش زمانی که از شمال غرب ایران به اصفهان مهاجرت کردیم، جزو افراد بومی این شهر نبودیم اما از آن سال تاکنون ارتباطات ما بسیار عمیق و دوستانه بوده است، با این حال زمانی که ارامنه به فلسطین مهاجرت کردند، اگرچه در ابتدا شرایط آنها خوب بود، اما در نهایت وضعیت کاملا تغییر کرد و خواستار خروج ارامنه از فلسطین شدند.

کاشچیان خاطرنشان کرد: گردشگران حاضر در اصفهان در زمان بازدید از محله «جُلفا» و کلیسای «وانک»، این ناحیه را «اروپای اصفهان» می‌نامند و ما نیز تاکید می‌کنیم که زیبایی و تمیزی را مدیون مدیریت شهری و شهرداری منطقه هستیم.

وی در عین حال با محکوم کردن انفجار تروریستی کرمان تصریح کرد: هدف آن عمل جنایتکارانه، ناآرام کردن و ضربه‌زدن به یگانگی و وحدت کشور بود زیرا تروریست‌ها قصد خدشه‌دار کردن امنیت ایران را داشتند.

اُسقف اعظم ارامنه اصفهان و جنوب ایران گفت: مسوولان کشور و در راس آنان رهبر معظم انقلاب با مدیریت خود بر مکر و نقشه دشمن فائق آمدند تا بازهم آرامش و امنیت در ایران حکمفرما باشد، ما نیز مقابل حرکت آنان ایستاده‌ایم و نمی‌توانند به اهدافشان دست یابند.

توجه مدیریت شهری به جامعه ارامنه
«واروژ میناسیان» رییس شورای خلیفه‌گری ارامنه اصفهان و جنوب ایران نیز در این جلسه با تشکر از مدیریت شهری بابت توجه به جامعه ارامنه ابراز امیدواری کرد که برابری، برادری و همکاری مانند همیشه پایدار باشد.

به گزارش ایرنا، قدمت سکونت ارامنه در اصفهان به دوره صفویه بازمی‌گردد و اکنون حدود ۱۰ هزار نفر ارمنی در این خطه زندگی می‌کنند که حدود هشت هزار نفرشان در کلانشهر اصفهان سکونت دارند.