به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، بورل اعلام کرد که از وزرای خارجه کشورهای عربی، (رژیم) اسرائیل و دبیرکل اتحادیه عرب دعوت کرده است تا در حاشیه نشست ۲۲ ژانویه (۲ بهمن) شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل درباره بحران نوار غزه گفت وگو کنند.
بورل توضیح داد که انتظار دارد تبادل نظر وزرای اروپایی با همکارانشان از کشورهای منطقه به تلاشهای انجام شده برای دستیابی به صلح در خاورمیانه کمک کند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: برای تعیین چگونگی ادامه کار، از وزرای خارجه عربستان، مصر و اردن و همچنین دبیرکل اتحادیه عرب دعوت کردم تا در نشست بعدی شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا در تاریخ ۲۲ ژانویه شرکت کنند و برای وزرای خارجه (رژیم) اسرائیل و فلسطین نیز دعوت نامه فرستادهام.
وی خاطرنشان کرد: از هفت اکتبر در اتحادیه اروپا نظرات مختلفی در مورد نحوه پاسخگویی به درگیری در نوار غزه وجود داشته است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: فقدان اجماع، موقعیت اتحادیه اروپا را در منطقه تضعیف کرده و علیرغم اینکه مستقیماً تحت تأثیر این مناقشه و پیامدهای آن هستیم، به ما اجازه تأثیرگذاری بر روند رویدادها را نداده است.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.