تهران- ایرنا- دولت نیکاراگوئه در چارچوب تنش‌ها با کلیسای کاتولیک، ۱۸ کشیش این کشور را اخراج و به واتیکان تبعید کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای ال دیاریو، در فهرست کشیک‌های اخراج شده، رولاندو آلوارز (Rolando Álvarez) اسقف نیکاراگوئه‌ای که به اتهام تلاش برای سازماندهی گروه‌های خشونت‌آمیز و تحریک آن‌ها برای انجام اعمال محرک نفرت، از اوت ۲۰۲۲ (مرداد- شهریور ۱۴۰۱) به ۲۶ سال زندان محکوم شده بود نیز وجود دارد. تبعید او به رم پس از آن صورت می‌گیرد که وی پیشتر از اخراج از این کشور به همراه ۲۲۲ زندانی سیاسی دیگر امتناع کرده بود.

آلوارز در ۱۰ فوریه (۲۱ بهمن) به ۲۶ سال و چهار ماه زندان به دلیل خیانت محکوم شد.

پاپ فرانسیس یک ماه پس از محکومیت رولاندو آلوارز، در مصاحبه‌ای با نشریه اینفوبائه آرژانتین، دولت دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه را دیکتاتوری بی‌ادب توصیف و با یک دیکتاتوری هیتلری مقایسه کرد.

اورتگا در واکنش به اظهار نظر پاپ، روابط با واتیکان را تعلیق کرد.

به گزارش خبرگزاری افه، این نخستین اخراج کشیش‌ها از نیکاراگوئه نیست؛ دولت ماناگوآ در ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) ۱۲ کشیش را آزاد کرد و پس از توافق واتیکان آن‌ها را به رم فرستاد.

پیش از این، در ۹ فوریه ۲۰۲۳ (۲۰ بهمن ۱۴۰۱) نیز مقام‌های نیکاراگوئه، ۸ کشیش دیگر را آزاد کرده و آن‌ها را به عنوان بخشی از ۲۲۲ زندانی سیاسی نیکاراگوئه به آمریکا فرستادند.

روابط بین دولت اورتگا و کلیسای کاتولیک در حال حاضر، لحظات پر تنشی را تجربه می‌کند. اخراج و زندانی شدن کشیش‌ها، ممنوعیت فعالیت‌های مذهبی و تعلیق روابط دیپلماتیک از جمله تنش‌های میان نیکاراگوئه و واتیکان است.

مقام‌های نیکاراگوئه، مخالفان را به اعمال تروریسم کودتا با حمایت مالی آمریکا برای تحریک بی‌ثباتی در کشور و برکناری اورتگا از قدرت متهم می‌کنند.