«حمیدرضا ترقی» در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب ایرنا، از عضویت خود در شورای مرکزی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب خبر داد و گفت: من مسئول شورای ائتلاف استان خراسان هستم و علاوه بر آن به تازگی به عضویت شورای مرکزی هم درآمدهام.
وی درباره همگرایی اصولگرایان با توجه به حضور موتلفه در شورای وحدت و در شواری ائتلاف، افزود: سیاست ما در موتلفه این است که همه با هم متحد باشند و لیست واحد ارائه دهند. بر همان اساس با همه تشکلها و جریانهای سیاسی در حال مذاکره و تعامل هستیم که بتوانیم نقاط اشتراک را افزایش دهیم این کلیت سیاست موتلفه است و در این مسیر گام برمیدارد.
قائم مقام دبیرکل حزب موتلفه اسلامی بیان کرد: مشکل، ائتلاف و یا همان اختلاف در تهران است اما در استانها این مساله چندان محسوس نیست. در بسیاری از استانها، نیروها، عناصر و برنامهریزان یکی هستند.
شورای وحدت و ائتلاف در استان خراسان با هم یکی هستند
ترقی با بیان اینکه بر همین اساس اکنون در استان خراسان، شورای وحدت و ائتلاف تقریبا یکی هستند و در یک جا تصمیمگیری و لیست بسته میشود و تفاوتی با یکدیگر نداریم؛ افزود: امیدواریم در تهران نیز این انسجام پدید بیاید و انرژیها متراکم شود تا امکان موفقیت نیروهای انقلابی افزایش پیدا کند.
وی درباره امکان بسته شدن لیست واحد در تهرات گفت: امکان بستن لیست واحد وجود دارد، ضمن آنکه نقاط اشتراک در لیست دوطرف میتواند به حداکثر برسد از این رو احتمال اینکه اشتراک ایجاد شود وجود دارد خصوصا که همه بر افزایش مشارکت تکیه میکنند.
عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب درباره عدم حضور برخیها در یک لیست تصریح کرد: ممکن است افراد برای جذب مشارکت مردم در صحنه باشند اما در یک لیست نباشند و در لیست دیگری قرار گیرند و برخی از تحلیلها حاکی از آن است که این موضوع موجب افزایش و حفظ مشارکت مردم میشود.
تفاوت لیست شورای وحدت با ائتلاف
ترقی در تحلیل خود از تفاوت شورای وحدت و شورای ائتلاف گفت: شورای وحدت طبق میثاقنامهای که از نامزدهای انتخابات مجلس میگیرد، اگر در لیست این شورا قرار نگیرند آنها را مختار میگذارد که یا انصراف بدهند و یا فعالیت انتخاباتیشان را مستقل ادامه دهند و البته در شورای ائتلاف تاکید بر این است که به نفع لیست انصراف بدهند.
وی، انتخابات مجلس شورای اسلامی را انتخابات سرنوشتساز در کشور خواند و اظهار کرد: معتقدیم دشمن توپخانه خود را از ابتدای امسال علیه مشارکت مردم بهکار گرفته و با سیاهنمایی و بزرگ کردن ضعفها و کوچککردن موفقیتها چه در دولت و چه در مجلس سعی دارد مردم را از تاثیرگذار بودن در انتخاباشان مایوس کند.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خراسان رضوی افزود: بنابراین باید تلاش کنیم که مردم با امیدواری در صحنه انتخاباتی پرشور حضور پیدا کنند و مطمئن باشند که رأی آنها در سرنوشتشان تاثیر دارد و میتواند بسیاری از مشکلات جامعه را در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی حل کند.
ترقی با بیان اینکه همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند همه کسانی که تریبون در اختیار دارند و صدایشان به مردم میرسد باید در جهت تبیین و تشریح آثار، برکات، نتایج و نقاط مثبت حضور در انتخابات و مشارکت مردم کنند، گفت: بسیج عمومی نیز باید از طریق همه دستگاههای رسانهای چه انسانرسانهها و چه رسانههای مختلف، مردم را در جهت نه گفتن به دشمن و آری گفتن به انتخابات جلب کنند و اهمیت این مساله را به اطلاع مردم برسانند تا ما بتوانیم مجلسی قویتر و مقتدرتر از مجلس فعلی را هماهنگ کنیم.
به گزارش ایرنا، انتخابات مجلس دوازدهم و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری همزمان ۱۱ اسفندماه سال جاری برگزار میشود.
ثبتنام در این دوره برای اولین بار و به ابتکار دولت سیزدهم به صورت کاملا الکترونیک برگزار شد و تمامی داوطلبان، توانستند نامنویسی خود را به صورت الکترونیکی قطعی کنند.
در این دوره، به منظور شفافیت مالی که در قانون انتخابات بر آن تاکید شده است، داوطلبان حتما باید یک شماره حساب غیرتجاری در سامانه بارگذاری کنند که الزاماً از این شماره حساب برای هزینههای انتخاباتی استفاده شود.
براساس جدول زمانبندی انتخابات مجلس دوازهم، هیأتهای اجرایی، صلاحیت داوطلبان را بررسی و پس از آن، از ۱۹ آبان تا ۲۰ آبان، مراتب عدم تایید یا عدم احراز توسط فرمانداران مراکز حوزههای انتخابیه، به داوطلبان ابلاغ شد. داوطلبانی که نسبت به نتایج اعلام شده اعتراض داشتند، اعتراض خود را به هیئت های نظارت اعلام و نتایج ۱۵ دی ماه به آنها اعلام شد.
هیأتهای نظارت هم نتایج را اعلام و شورای نگهبان نیز مجدد به شکایت داوطلبان رسیدگی خواهد کرد.
پس از اعلام نتایج از سوی هیأتهای نظارت، «هادی طحان نظیف» سخنگوی شورای نگهبان در گفتگویی با بیان اینکه در این دوره بیش از ۲۱ هزار پرونده از واجدین شرایط در هیاتهای نظارت استانی مورد بررسی قرار گرفت که بیش از ۵۲ درصد از این افراد تایید صلاحیت شدند، اعلام کرده بود: بر همین اساس بیش از ۱۱ هزار نفر توسط هیات مرکزی نظارت بر انتخابات و هیاتهای نظارت استانی تایید صلاحیت شدند که این رقم نسبت به دوره قبل (تعداد افرادی که در هیاتهای نظارت استانی انتخابات مجلس یازدهم تایید صلاحیت شدند) دو برابر است.
وی گفته بود: حدود ۳۸ درصد از متقاضیان با عدم تایید روبرو شدند و تنها کمتر از ۲ هزار نفر صلاحیتشان احراز نشد که کمتر از ۱۰ درصد داوطلبان میباشد. افرادی که تایید صلاحیت نشدند و صلاحیتشان احراز نشد، میتوانند شکایت کنند. بنابراین به ازای هر کرسی مجلس ۳۸ نفر تایید صلاحیت شدند که در حوزههای انتخابیه مختلف به رقابت خواهند پرداخت. امیدواریم که در یک رقابت منطقی به کرسی مجلس دست یابند.
۲۴ دی ماه«هادی طحان نظیف» سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری از تایید برخی دیگر از داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم در شورای نگهبان خبر داد و با بیان اینکه تمام جریانات سیاسی در انتخابات حضور دارند و تعداد تایید صلاحیت شدگان بالاست و به این تعداد نیز اضافه خواهد شد، گفت که در بررسی صلاحیت ها هنوز مرحله اظهار نظر شورای نگهبان باقیست.
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در سالروز قیام تاریخی مردم قم در ۱۹ دی ۱۳۵۶ در دیدار هزاران نفر از مردم این شهر، از دیگر شگردها برای خارج کردن مردم از صحنه را تلاش رسانههای بیگانه برای مأیوس کردن مردم و بخصوص جوانان از آینده دانستند و گفتند: تعمیم یا بزرگنمایی نکات منفی، ترویج بیفایده بودن حضور در فعالیتهای سیاسی و انتخابات، و به رخ کشیدن کمبودها و سختیهای اقتصادی از جمله فعالیتهای تبلیغاتی آنها است.
«ایجاد اختلاف و دوقطبی کردن مردم» به نحوی که موضوع از اختلافات دوستانه خارج و به محکوم کردن هر حرفِ ولو خوب طرف مقابل منجر شود، شگرد دیگری برای خالی کردن میدان از حضور مردم بود که رهبر انقلاب پس از تبیین آن گفتند: راه مقابله با این نقشهها، حضور مردم در مسائل سیاسی، اقتصادی، انتخابات و حتی مسائل امنیتی است.
ایشان ترویج حضور و نقشآفرینی مردم بهعنوان رکن مهم اداره صحیح کشور و لازمه قطعی دستیابی انقلاب به اهداف را نوعی تواصی به حق و وظیفه هر صاحب صدا و منبر برشمردند و فرمودند: عالم دینی، مرجع، روحانی، استاد دانشگاه، هنرمند، مدیر، مسئول سیاسی، صداوسیما، و همه وظیفه دارند مردم را به حضور در میدان و ایستادگی در آن ترغیب کنند البته وظیفه مسئولان حکومتی سنگینتر است چرا که مردم آمادهاند و باید زمینه را برای حضور آنها آماده کرد.