تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۲

تهران- ایرنا- آژانس فضایی ژاپن روز شنبه اعلام کرد یک فضاپیمای مجهز به فناوری ناوبری دقیق با موفقیت بر روی ماه فرود آمد، اما سرنوشت ماموریت آن به دلیل مشکلاتی در سیستم تولید انرژی خورشیدی آن نامشخص است.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از کیودو، ژاپن پس از آمریکا، روسیه، چین و هند، پنجمین کشوری است که موفق شده است به ماه برود.
هیتوشی کونیناکا، یکی از مقامات ارشد آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما معتقدیم که این کاوشگردر فرود نرم موفق بوده است زیرا داده های ارسال شده از این کاوشگر به زمین تاکنون نشان داده است که بیشتر تجهیزات نصب شده به درستی کار می کنند.
این کاوشگر برای آزمایش فناوری به منظور انجام فرودهای دقیق بر روی سطح اجسام گرانشی با دقت کمتر از ۱۰۰ متر از اهداف مورد نظر طراحی شده است. این در حالیست که دقت کاوشگرهای قبلی بر روی ماه بین چند تا ده کیلومتر بود.
این در حالیست که به نوشته بی بی سی، به دلایلی که هنوز برای دانشمندان ژاپنی مشخص نیست، سلول‌های خورشیدی این فضاپیما هنوز نتوانسته‌ برق لازم برای ادامه فعالیت را تولید کنند.
به این ترتیب فضاپیما کاملا به باتری‌ های خود متکی است. به باور دانشمندان زمانی که باتری‌ها خالی شود فضاپیما نیز خاموش خواهد شد و دیگر قادر به تماس با زمین نخواهد بود.
به استناد گزارش‌های خبری این کاوشگر که حاوی یک دوربین فروسرخ است قرار بود دو هفته آینده را صرف مطالعه ژئولوژی محلی کند. با توجه به نقص پیش آمده معلوم نیست این هدف چقدر محقق خواهد شد..