به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس علی آبادی روز سهشنبه در مراسم رونمایی از ۱۰۰ دستگاه تاکسی برقی پایتخت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: البته تاکسیهای برقی به لحاظ قیمت همتراز خودروهای بنزینی است.
وی با بیان اینکه تولید این خودروها توسط تولید کنندگان داخلی شروع شده است، افزود: در طرح برقی سازی تاکسیها قطعا شهرداری تهران تسهیلاتی ارایه میکند و ما هم با خودروسازان تفاهم کردیم به عنوان مثال اگر خودروی بنزینی فلان قیمت است فرایند برقی سازی نیز با حداقل افزایش انجام و در اختیار مردم قرار گیرد.
پیش از این شهردار تهران با تاکید بر اینکه بشدت دنبال برقیسازی ناوگان در بخش اتوبوس، مینیبوس، ون، تاکسی و موتورسیکلت هستیم، گفته بود: امسال اقدامات ما در حوزه توسعه و بهبود وضعیت حمل و نقل آغاز شده و در سال بعد به اوج خواهد رسید.
براساس این گزارش انعقاد قرارداد برای ورود ۲ هزار دستگاه اتوبوس برقی، ۲۵ هزار دستگاه تاکسی برقی، ۱۰ هزار ون و ۱۰۰ هزار موتور برقی گام مهمی بود که در سفر به چین برای برقی سازی ناوگان حمل و نقل پایتخت برداشته شد.
مراسم رونمایی از تاکسیهای برقی پایتخت با حضور علیرضا زاکانی شهردار و برخی مدیران شهری و اعضای شورای شهر تهران در حال برگزاری است.
قیمت تاکسی های تمام برقی کرمان موتور یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون
بر اساس این گزارش، امروز اولین سری تاکسی های تمام برقی کرمان موتور با حضور وزیر صمت به شرکت تاکسیرانی تحویل داده شد.
شرکت کرمان موتوردر فاز اول تعداد ۴۰۰ دستگاه کی ام سی J۷ EV تحت عنوان E۵۰A را به عنوان اولین تاکسی تمام برقی طی مراسمی تحویل تاکسیرانان تهران داد؛ این خودروها توسط شرکت خدمات بین الملل کرمان خودرو با همکاری شاتل و توسط اپلیکیشن شهرزاد سازمان تاکسیرانی ارائه خدمات خواهد کرد.
این تاکسی ها به صورت اجاره به شرط تملیک در اختیار رانندگان قرار خواهد گرفت و قیمت آن یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون تومان برآورد شده که طبق اعلام مسوولان قرار است دولت یارانه ای را بابت خرید این تاکسی ها (احتمالا ۵۰ درصد مبلغ خودرو) به متقاضیان پرداخت کند. همچنین بحث هایی مبنی بر لغو اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خریداران این خودروها مطرح است.
در مرحله اول ۱۰۰ دستگاه تاکسی طی دو تا سه هفته آینده پلاک گذاری شده و در سطح شهر به ارائه خدمات می پردازند. از این تاکسی ها در مسیر ونک به تجریش و همچنین یک مسیر تاکسیرانی غرب به شرق استفاده خواهد شد.
مشخصات فنی کی ام سی J۷ EV
حداکثر قدرت این خودرو ۱۴۲ کیلووات و حداکثر گشتاور ۳۴۰ نیوتون متر است. مسافت قابل پیمایش با این خودرو بین ۴۰۱ الی ۵۰۰ کیلومتر بوده و نوع باطری این خودرو LFP است. نیروی حاصل از موتور الکتریکی از طریق یک جعبه دنده تکسرعته به چرخهای جلو منتقل میشود.
کی ام سی J۷ EV مجهز به ۶ کیسه هوا، ای بی اس، ای بی دی، سیستم کنترل پایداری الکترونیک، سیستم ترمز کمکی هیدرولیکی، سیستم کنترل حرکت در سربالایی، سنسور پارک عقب، کروز کنترل، اتوهلد، ورود بدون کلید، فرمان برقی و ... است.
سیستم تغذیه J۷ برقی شامل یک باتری ۵۰.۱ کیلووات ساعتی است که بر اساس استانداردهای رسمی چین برای خودروهای برقی طراحی و ساخته شده است. این باتری از فناوری آبخنک بهره میبرد که باعث عملکرد پایدار آن در شرایط آب و هوایی مختلف میشود.
به لحاظ طراحی، این خودرو دارای طراحی به روز و عامه پسندی است که خود امتیاز مثبتی برای این خودرو است. از نکات جالب در طراحی ظاهری این خودرو می توان به قرار گیری درگاه شارژ باتری ها درون جلو پنجره اشاره کرد.
میزان پیمایش این خودرو با یک مرتبه شارژ چیزی حدود ۴۰۲ کیلومتر خواهد بود که با توجه به شرایط مسیر، تعداد سرنشینان و... در عمل به کمتر از این خواهد رسید. در مورد حداکثر زمان مورد نیاز برای شارژ باتری جک جی ۷ برقی، طبق اعلام شرکت سازنده، چیزی حدود ۸.۵ ساعت زمان نیاز است تا شارژ باتری از ۱۵ درصد تا ۱۰۰ در صد برسد. مدت زمان لازم برای شارژ باتری بین ۳۰ تا ۸۰ درصد نیز حدود ۴۸ دقیقه برآورد شده است.
باتری این خودرو به مدت ۵ سال و یا ۲۰۰ هزار کیلونتر توسط شرکت کرمان موتور گارانتی می شود.