به گزارش ایرنا، فرهاد غلامی روز سه شنبه در حاشیه نشست پویش ملی سلامت در مازندران در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در مجموع یک میلیون و ۷۸۰ هزار نفر از هم استانیهای بالای ۱۸ سال در حوزه این دانشگاه مورد غربالگری قرار گرفتند.
وی ادامه داد: با اجرای این پویش بیش از ۳۲ هزار نفر مشکوک به فشارخون بالا و حدود ۳۲ هزار نفر مشکوک به دیابت شناسایی شدند که جز موارد جدید مبتلایان به این ۲ بیماری غیرواگیر محسوب می شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه افراد بالای ۱۸ سال در محدوده غربالگری این پویش قرار دارند، افزود: ۲ میلیون و ۱۴۸ هزار نفر مشمول طرح غربالگری سلامت در حوزه این دانشگاه هستند.
وی توضیح داد: پویش ملی سلامت برای غربالگری فشار خون و دیابت از ۲۰ آبان ماه آغاز شد و تا ۳۰ دی ماه ادامه دارد و افراد مشمول این پویش می توانند به پزشک خانواده خود یا مراجعه به نزدیکترین مرکز جامع سلامت یا خانه بهداشت مراجعه کنند تا از وضعیت فشارخون و قند خون خود آگاه شوند.
غلامی اظهار داشت: با توجه به تغییر سبک زندگی و نیز رواج غذاهای فست فودی و پُرکالری در میان مردم مازندران میزان ابتلا مردم این استان به بیماری های غیرواگیر زیادتر از متوسط کشوری است که اجرای این پویش توانسته بسیار در شناسایی موارد جدید ابتلا و نیز افراد در معرض خطر ابتلای این بیماری ها کمک کند.
در کشور ایران بیش از ۷.۵ میلیون نفر از افراد بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند و به عبارت دیگر حداقل بیشتر از ۱۴ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال از بیماری دیابت رنج می برند و حداقل ۷۵ درصد آنان از بیماری خود آگاه هستند.
مازندرانی ها به دلیل اینکه گرفتار دیگر عوامل تاثیرگذار در ابتلا به این بیماری از جمله چاقی و اضافه وزن، بالا رفتن سن و سالمندی جمعیت قرار دارند از نظر میزان شیوع ابتلا حدود ۶ درصد بالاتر از میانگین کشوری قرار دارند. همچنین از نظر میزان ابتلا به فشار خون مازندران رتبه پنجم کشور را دارد.
استان مازندران با بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت ۲ دانشگاه علوم پزشکی دارد.