به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، این دستورالعمل در حالی توسط مرکز ملی فضای مجازی ابلاغ شده که در ماههای اخیر هکرهای خارجی موفق به هک برخی سکوها و سرقت بخشی از اطلاعات مردم شده بودند. حالا این دستورالعمل ارایهدهندگان را ملزم کرده تا علاوه بر حفاظت از دادههای مردم در این فضا، به صورت شفاف چگونگی جمعآوری و استفاده از این دادهها را به کاربران اعلام کرده و حذف کامل دادههای کاربران را در اختیار خودشان قرار دهند.
بر اساس ابلاغیه مرکز ملی فضای مجازی، کاربران هر زمان که بخواهند میتوانند کل دادهها یا بخشی را براساس قوانین و مقررات کشور و البته ماموریتها و تکالیف دستگاههای اجرایی، حذف کنند که این اقدام با ارایه ضمانت و طی مراحل قانونی یا قضایی، به طور کامل امحاء خواهد شد. بنابراین در صورت عدم همکاری در این زمینه کاربران میتوانند شکایات خود را به دستگاههای نظارتی تکلیف شده در این دستور العمل اعلام کنند.
در ادامه با بررسی جزئیات این دستورالعمل، یکی از اقدامات مهم آن را میتوان شفافسازی سیاستهای سکوها در حفاظت از حریم خصوصی کاربران اعلام کرد چرا که ارتقای سطح آگاهی آنها و امکان تصمیمگیری در زمان ارایه این دادهها به ارایه دهندگان خدمات میتواند از ثبت دادههای غیرضروری و خطر نقض آنها جلوگیری کند.
براساس این دستورالعمل، سامانهها و سکوهای فضای مجازی باید چگونگی جمعآوری و نگهداری دادههای کاربران را در زمان ارایه این دادهها به آنها اعلام کند.
همچنین این سامانهها و سکوها، ملزم شدهاند تا دادههای اجباری و اختیاری را برای کاربران تفکیک کرده تا کاربران خودشان نسبت به ارایه دادهها و اطلاعات شخصی تصمیم بگیرند.
یکی دیگر از بندهای این دستورالعمل، ارایه دهندگان خدمات فضای مجازی باید داده های مربوط به هویت و اطلاعات شخصی کاربران را به صورت رمزنگاری ذخیره کنند تا امنیت اطلاعات مردم در سکوها به صورت کاملتری تامین شود.
بنابراین ابلاغیه، استمرار فعالیت و یا تمدید و صدور مجوزهای سامانهها و سکوهای فضای مجازی بستگی به حصول اطمینان از رعایت این مقررات داشته و تنظیمگر بخشی به صورت جزئی و مرکز ملی فضای مجازی به صورت کلی بر روند اجرای این دستورالعمل نظارت خواهند کرد.