به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، "دایان پیفاندشتاین چمبرلین"، کارشناس سیاست خارجی ایالات متحده و امنیت بینالملل در مقاله ای در نشنال اینترست نوشت: حملات آمریکا و انگلیس به یمن به جای متقاعد کردن حوثیها برای عقبنشینی، یک تظاهرات گسترده حامی فلسطین را در صنعا، پایتخت یمن، به راه انداخت و موجب شد تا حوثیها متعهد شوند با حمله به اهداف آمریکایی و انگلیسی این حملات را تلافی کنند. ایالات متحده در قدرت نظامی و اقتصادی نسبت به حوثیها، از برتری چشمگیری برخوردار است با این حال، آمریکا که ادعا می شود قدرتمندترین ارتش جهان را در اختیار دارد نتوانسته حوثیها را برای توقف حملات به کشتیهای اسرائیلی در دریای سرخ متقاعد کند.
نویسنده مقاله افزود: تهدیدهای ایالات متحده به این دلیل شکست می خورند چون ارزان هستند. یعنی ایالات متحده مدلی از قدرت نظامی را اتخاذ کرده که استفاده از قدرت را نسبتاً آسان و کم هزینه می کند و بنابراین تهدید به استفاده از آن، هدف مورد نظر را متقاعد نمی کند که ایالات متحده برای دستیابی به اهداف خود جدی باشد. ویژگیهای بارز این مدل از نیروی ارزان شامل اتکا به قابلیتهای ضربتی و وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین (پهپاد)، استفاده از ارتش کاملاً داوطلبانه و تکمیلشده توسط پیمانکاران نظامی، و تأمین مالی عملیات از طریق مخارج کسری بودجه و غیره است.
عضو سابق برنامه امنیت بینالمللی در مرکز علوم و امور بینالملل بلفر در ادامه مقاله خود نوشت: (کشور یا گروه) هدف تهدید ارزان ایالات متحده، تردیدی در تحقق آن ندارد -یعنی در معتبر بودن این تهدید شکی نیست - اما در تمایل ایالات متحده برای پیگیری پس از شکست بمباران و حملات موشکی تردید وجود دارد. در نتیجه، هر راهبرد یا انتخابی که استفاده از زور را آسانتر یا از نظر سیاسی کمهزینهتر کند اثربخشی تهدیدهای قهری ایالات متحده را تضعیف میکند.
این مقاله در توضیح الگوی ذکر شده و ارتباط آن با حملات آمریکا به حوثیهای یمن می افزاید: این حملات دارای تمام نشانههای مدل ارزان نیروی آمریکایی است: چرا که حملاتی بود که نیروهای آمریکایی را بدون هیچ گونه پیشنهاد یا امکان بکارگیری نیروهای زمینی در معرض خطر کم قرار میداد و بدون تأیید کنگره انجام شد. در واقع، جان کربی، مدیر ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی، در پاسخ به این سوال که آیا بایدن مایل به استفاده از نیروهای زمینی باشد، گفت: "ما علاقه ای به جنگ با یمن نداریم. " همه این عناصر اجرای این حملات را برای ایالات متحده و متحدانش آسان و ارزان می کند. با این حال، دقیقاً به همین دلیل است که هشدار ۳ ژانویه (دی ماه) آمریکا به حوثیها نتوانست آن ها را وادار به عقب نشینی کند و به همین دلیل است که حملات بیشتر به همان شیوه نیز ناکام خواهند ماند.
نویسنده در پایان هشدار داد: زمان آن فرا رسیده است که ایالات متحده متوجه شود نمی تواند به طور موثر اهداف خود را به قیمت ارزان مجبور به ترک مخاصمه کند