مهران حسین زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در راستای طرح بازآفرینی و برای جلب مشارکت مردم در بهسازی بافت فرسوده و ناکارآمد شهری، سیاستها و رویکردهای تشویقی اعمال می شود که از جمله آنها می توان به تخفیف در صدور پروانه ساختمانی و همکاری در تغییر کاربری ساختمانها اشاره کرد.
وی تصریح کرد: در بافت فرسوده به مالکان ساختمانها علاوه بر تخفیفات پروانه ساختمانی یک طبقه تراکم تشویقی داده می شود و با هدف سرعت بخشی در اجرای این طرح کمیسیون توافقات بازآفرینی شهری هر هفته در شهرداری گناباد برگزار می شود.
شهردار گناباد با اشاره به این که طرح همیار بازآفرینی شهری به صورت نمونه و برای نخستین بار در سطح کشور در آینده نزدیک در این شهر اجرا می شود گفت: در این راستا همیاران به عنوان نماینده مالکان بناهایی که در طرح بازآفرینی قرار گرفته اند پیگیر بهسازی بناها و اجرای طرح هستند.
حسین زاده افزود: جلب مشارکت مردم در بهسازی بافت فرسوده و ناکارآمد شهری رویکرد مهم اجرای طرح بازآفرینی شهری در گناباد به شمار می رود.
وی ادامه داد: ۱۰۰ تن قیر رایگان برای آسفالت معابر عمومی مناطق تحت پوشش بازآفرینی شهری گناباد طی یک سال گذشته جذب شد.
بازآفرینی شهری به عنوان یک واژه عام مفاهیم دیگری نظیر "بهسازی، نوسازی، بازسازی، توانمندسازی و روان بخشی" شهری را در بر می گیرد و به مفهوم احیا، تجدید حیات و نوزایی شهری و به عبارت دیگر زنده شدن شهر است.
در بازآفرینی شهری، توسعه شهری به مفهوم رشد کمی عناصر کالبدی شهر برای اسکان جمعیت و ارتقای کیفیت زندگی، در قالب طرح های توسعه شهری رخ خواهد داد.
شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.