"محمد جواد خانزادی" روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این آموزشها با همکاری تشکلهای تعاونیهای امور عشایری برگزار میشود و بعد از آموزشهای لازم در فاز اول برای تعداد ۳٠٠ نفر از این بانوان در قالب پروژه زنجیرهای "از پشم تا فرش" اشتغال ایجاد شده است.
وی افزود: راهبرد تکمیل زنجیره "از پشم تا فرش" طی سال جاری در فاز اول، ثبت سفارش ۸٠٠ تن پشم و برگزاری کلاسهای آموزشی برای تبدیل این میزان پشم به نخ مرغوب جهت تهیه فرش برنامهریزی شده است.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام تاکید کرد: بیش از ۵۰ درصد فعالیتهای اقتصادی و تولیدی عشایر توسط زنان توانمند و هنرمند این قشر در استان انجام میشود.
وی هدف از اجرای این راهبرد را ایجاد اشتغالزایی و جلوگیری از خامفروشی پشم مرغوب استان دانست و یادآور شد: همچنین این مهم باعث تشویق عشایر و روستائیان به تولید پشم و نخ باکیفیتتر می شود.
خانزادی ادامه داد: پشمچینی دامهای سبک عشایر استان استان ایلام از اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت ماه هرسال به صورت سنتی انجام میشود.
وی تصریح کرد: عشایر استان ایلام یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک را در اختیار دارند و به طور میانگین سالانه یک هزار و ۶٠٠ تن پشم تولید میکنند.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام خاطرنشان کرد: استان ایلام با وجود مراتع و علفزارهای غنی و توپوگرافی مطلوب، ظرفیت و شرایط گسترش دامپروری و دامداری را دارد.
به گزارش ایرنا، استان ایلام دارای ۹ هزار خانوار عشایری با ۶۰ هزار نفر جمعیت بوده که معادل ۱۰ درصد جمعیت کل استان را تشکیل میدهند.
ارزش تولیدات عشایر سالانه ۳۵ هزار میلیارد ریال و شامل محصولاتی چون یک هزار و ۶۰۰ تن پشم، ۵۶۰ تن روغن و ۱٠۸ تن عسل است.
۳۰ درصد صنایع دستی در استان ایلام توسط عشایر تولید میشود.