«عباس سعیدی کیا» روز جمعه به خبرنگار ایرنا گفت: کشت محصولات گلخانه ای درحریم کلانشهر کرج با هدف حفظ کاربری اراضی کشاورزی ، رونق تولید و اشتغال ، استفاده بهینه از آب و جلوگیری از ساخت وسازهای غیر مجاز با جدیت دنبال می شود.
وی ادامه داد: بر همین اساس معاونت شهرسازی و معماری شهرداری کرج برای متقاضیان کشت گلخانه ای در حریم این شهر مجوز صادر خواهد کرد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج گفت : استاندار البرز و شهردار کرج نیز بر اجرای طرح توسعه کشت گلخانه ای در حریم این شهر تاکید دارند و مدیریت شهری با جدیت این طرح را دنبال می کند.
سعیدی کیا اظهار کرد: کاشت انواع محصولات کشاورزی و گل و گیاه در حریم کلانشهر به همکاری تمام دستگاه های اجرایی نیاز دارد ضمن آنکه این طرح در ترغیب شهروندان به فعالیت های موثر تولیدی تاثیر گذار است.
وی افزود: تامین نیازهای غذایی شهروندان در حریم کلانشهر کرج در کنار درآمد زایی برای جوانان و کاهش آلودگی زیست محیطی از مزایای کشت گلخانه ای است.
سعیدی کیا با بیان اینکه اراضی زیادی در حریم کلانشهر کرج وجود دارد، گفت: تغییر الگوی کشت در این اراضی با افزایش تولید، کاهش مصرف آب ، پیشگیری از تغییر کاربری اراضی و زیبا سازی حریم شهری از مزایای کشت گلخانه ای در این اراضی است.
استان البرز حدود ۳۶۰ هکتار کشت گلخانه ای دارد و قرار است سطح این کشت به چند برابر افزایش یابد.
با توجه به محدودیت منابع آبی و اراضی کشاورزی استان ، کشت گلخانه ای این فرصت را به وجود می آورد که در چهار فصل سال انواع محصولات کشاورزی و باغی کشت و روانه بازارهای داخلی و خارجی شود.
اکنون سالانه ۲۴ هزار کانتینر محصولات کشاورزی و باغی از استان البرز به کشورهای مختلف جهان صادر می شود که بخشی از این محصولات گلخانه ای است.
البرز دارای ۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی است که این اراضی در دهه های اخیر به دلیل سیل مهاجرت ها و ارزش افزوده زمین هدف ساخت وسازها و تغییر کاربری غیر مجاز قرار گرفته است.
طی ۲ سال گذشته تاکنون بیش از ۲ هزار هکتار از اراضی ملی و کشاورزی البرز از ساخت وسازهای غیر مجاز پاکسازی شده است.
از سوی دیگر تغییر اقلیم همراه با فزایش جمعیت و برداشت بی رویه از آبهای سطحی و زیر زمینی استان البرز سبب فقر و کاهش شدید سطح آب سفره های زیر زمینی و سدهای این استان شده است .
مقدار آبهای سطحی و زیر زمینی البرز حدود یک میلیاردو۸۰۰ میلیون متر مکعب برآورد شده که بیش از ۹۰ درصد این منابع در طول سال مصرف می شود.