به گزارش ایرنا، سرزمینی که سالیان متمادی هدف توطئه ها و بداندیشی های دشمنان قرار گرفته، همچنان پایبند به نظام و انقلاب و آرمان های امام راحل است؛ اقوام و پیروان ادیان و مذاهب مختلف در آذربایجان غربی معتقد هستند که انتخابات امسال متفاوت تر از سال های قبل است و باید باشکوه بیشتری برگزار شود و تلاش دشمن برای ناکارآمد نشان دادن مجلس و نظام قصه ای تکراری است که فریب آن را نخواهیم خورد بلکه راسخ تر از همیشه حماسه خلق خواهیم کرد.
آنان، مشارکت در انتخابات را رمز اقتدار و بالندگی کشور دانسته و از هر قوم و دین و مذهب آن را وظیفه خود می دانند و خوب می فهمند انتخابات باشکوه اقتدار بین المللی را برای کشور رقم خواهد زد.
انتخاب اصلح، تبعیت از فرامین مقام معظم رهبری و پرهیز از تبلیغات دروغین، شاه بیت سخنان اقوام و پیروام ادیان و مذاهب مختلف در آذربایجان غربی است.
به مناسبت قرار گرفتن در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و شوق تحسین برانگیز مردم این استان برای لبیک گفتن به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، میزگردی با عنوان «ضرورت مشارکت در انتخابات و نقش اقوام و ادیان در آن» با حضور علما و نمایندگان اقوام و پیروان ادیان و مذاهب در این دیار برگزار شد.
در این میزگرد، ماموستا مامد کلشینژاد امام جمعه اهل سنت ارومیه و مشاور استاندار آذربایجان غربی در امور اهل سنت، اقوام و ادیان، حجت الاسلام عبدالرحیم نیساری مشاور استاندار آذربایجان غربی در امور ایثارگران و رییس اسبق شورای نظارت بر انتخابات استان، حجت الاسلام صفدر محمدی مدیر حوزه های علمیه استان، استانلی سیمونز رییس انجمن آشوریان ارومیه و حجت الاسلام مهدی شاهی زاده از روحانیون جوان ارومیه ای حضور داشتند.
اقوام و ادیان در پیدایش و تداوم انقلاب نقش اساسی داشته اند
مشاور استاندار آذربایجان غربی درامور ایثارگران در این میزگرد گفت: معاندان انقلاب اسلامی این بار هدف خود را تضعیف جایگاه مجلس قرار داده اند بنابراین مشارکت در انتخابات نقشه آنها را خنثی خواهد کرد.
حجت الاسلام عبدالرحیم نیساری افزود: درحالی معاندان دست به تضعیف جایگاه مجلس می زنند که مجلس یازدهم مدال جهادی، انقلابی و جوانی را از مقام معظم رهبری دریافت کرده و به نوعی رهبر معظم انقلاب رفتار آنها را تایید کرده است.
وی افزود: به نظر من نقطه نظرات امام راحل را باید به یاد آورده و بازخوانی کنیم و همه نهادهای فرهنگی دراین کار پیشگام شوند.
روحانی برجسته ارومیه ای ادامه داد: امام راحل فرمودند «مجلس در راس امور است.» که برهمین اساس دشمنان تلاش می کنند با تضعیف جایگاه مجلس حضور مردم در انتخابات را کمرنگ کنند که در این شرایط وظیفه ما پررنگتر می شود.
حجت الاسلام نیساری افزود: در شرایط کنونی برای آگاه سازی مردم باید با استفاده از منابع، اقدامات مجالس یازدهگانه از ابتدای پیروزی شکوهمند اسلامی تاکنون را تبیین کنیم که در این خصوص هم عمل به فرمایش رهبر معظم انقلاب در خصوص «جهاد تبیین» ضروری است.اقوام و ادیان این استان درپیدایش و دوام انقلاب و همچنین پیشبرد آن نقش اساسی ایفا کردند.اقوام و ادیان این استان درپیدایش و دوام انقلاب و همچنین پیشبرد آن نقش اساسی ایفا کردند
وی درخصوص نقش اقوام و پیروان ادیان و مذاهب در آذربایجان غربی در انتخابات گفت: از همان اوایل انقلاب مردم استان همبستگی خاصی داشتند و در صفوف راهپیمابی حاضر می شدند؛ آنها با بزرگان قبایل و مسیحیان با عالمان دینی خود در راهپیمایی ها حضور می یافتند و می توان گفت اقوام و ادیان این استان درپیدایش و دوام انقلاب و همچنین پیشبرد آن نقش اساسی ایفا کردند؛ اقوام و پیروان ادیان و مذاهب مختلف در جبهه های جنگ و پشتیبانی از رزمندگان اسلام با اتحاد فداکاری کرده و جان خود را تقدیم کردند و همین امر از عوامل مهم ارتقای روزافزون وحدت و همدلی در کشور و استان ماست.
اقوام و ادیان در تمام انتخابات حضور پر رنگ داشته اند
رییس اسبق شورای نظارت بر انتخابات در آذربایجان غربی، افزود: اقوام و پیروان ادیان و مذاهب از اولین انتخابات تا کنون در انتخابات متعدد اعم از مجلس، خبرگان رهبری و ریاست جمهوری از هر قوم و قبیله ای حضور یافته اند.
وی اضافه کرد: در کشور ما اقلیت های دینی جایگاه و کرسی خود را در مجلس شورای اسلامی دارند و این چیزی است که کشورهای مدعی حقوق بشر با آن بسیار فاصله دارند.
حجت الاسلام نیساری اظهار کرد: از حضور اقوام و ادیان باید به نحو شایسته استفاده شود و در تبیین جایگاه مجلس همه در کنار هم مجلسی قوی تر از قبل را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر آذربایجان غربی ۱۲ نماینده مربوط به حوزه های انتخابیه ۱۰ گانه در مجلس دارد، ادامه داد: البته یک نفر از نمایندگان نیز از هموطنان مسیحی آشوری از این استان در مجلس حضور می یابد که نه تنها مسیحیان بلکه مسلمانان نیز به او مراجعه می کنند زیرا نمایندگان مجلس نمایندگان همه کشور هستند.
مشارکت در انتخابات فشارهای بین المللی را کاهش می دهد
مدیرحوزه های علمیه آذربایجان غربی هم در این میزگرد اظهار کرد: اینکه دشمن جایگاه مجلس را تضعیف می کند، بیانگر این حقیقت است که مجلس قدرتمند و مشارکت مردم در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها برای آنها ناراحت کننده و مشکل ساز است.
حجت لاسلام صفدر محمدی ادامه داد: دشمن انتخابات و مجلس را نشانه گرفته تا بگوید دین و نظام کارآیی ندارد که در این خصوص انتخابات و حضور مردم در آن، بزرگترین حربه و منفذ برای دشمنان است.
وی با اشاره به اینکه اختلاف در داخل و مشارکت ضعیف در انتخابات، قدرت رایزنی دشمنان را در مقابل ایران اسلامی و مذاکرات مختلف تضعیف می کند، اضافه کرد: هرگاه مشارکت در انتخابات قوی شده، شاهد کاهش فشارهای بین المللی به کشورمان می شویم.
وی تاکید کرد: دشمنان با نظام مقدس جمهوری اسلامی و ملت عزتمند ایران مشکل دارند که این امر به خاطر عدالت موجود در این نظام مقدس است.
روحانی برجسته ارومیه ای با اشاره به فرمایش رهبرمعظم انقلاب در خصوص نقش مردم سالاری دینی و مشارکت جدی در انتخابات برای ماندگاری انقلاب اسلامی گفت: انتخابات از ارکان مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و روزی که انتخابات از بین برود، نظام از بین خواهد رفت. مشارکت در انتخابات هم حق است و هم مسوولیت.مشارکت در انتخابات هم حق است و هم مسوولیت.
حجت الاسلام محمدی افزود: مشارکت در اتتخابات مسیحی و مسلمان و شیعه و سنی ندارد، بلکه همه مسوول هستند که در انتخابات مشارکت جدی داشته باشند تا زمینه برای توسعه و پیشرفت روزافزون و ارتقای قدرت رایزنی مسوولان نظام در مذاکرات مختلف فراهم شود.
وی با بیان اینکه مشارکت در انتخابات اقوام و ادیان صرفا یک حق نیست، اضافه کرد: صرف نظر از حق بودن هر فردی برای رشد و پیشرفت جامعه خود مسوول است پس بنابراین مشارکت در انتخابات هم حق است و هم مسوولیت.
وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب در خصوص توجه به موضوع جهاد تبیین در جامعه اسلامی ادامه داد: ظرفیت ها باید به کمک هم آمده و مسوولان با تبیین اقدامات و دستاوردهای صورت گرفته باید اعتماد سازی را سرلوحه کار خود قرار دهند.
نماینده مجلس باید حافظ منافع مردم باشد
مدیر حوزه های علمیه آذربایجان غربی درخصوص ویژگی های نماینده منتخب مردم نیز اظهار کرد: یک نماینده باید حافظ منافع مردم باشد و مردم باید به کسی رای دهند که توانایی حفظ منافع و استقلال کشور را داشته باشد.
محمدی با بیان اینکه نماینده منتخب باید توان کاری داشته باشد و تمام توان و زمان خود را برای انجام مسوولیت نمایندگی به کار ببندند، گفت: طبق فرمایش قرآن کریم، نمایندگان باید حافظ منافع ملت و ذخایر مملکت و امین و امانتدار رای مردم بوده و به فرموده مقام معظم ربری تقوا داشته باشند.
مجلس محوری ترین رکن جمهوری اسلامی است
امام جمعه اهل سنت ارومیه و مشاور استاندار آذربایجان غربی در امور اقلیت های مذهبی یکی از میهمانان این میزگرد بود؛ او اظهار کرد: مجلس محوری ترین ارکان جمهوری اسلامی است و حتی به دولت و قوه قضاییه خط می دهد.
ماموستا مامد کلشی نژاد ادامه داد: درانتخابات مختلف دشمن تلاش می کنند تا ناامیدی را درجامعه گسترش دهند و زمینه را برای انقلاب های مخملی فراهم کرده و افراد ضعیف النفس را به میدان بیاورند و با ایجاد نا امیدی بفهمانند که دین نمی تواند جوابگو باشد.
وی اضافه کرد: همه جنگ هایی که در دنیا اتفاق می افتد به این دلیل است که هیچ حاکمیت دینی به وجود نیاید و به همین دلیل است که می خواهند ادیان الهی را به انزوا بکشانند.
وی با بیان اینکه حکومت جمهوری اسلامی به وجود آمد و همه معادلات دشمنان را برهم زد، افرود: به همین خاطر است که دشمنان تلاش می کنند مجلس را ضعیف نشان دهند.
امام جمعه اهل سنت ارومیه به جایگاه اقوام و ادیان و نقش آنها در انتخابات اشاره کرد و گفت: وجود اقوام و ادیان مختلف بزرگترین ظرفیت است و بودن آنها کنار هم موجب شناخت ظرفیت های یکدیگر می شود و همچنین راهگشا برای کشور خواهد بود.مردم سالاری دینی، زمینه حضور اقوام و ادیان در انتخابات را فراهم کرده که باید به این امر افتخار کنیم.
ماموستا کلشی نژاد بیان کرد: درمقابسه جایگاه اقوام و ادیان با قبل و بعد از انقلاب می بینیم امروز فارغ از مرز بندی های قومی و قبیله ای در انتخابات شرکت می کنند و همین امر یکی از نقاط قوت انقلاب اسلامی است.
وی به مردم سالاری دینی موجود در نظام مقدس جمهوری اسلامی اشاره کرد و افزود: مردم سالاری دینی، زمینه حضور اقوام و ادیان در انتخابات را فراهم کرده که باید به این امر افتخار کنیم.
وی اضافه کرد: اینها فرصتی است که جمهوری اسلامی در اختیار اقوام و پیروان ادیان و مذاهب گذاشته است و وظیفه اقوام و ادیان مشارکت در انتخابات است؛ اگر آنها مشارکت نداشته باشند قطعا این مجلس شکل نخواهد گرفت و درعوض مجلسی مدنظر سکولارها به وجود می آید.
امام جمعه اهل سنت ارومیه با تاکید بر اینکه مشارکت در تمام ابعاد باید سالم باشد و سلامت انتخابات طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب یک اصل در نظام مقدس جمهوری اسلامی است، ادامه داد: وقتی فردی از شاخص های خوبی برخوردار است، فرقی نمی کند ترک، کرد، عرب، بلوچ و یا اقوام دیگر باشد می تواند در مجلس باشد و در راستای حل مشکلات مردم قدم برداشته و به حاکمیت ایمان داشته باشد و به پیشرفت کشور کمک کند.
مجلس صدای مردم از همه اقوام و ادیان است
رییس انجمن آشوریان ارومیه هم در این میزگرد گفت: مجلس صدای مردم از همه اقوام و ادیان است و درکشور ما از جایگاه خاصی برخوردار است.
استانلی سیمونز افزود: مجلس در کشور ما تحت نظام دینی است و به همین خاطر دشمنان زیادی دارد و سعی می کنند این جایگاه را تخریب کنند.
وی ادامه داد: طبق فرمایش امام راحل و مقام معظم رهبری، جایگاه مجلس در نظام جمهوری اسلامی بسیار والاست و به همین دلیل شرکت مردم در انتخابات پاسخ محکمی بر دهان معاندان نظام خواهد زد.
وی اضافه کرد: تمام دنیا می دانند خیلی از دشمنان همیشه در فکر این هستند که این انقلاب و نظام را به طریقی سرکوب و مردم را از این نظام دلسرد کرده و آنان را از انقلاب جدا و به سمت دیگری هدایت کنند بنابراین وظیفه مسوولان و اقشار مختلف مردم است که جایگاه این نظام را حفظ کنند.مسیحیان آشوری و ارمنی آذربایجان غربی در تمام انتخابات بالای ۷۰ درصد مشارکت داشته اند.مسیحیان آشوری و ارمنی آذربایجان غربی در تمام انتخابات بالای ۷۰ درصد مشارکت داشته اند
رییس انجمن آشوریان ارومیه اظهار کرد: نقش اقلیت های دینی در کشیدن مردم به پای صندوق های رای شاید بیشتر از دیگر اقشار است.
سیمونز گفت: مسیحیان آشوری و ارمنی آذربایجان غربی در تمام انتخابات بالای ۷۰ درصد مشارکت داشته اند چه درانتخابات مجلس و چه ریاست جمهوری و شورای شهر و این مشارکت نشان می دهد مسیحیان اهمیت خاصی به انتخابات می دهند و معتقد هستند اگر انتخاب صحیحی باشد، به نفع جامعه خواهد بود.
رییس انجمن آشوریان ارومیه ادامه داد: ماهمیشه اصلح را انتخاب می کنیم و خود نماینده مسبحیان بیشتر از مسیحیان، به پیروان دین اسلام در منطقه و کشور خدمت می کند، چه بسا در برخی روستاهای مسلمان نشین به انجام کارهای عمرانی کمک می کند.
انقلاب اسلامی به ما حق انتخاب داد
فعال رسانه ای و روحانی جوان ارومیه ای نیز در این میزگرد با بیان اینکه نخست باید بدانیم که انتخابات چیست و چرا درانتخابات اعم از مجلس، خبرگان رهبری و ریاست جمهوری شرکت می کنیم، گفت: اگر مردم بدانند انتخابات چقدر اهمیت دارد، وارد میدان خواهند شد چنان که در اتفاقات ناگواری نظیر سیل، زلزله، جنگ و بحران های مختلف خود مردم به کف میدان آمدند و رهبر معظم انقلاب بارها در تمام سخنرانی هایشان بر حضور مردم تاکید داشته اند.
حجت الاسلام مهدی شاهی زاده افزود: در تاریخ هفت هزارساله چیزی به نام انتخابات در ایران وجود نداشت؛ این انقلاب اسلامی بود که به مردم جایگاه داد، این انقلاب اسلامی بود که به مردم گفت بیایید صحنه و رییس، شورا و رهبرتان را انتخاب کنید.
وی اضافه کرد: مگر قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی از هخامنشیان گرفته تا پهلوی چیزی به نام انتخابات در کشور وجود داشت؛ ۲ گروه شامل اعیان و اشراف بودند که می توانستند در راس کار باشند.
وی ادامه داد: حتی در دوران ستمشاهی مردم حق انتخاب نداشتند به گونه ای بود که بعد از قاجار کشور های عربی می آمدند و یک کارگر طویله را در راس حکومت می گذاشتند و می گفتند این شاه شماست و این توهین به مردم بود.
این فعال رسانه ای اظهار کرد: اگر مردم جایگاه انتخابات را بفهمند، قطعا پای کار خواهند آمد و مشارکت گسترده ای در آن خواهند داشت.تریبون های نمازجمعه، تریبون های منابر و مساجد از جمله ظرفیت هایی است که باید از آن برای تبیین این امر استفاده شود.
حجت الاسلام شاهی زاده تاکید کرد: جریان های مختلفی در تبیین جایگاه انتخابات وظیفه دارند که یکی از این جریانها روحانیت است؛ تریبون های نمازجمعه، تریبون های منابر و مساجد از جمله ظرفیت هایی است که باید از آن برای تبیین این امر استفاده شود.
وی به لزوم تبیین فرمایشات مقام معظم رهبری در مدارس، دانشگاه ها، مساجد و تریبون های دیگر تاکید کرد و گفت: بخش دیگر تاثیر گذار در مشارکت مردم برای حضور گسترده در انتخابات رسانه است؛ رسانه ها به دور از سیاسی کاری به مردم تبیین کنند که ما در انقلاب اسلامی موفقیت های بسیار زیادی داشته ایم.
وی افزود: رسانه باید به دور از سیاسی کاری، جناح بازی موفقیت های جمهوری اسلامی را برای مردم تبیین کند و از سخنان تریبون دارها صرفا به عنوان سخنان ویترینی استفاده نکند.
روحانی ارومیه ای اضافه کرد: ممکن است کسی مسوول باشد ولی توان تبیین نداشته باشد و کسی هم مسوول نباشد و فردی عادی باشد اما به خوبی تبیین کند برهمین اساس رسانه ها می توانند از سخنان این افراد استفاده کنند.
وی در خصوص ویژگی های نماینده منتخب مجلس اظهار کرد: نماینده ای که انتخاب می کنیم باید فکر ولی زمان را بشناسد، آگاه به مسائل باشد و عالم به معنای واقعی و به زمان باشد؛ گاهی نمایندگانی را انتخاب می کنیم چون خود فکر ندارند مرعوب فکرهای دیگران می شوند گاهی فکر خارجی و گاهی داخلی و این به ضرر کشور تمام می شود.
حجت الاسلام شاهی زاده با اشاره به تلاش دشمنان برای تضعیف مجلس ادامه داد: دشمنان شبانه روز در این خصوص کار می کنند و هزینه های میلیاردی انجام می دهند و اقدام به تولید فیلم در این خصوص می کنند.
اقوام و پیروان ادیان و مذاهب ظرفیت بزرگی برای آذربایجان غربی هستند
وی درخصوص نقش اقوام و پیروان ادیان و مذاهب مختلف در انتخابات گفت: اقوام و ادیان می توانند برای استان ظرفیت ویژه باشند؛ آنها به حرف بزرگان و سران قبایل خود گوش داده و همچنین هموطنان مسیحی نیز همراه بزرگان و علمای خود در انتخابات شرکت می کنند.
حجت الاسلام شاهی زاده ادامه داد: حضور اقوام و ادیان درانتخابات در ایران اسلامی یک جلوه بسیار مناسب در انتخابات است که این ظرفیت در هیچ کجای دنیا وجود ندارد که باید این خصیصه نظام مقدس جمهوری اسلامی تبیین شود.
به گزارش ایرنا، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفندماه برگزار میشود.