کرج – ایرنا- رییس  حوزه رایزنان بازرگانی و مراکز تجاری خارج از کشور سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد: تاکنون ۲۰ رایزن اقتصادی و ۴۸ مرکز تجاری ایران در جهان فعال شده است.

به گزارش رور شنبه ایرنا از روابط عمومی خانه صنعت استان البرز، محمد رجب نژاد در نشست رایزن ها و مدیران مراکز تجاری و تولیدی استان البرز افزود: تلاش ها بر گسترش دامنه فعالیت های اقتصادی و تجاری در تمام نقاط جهان معطوف شده است.

وی هدف سازمان توسعه تجارت ایران را حمایت از فعالان اقتصادی کشور به ویژه استان مهم صنعتی البرز عنوان کرد و افزود: مراکز تجاری این سازمان به عنوان بازو کمکی مجموعه دولت، وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت فعال هستند و رایزن های ما برای کمک به همه فعالان اقتصادی در حوزه صادرات از آمادگی کامل برخوردارند.

فعالان اقتصادی البرز در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ شرکت کنند

رجب نژاد به فعالان اقتصادی البرز توصیه کرد ضمن حضور فعال در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ که در تهران برپا خواهد شد توانمندی های بسیار بالای صنایع استان را عرضه کنند.

وی تاکید کرد: با توجه به ظرفیت استان در این نمایشگاه می توان یک مکان اختصاصی برای معرفی ظرفیت های استان البرز با محوریت خانه صمت استان اختصاص یابد.

استقبال لهستان از صنعتگران البرز

رایزن اقتصادی ایران در لهستان در این نشست از استقبال کشور لهستان در همکاری های مشترک با صنعتگران البرز به ویژه در صنایع خودروسازی، قطعات خودرو و صنایع غذایی خبر داد .

سید حافظ موسوی گفت: بستر همکاری کشور لهستان با استان البرز در زمینه صنایع مبلمان، دکوراسیون، مواد غذایی، اتوماسیون صنعتی، ماشین آلات و کشاورزی با استان البرز فراهم است.

وی از کشور لهستان به عنوان پل ورود ایران به بازار اروپا نام برد و افزود: فعالان اقتصادی استان البرز می توانند از طریق لهستان محموله های صادراتی را بدون دغدغه به سراسر اروپا از جمله اسکاندیناوی، آلمان ، چک و اتریش صادر کنند.

رایزن اقتصادی ایران در لهستان تاکید کرد: شرکت های ایرانی با یک سوم هزینه کشورهای اروپای غربی می تواند در لهستان دفتر داشته باشند.

وی گفت: خشکبار، گیاهان دارویی و صنایع دستی از جمله فرش دستباف از عمده صادرات سنتی ایران است که می تواند از طریق لهستان به اروپا صادر شود .

توسعه صادرات به افغانستان

سمانه عبدالهی مدیر مرکز تجاری ایران و افغانستان نیز در این نشست از بستر سازی مناسب برای فعالیت های تجاری فعالان اقتصادی به این کشور همسایه خبر داد.

وی گفت: مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران زمینه مناسبی را برای توسعه فعالیت های تجاری و صادراتی فعالان اقتصادی کشورمان به افغانستان مهیا کرده است

وی از مرز مشترک ۸۵۰ کیلومتری ۲ کشور ایران و افغانستان به عنوان یک ویژگی در مراودات تجاری و صادراتی نام برد و افزود: طولانی بودن مرز مشترک با افغانستان زمینه تشویق و ترغیب صادر کنندگان برای صادرات به این کشور را همراه داشته است.

وی گفت: کشور افغانستان با ۴۰ میلیون نفر جمعیت تا مرز ۹۲ درصد واردات محور است و حاکمیت جدید این کشور موجب ایجاد ثبات در سرمایه گذاری شده است.

فعالان اقتصادی البرز در بازار عراق نقش آفرینی کنند

مدیر مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه عراق اعلام کرد: فعالان اقتصادی ایرانی به ویژه با تشکیل کنسرسیوم های تخصصی در عراق به صورت مستقیم و بدون واسطه در بازار مصرف این کشور حضوری فعال و نقش آفرین داشته باشند.

‌فرشاد جعفرپور در نشست با فعالان اقتصادی استان که درخانه صمت استان برگزار شد، تصریح کرد: البرز با بهره گیری از ۳۳ درصد ظرفیت صنایع کشور همواره در بحث صادرات پیشتاز بوده است، لذا ضروری است با تکیه بر اقدامات راهبردی و شکل دهی کنسرسیوم های تخصصی جایگاه خود را در بازار صادرات عراق ارتقا دهد.

وی گفت: فعالان اقتصادی با حضور در کنسرسیوم های تخصصی می توانند شرکتی با ماهیت عراقی ثبت کنند و بدین ترتیب در فعالیت صادراتی از پرداخت هرگونه مالیات و عوارض در سطح کشورهای تحت پوشش اتحادیه عرب معاف می شوند.

جعفرپور افزود: توصیه می شود صنعتگران و تجار البرز درحوزه های مبلمان، پوشاک، پلاستیک و سلولوزی و ساختمان در هایپر ها و مراکز بورس کالای شهرهای سلیمانیه، حلبچه، اربیل و دهوک بیش از پیش حضور فعال داشته باشند.

وی با اشاره به آمادگی مرکز تجاری ایران در سلیمانیه عراق برای ایجاد روابط تجاری موفق گفت: فعالان اقتصادی می توانند از مشاوره این مرکز در زمینه های اجاره فضای مورد نیاز، نقل و انتقالات مالی و امور گمرک و حمل و نقل استفاده کنند.

بستر برای توسعه تعامل تجاری با ترکیه فراهم است

میلاد حاجی اندواری رییس مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در ترکیه (استانبول) نیز در این نشست از استقبال تجار این کشور از ظرفیت های استان البرز در زمینه های پلیمر، صیفی و مواد غذایی خبر داد و گفت: همجواری البرز با پایتخت و مزیت وجود منطقه ویژه اقتصادی پیام، زیر ساخت های ترانزیتی زمینی و هوایی در البرز فرصت مناسبی را برای جذب سرمایه گذاران کشور ترکیه مهیا کرده است.

وی ادامه داد: در صورت مشارکت صاحبان سرمایه ترکیه در صنعت البرز، در صادرات محصولات تولیدی استان به منطقه آزاد ترکیه و حتی اروپا، صادرکنندگان از مزایای عوارض صفر برخوردار خواهند شد.

آمریکا مرکزی از محصولات ایرانی استقبال می کند

حسین فرهادیان مدیر مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در نیکاراگوئه نیز در این نشست با اشاره به تنوع تولید محصولات صنعتی در البرز به فعالان اقتصادی این استان پیشنهاد کرد، گسترش صادرات به نیکاراگوئه و آمریکای مرکزی را مورد توجه قرار دهند

وی با اشاره به اینکه کشورهای آمریکا مرکزی با فرهنگ ایران و ایرانی آشنا هستند و نگاهآنها نسبت به مردم کشورمان خوب است، گفت: این مزیت فرصت مناسبی برای توسعه تجارت با این کشورها است.

صربستان فرصتی برای توسعه تجاری

رایزن اقتصادی ایران در صربستان به فعالان اقتصادی استان البرز توصیه کرد، ضمن ایجاد و تقویت روابط تجاری با صربستان، از مزایای ویژه " اقتصاد آزاد " این کشور برای حضور فعال و دائمی در بازار صادرات اروپا، آسیا و قاره آمریکا بهره مند شوند.

فرامرز چمنی در نشست با فعالان اقتصادی البرز گفت: برخورداری اقتصادی صربستان برپایه استفاده از رویکرد تجاری و اقتصاد آزاد ، این کشور را به کانون تعامل تجارت آزاد باسایر کشورها تبدیل کرده است لذا فرصت خوبی است تا از فضای اقتصادی حاکم بر صربستان به عنوان یک هاب تجاری بهره مند شویم.

رایزن اقتصادی ایران در صربستان گفت: در شرایطی که با مشکلاتی در بحث تولید، تجارت و صادرات مواجه هستیم، کشور صربستان برای تعامل و همکاری نزدیک تجاری با کشور ما آمادگی دارد و می توانیم بخشی از فعالیت های تجاری و اقتصادی کشورمان را در مناطق آزاد صربستان ایجاد و توسعه دهیم.

چمنی افزود: فعالان اقتصادی کشور مان با استقرار فعالیت های تجاری و صنعتی در مناطق آزاد صربستان از برخی معافیت ها از جمله تعرفه صفر کشورهای هم پیمان تجارت آزاد با صربستان بهره مند شوند

حضور رایزن های اقتصادی در البرز بستر ساز تحول

دبیرکل خانه صمت البرز حضور جمعی از رایزن های اقتصادی و مدیران تجاری در نشست تخصصی خانه صمت این البرز را اقدامی راهگشا در مسیر ایجاد تحول در توسعه صادرات و رونق تولید و اقتصاد استان عنوان کرد.

حسین رجبی در نشست مشترک فعالان اقتصادی البرز با رایزنان و مدیران مراکز تجاری ایران در ۶ کشور جهان گفت: بهره ‌برداری مناسب از فرصت‌ها، دستیابی به راهکارهای کاهش هزینه صادرات و شناخت بازار های هدف از جمله مزایای گفتمان ها و طرح نظرات و دیدگاه ها در این نشست است.

وی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت و پتانسیل استان در تولید و صادرات و اقدام مناسب در رفع برخی موانع، حضورمان در بازار های هدف را بیش از پیش تقویت خواهیم کرد.

رجبی با اشاره به تاکید و هدفگذاری استاندارد البرز در راستای توسعه صادرات استان گفت:خانه صمت البرز برنامه هایی را تدارک دیده است تا در ۲ماه باقی مانده از سال با رایزن ها و مدیران تجاری جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف نشست های مهمی با هدف توسعه صادرات داشته باشیم.

وی ادامه داد: همچنین طبق برنامه ریزی سال آینده خانه صمت البرز نیز میزبان هیات های تجاری خواهد بود؛ رایزنان و مدیران تجاری ایران در خارج از کشور با معرفی محصولات تولیدی البرز و دیگر استان های کشور در بازار جهانی نقشی موثر در توسعه صادرات ایفا می کنند.

وی از رایزنان بازرگانی به عنوان نیروهای پشتیبان صادرکنندگان برای دستیابی به بازارهای هدف نام برد و گفت: افزایش نقش و سهم صنعت، معدن و تجارت در تولید، صادرات، اشتغال و درآمد در اقتصاد استان از اهداف خانه صمت البرز است.

دبیرکل خانه صمت البرز نقش دیپلمات ها و رایزن های اقتصادی در مطالعات بازار و معرفی نیاز کشورهای مختلف به انواع محصولات بازار پسند را مورد تاکید قرار داد .

استان البرز حدود سه هزارو۷۶۰ واحد تولیدی و صنعتی بزرگ ، متوسط و کوچک دارد.