تهران - ایرنا - برای نخستین بار در کشور جراحی کاشت الکترود در مغز کودکان (DBS)، با هدف کنترل تشنج مقاوم به درمان دارویی در دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر منصور پرورش متخصص جراحی مغز و اعصاب و فوق تخصص استریوتاکسی و فانکشنال مغز با بیان این مطلب گفت: عمل جراحی کاشت الکترود در مغز کودکان (DBS) برای نخستین‌بار در ایران در گروه سنی اطفال به منظور کنترل تشنج مقاوم به درمان دارویی، در یک دختر ۱۲ ساله در مجتمع بیمارستانی حضرت رسول اکرم (ص) با موفقیت انجام شد.

وی با قدردانی از گروه نورولوژی و همکاران فوق تخصص اپی لپسی بیمارستان فیروزگر که در این عمل همکاری داشتند، افزود: در این روش درمانی، با کاشت الکترود در هسته‌های عمقی تالاموس، تشنج‌های مقاوم به درمان بیمار، پس از برنامه‌ریزی‌های لازم بر روی سیستم دی‌بی‌اس کنترل خواهد شد.

جراحی کاشت الکترود در مغز کودکان برای نخستین‌بار در ایران

پرورش در ادامه با بیان اینکه برای انجام این عمل جراحی ابتدا با انجام «سی تی اسکن» و «ام آر آی» از مغز و نقشه برداری دقیق از ساختمان‌های مغز، محل مورد نظر مشخص شد، افزود: پس از آن براساس محاسبات نرم افزاری مسیر عبور الکترود از مناطق بدون خطر مشخص شده و در نهایت به کمک سیستم استریوتاکسی الکترود مربوطه با دقتی بسیار بالا در محل مورد نظر تعبیه و ثابت شد.

متخصص جراحی مغز و اعصاب یادآور شد: با این روش سیستم الکترود به یک ژنراتور ظریف در زیر پوست سینه وصل می‌شود که با ارسال پالس‌های تنظیم شده به عمق ساختمانهای مغز، از حملات تشنج جلوگیری به عمل می آید.

وی افزود: برنامه ریزی سیستم ژنراتور مولد پالس الکتریکی پس از 2 هفته از سوی متخصصین نورولوژی و فوق تخصص صرع (اپی لپسی) انجام خواهد شد.

به گزارش ایرنا، تشنج از بیماری های دوران کودکی است که به دلیل تولید ناگهانی، شدید و غیرطبیعی تعداد بسیار زیادی تخلیه های الکتریکی در مغز به صورت موقت ایجاد می شود؛