تهران- ایرنا- قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه نمایشگاه «شکوه ایران باستان» پس از پکن در شانگهای برگزار خواهد شد، گفت: رئیس تورگردانان نمایشگاهی میراث‌فرهنگی چین برای برگزاری این نمایشگاه در ۱۰۰ نقطه دیگر این کشور اعلام آمادگی کرده است.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا، نمایشگاه شکوه ایران باستان شامل ۲۱۱ قلم از اشیاء تاریخی و ۵ شیء بازآفرینی شده (مولاژ) از آثار دوره آهن تا دوره صفوی است، ۲۱ دی ماه ۱۴۰۲ با حضور علی دارابی قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و جمعی از سفرا و نمایندگی‌های کشورهای خارجی مستقر در چین، مقامات و مدیران میراث فرهنگی و موزه‌های چین در کاخ موزه پکن گشایش یافت.

کاخ موزه پکن که به شهر ممنوعه شهرت دارد، به مدت ۳ ماه تا تا ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ از آثار با شکوه ایرانی که بیش از ۳ هزار سال فرهنگ و هنر ایران را به نمایش می‌گذارد، میزبانی می‌کند. و قرار است پس از آن در شهرها و موزه‌های دیگر چین به نمایش گذاشته شود.

آیین گشایش نمایشگاه «شکوه ایران باستان» در کاخ موزه پکن با حضور علی دارابی

حضور ۹ سفیر و ۱۵ نمایندگی در آیین گشایش

علی دارابی در گفت‌وگو با خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا درباره اهمیت نمایشگاه شکوه ایران باستان در چین اظهار داشت: در آیین افتتاحیه علاوه بر سفیران ایران و چین، ۹ سفیر و ۱۵ نمایندگی از کشورهای مختلف در این کشور حضور داشتند، که به گفته مسئولان کاخ‌موزه پکن، این سطح حضور سفرای کشورها در نمایشگاه‌های خارجی کم‌نظیر بوده است.

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی گفت: استقبال از نمایشگاه به حدی بود که فقط بعد از گذشت یک روز از افتتاح، بلیت بازدید از کاخ‌موزه شهر ممنوعه تا دو هفته آینده آن پیش‌فروش شد و این در حالی است که روزانه حداقل ۵۰ هزارنفر می‌توانند از این موزه بازدید کنند.

اعلام آمادگی برای میزبانی در ۱۰۰ نقطه دیگر چین

دارابی با اشاره به انتشار یادداشت وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشریه گلوبال تایمز اظهار داشت: این یادداشت و دیگر اخبار رسمی نمایشگاه در روزنامه‌های پر تیراژ چینی، به معرفی بیشتر نمایشگاه شکوه ایران باستان کمک کرد و بیانگر این بود که عزم ایران برای همکاری مشترک در حوزه میراث فرهنگی بسیاری جدی و قوی است.

قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی پیرامون انتخاب ۲۱۶ اثر و شیء تاریخی برای ارائه در نمایشگاه شکوه ایران باستان توضیح داد: این آثار از ۳هزار سال پیش تا دوره قاجاریه را در برمی‌گیرد و توسط موزه ملی به گونه‌ای انجام شد که متناسب با ذائقه فرهنگی و سلیقه مخاطبان کشور چین باشد. همین موضوع استقبال دیگر موزه‌های بزرگ چین را رقم زد و رئیس تورگردانان نمایشگاهی میراث فرهنگی چین اعلام آمادگی کرد که در ۱۰۰ نقطه چین این نمایشگاه را برگزار کند.

همکاری‌های ایران و چین در زمینه باستان‌شناسی زیرآب

دارابی به ملاقات‌ها و توافقات صورت‌گرفته در چین اشاره کرد و افزود: رئیس سازمان میراث فرهنگی چین برای برگزاری ۲ دوره کارگاه آموزشی با پرداخت هزینه کامل کارشناسان در سال آینده، و همچنین در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی موزه‌ای و مرمت و همچنین انجام پژوهش‌های باستان‌شناسی زیرآب اعم از آموزش به‌ویژه در خلیج فارس اعلام آمادگی کرد و مقرر شد پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در این زمینه مذاکراتی را با پژوهشگاه میراث فرهنگی چین آغاز کند.

وی خاطرنشان کرد: کارگاه آموزشی دیجیتال‌سازی و انتقال تجربیات موزه‌داری با حضور ۱۶ نفر از موزه‌داران برگزار شد که این کارگاه‌ها و دوره آموزشی با هزینه طرف چینی می‌تواند منجر به کسب تجربه موزه‌داران جوان کشور که بیشتر آنان از استان‌های غیر از تهران انتخاب شده‌اند و بازدید این موزه‌داران از موزه کشورهای دیگر که به دانش آنان افزوده خواهد شد. چین تاکنون در ۱۴۰ کشور دنیا ۵هزار تن را آموزش داده است و همه تلاش آن این است که در حوزه میراث فرهنگی مرجعیت بالایی در جهان داشته باشد.

توحه به مسئولیت اجتماعی در حوزه میراث‌فرهنگی

دارابی به اهمیت ایفای نقش مسئولیت اجتماعی برای حمایت از میراث فرهنگی تصریح کرد: حامی مالی نمایشگاه شکوه ایران باستان که تا سه ماه دیگر هم در پکن دایر است، پس از آن در شانگهای چین به نمایش در خواهد آمد؛ بانک کشاورزی این کشور است. رئیس این بانک در مراسم افتتاحیه گفت «ما در ۲۰ کشور دنیا نمایندگی داریم و این حمایت در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی ما است»؛ این موضوع حامل یک پیام است که نشان می‌دهد حتی بانک‌های کشاورزی هم خارج از حوزه تخصصی خود در راستای مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگ و میراث فرهنگی سرمایه‌گذاری می‌کنند و از این طریق سرمایه اجتماعی کسب می‌کنند.