معادل فارسی کلمه روتور «چرخانه» است اما در مباحث فنی همان «روتور»(rotor) استفاده میشود.
به گزارش ایرنا، روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان روز شنبه اعلام کرد: یک شرکت دانشبنیان مستقر در این شهرک با روش مهندسی معکوس، نقشهبرداری و ساخت، موفق به تولید این تجهیز در ایران شد که هماکنون در کارخانههای مهمی همچون ذوبآهن اصفهان مورد استفاده قرار گرفته و کیفیتی به مراتب بیشتر از نمونههای خارجی پیشین از خود نشان داده است.
مدیرعامل شرکت «ایزوله اصفهان» در همین پیوند اظهار کرد: وقتی کُک در فرآیند تولید فولاد در حال پُخته شدن است، بخاری تولید میکند که باید از محیط جمعآوری و خارج شود که این کار توسط روتور(چرخنده) مکنده انجام میشود.
جلیل سلطانی افزود: دودی که توسط این مکنده خارج میشود حاوی ذرات خورنده است بنابراین ضد سایش بودن قطعات این تجهیز اهمیت بالایی دارد.
وی با بیان اینکه پرههای این تجهیز از ورقهای با استحکام بالا تولید شده و بدلیل دورِ بسیار بالای چرخش موتور، حفظ تعادل آن حائز اهمیت است، گفت: ساخت این تجهیز حاصل نزدیک به سه سال کار پژوهشی و اجرایی است و پیچیدگیهای بسیاری دارد.
سلطانی خاطرنشان کرد: «دَمپر» و «کِیسنگ» که محفظهای برای فعالیت فَنِ روتور مکنده دود است، نیز در این شرکت تولید میشود.
وی تاکید کرد: با تولید روتور مکنده دود در اصفهان که در واحد «آگلومراسیون» صنعت فولاد کاربرد دارد، وابستگی ایران به کشورهای اروپایی در این زمینه برطرف شد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان همچنین در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: روتور مکنده دود به سفارش کارخانه ذوبآهن اصفهان ساخته شد.
سلطانی افزود: این تجهیز حدود ۱۳ تُن وزن دارد و در ساخت آن از مواد و فناوری خاص استفاده شده است.
وی با بیان اینکه این تجهیز با ابعاد و کاربرد یاد شده نخستین بار است که در صنعت فولادسازی کشور تولید میشود، گفت: قیمت آن در مقایسه با نمونه مشابه خارجی پایینتر است.
سلطانی با اشاره به اینکه تجهیز مذکور در صنایع دیگر مانند سیمان و نفت، گاز و پتروشیمی نیز کاربرد دارد، بر ضرورت حمایت هرچه بیشتر معنوی و مادی از شرکتهای فناور داخلی برای تولید قطعات مورد نیاز صنایع تاکید کرد.
وظیفه واحد آگلومراسیون صنعت فولاد، ذخیرهسازی و ارسال مواد اولیه برای واحدهای مختلف تولیدی، تولید آگلومره طبق شرایط فنی بمنظور مصرف در بخش کوره بلند، تولید آهک پُخته قابل مصرف در بخش فولادسازی و آگلومراسیون و تولید آهن اسفنجی برای مصرف در بخش فولادسازی و فروش است.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حدود ۷۰۰ شرکت دانشبنیان و فناور مستقر در خود، بطور تخصصی به رفع نیاز فناورانه صنایع مانند هوا و فضا، نفت، گاز، پتروشیمی، تجهیزات پزشکی و فولاد میپردازد.