اصفهان - ایرنا - معاون توسعه، فناوری و اشتغال وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: اصفهان در شاخص‌های کلیدی بازار کار روند رو به بهبود دارد به‌طوری که نرخ مشارکت اقتصادی زنان و سهم ایجاد اشتغال آنها در این استان از میانگین کشوری بالاتر است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری اصفهان، محمود کریمی روز شنبه در این خصوص اظهار کرد: نرخ بیکاری اصفهان نیز در چند فصل اخیر کاهشی و تک رقمی شده بطوریکه نرخ مشارکت اقتصادی و نسبت اشتغال آن از میانگین کشوری بالاتر است.

وی با بیان اینکه فضای خوبی در بازار کار اصفهان فراهم است، اظهار کرد: این استان در حوزه کسب و کارهای کوچک نیز در تبصره ۱۶ و سال گذشته عملکرد قابل قبولی داشت.

کریمی در حاشیه کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان با اشاره به عملکرد مطلوب اصفهان در زمینه مشاغل خانگی در سالجاری و پارسال، اظهار امیدواری کرد که این مسیر ادامه پیدا کند.

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری کل کشور نیز در سال‌جاری به کمترین میزان خود در سال‌های اخیر رسید، خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری پاییز ۱۴۰۲ به ۷.۶ درصد رسید و نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی و زنان و نرخ اشتغال ناقص هم روند کاهشی داشته است.

معاون توسعه، فناوری و اشتغال وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به عملکرد نظام بانکی کشور در حوزه اشتغال و بازار کار، تصریح کرد: تلاش می شود با پیگیری‌های مستمر وزارت کار تسهیلات حوزه اشتغال از نظام بانکی پیگیری شود.

کریمی افزود: تسهیلات حوزه اشتغال تا پایان امسال و اوایل سال آینده باتوجه به پیگیری‌های شورای اشتغال بیشتر خواهد شد.

استاندار اصفهان نیز در این باره گفت: نرخ بیکاری استان اصفهان در پاییز امسال به ۸.۶ درصد رسیده است.

سید رضا مرتضوی، افزود: افزایش اشتغال به‌ویژه در حوزه دانش آموختگان دانشگاهی و حل کردن مسائل بانکی برای کاهشی‌تر شدن نرخ بیکاری استان پیگیری می شود.

به گزارش ایرنا، نگاهی به نرخ بیکاری استان اصفهان نشان می‌دهد که این شاخص در سالجاری روند کاهشی داشته و از ۹.۲ درصد در فصل بهار به ۸.۹ درصد در تابستان و سپس ۸.۶ درصد در پاییز رسیده است.

نگاهی به شاخص‌های عمده بازار کار پاییز ۱۴۰۲ در اصفهان حاکیست که نرخ مشارکت اقتصادی در این استان ۴۳ درصد بوده و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۱.۱ واحد درصد افزایش یافته و نسبت به میانگین کشوری معادل ۱.۵ واحد درصد بالاتر است.

استان اصفهان حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد.

حدود ۸۸ درصد از جمعیت اصفهان، شهرنشین و ۱۲ درصد روستانشین هستند و این خطه با بیش از ۹ هزار واحد صنعتی و تولیدی یکی از صنعتی‌ترین استان‌های کشور بشمار می‌آید. از طرفی اصفهان یکی از قُطب‌های صنعت گردشگری و فناوری و تولید محصولات کشاورزی و دامی کشور است.