به گزارش شنبه شب ایرنا، مایکل مارتین در یادداشتی برای نشریه ایریش ایندیپندنت نوشت: هر روز شاهد تصاویری روی صفحه تلویزیون و شبکههای اجتماعی خود هستیم که نشاندهنده مرگ وحشتناک غیرنظامیان از جمله کودکان، آوارگی و ویرانیهای دستهجمعی و دسترسی ناکافی سازمان ملل و نهادهای بینالمللی برای ارائه کمکهای بشردوستانه حیاتی به مردم غزه است.
وی با بیان اینکه این شرایط قابل قبول نیست و نمیتواند ادامه یابد، افزود که عملیات طوفان الاقصی «نمیتواند تأثیر وحشتناک عملیات نظامی (رژیم)اسرائیل بر غیرنظامیان غزه را توجیه کند.»
رئیس دستگاه دیپلماسی ایرلند با اشاره به شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی افزود که این اقدام «بر اساس کنوانسیون نسلکشی و در حالی صورت میگیرد که نگرانیهای عمیقی در سراسر جهان از آنچه در غزه در حال رخ دادن است، وجود دارد.»
وی تصریح کرد که اقدام آفریقای جنوبی باید با نهایت جدیت پیگیری شود چراکه «نسل کشی بزرگ ترین جنایت علیه بشریت است. دیوان بین المللی دادگستری (ICJ) توسط منشور سازمان ملل در سال ۱۹۴۵ تأسیس شد و تصمیمات آن برای طرفهای ذینفع قطعی و لازم الاجرا است.»
به گزارش ایرنا، آفریقای جنوبی چند هفته پیش با تنظیم دادخواستی نزد این دادگاه مستقر در لاهه خواستار رسیدگی به اتهام اسرائیل در خصوص ارتکاب نسلکشی در جنگ غزه شد.
در این شکایتنامه که طی ۸۴ صفحه تنظیم شده آفریقای جنوبی تصریح کرد که اسرائیل مفاد «کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسلکشی» را نقض کرده است.
نخستین جلسه رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی دو هفته پیش برگزار شد و نماینده این کشور در دادگاه تأکید کرد که رژیم صهیونیستی سیاستهای آپارتاید را در قبال فلسطینیان نوار غزه اجرا میکند.
وی افزود: «اسرائیل از سال ۱۹۴۸ به طور سیستماتیک، مردم فلسطین را آواره و پراکنده کرده و از روی عمد حق بینالمللی آنها برای تعیین سرنوشتشان را سلب کرده است. ما به طور خاص نگران قوانین و سیاستهای تبعیضآمیز اسرائیل هستیم که به دنبال آپارتاید کردن مردم فلسطین است».
در همین پیوند، وزیر خارجه ایرلند گفت: من به دقت به جلسات هفته پیش گوش دادم و انتظار دارم دادگاه تصمیم خود را در مورد اقدامات موقتی که آفریقای جنوبی درخواست کرده است تا پایان ژانویه اتخاذ کند.
وی اضافه کرد: رسیدگی به این پرونده سالها طول خواهد کشید، اما تصمیم دادگاه در مورد اقدامات موقت نشان خواهد داد که آیا بر اساس کنوانسیون نسل کشی مبنایی برای محدود کردن یا تعلیق عملیات نظامی اسرائیل وجود دارد یا خیر.
مارتین با اشاره به احتمال ورود ایرلند به این پرونده برای حمایت از آفریقای جنوبی، گفت: اگر به این نتیجه برسیم که مداخله ما موجه است درنگ نخواهیم کرد. ما در این زمینه (مقابله با نسل کشی) سابقه روشنی داریم.
وی اضافه کرد: ایرلند همچنان در حمایت از آتش بس فوری در غزه، یک صدای پیشرو در اتحادیه اروپا خواهد بود. هرچند همه کشورهای عضو (اتحادیه) با این موضع موافق نیستند اما من معتقدم که دیدگاهها در حال تغییر است.
وزیر خارجه ایرلند با اشاره به قطعنامه اخیر سازمان ملل متحد در حمایت از برقراری آتشبس در غزه، افزود: حفظ حرکتی که در این زمینه شکل گرفت، حیاتی است و من به تلاش برای ایجاد اجماع در جهت توقف درگیریهای وحشتناک در غزه ادامه خواهم داد.
رژیم صهیونیستی با حمایت کشورهای غربی برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و توقف عملیات نیروهای مقاومت، کشتار گستردهای را در غزه به راهانداخته است. بر اساس گزارشها، تاکنون افزون بر ۲۴ هزار فلسطینی بر اثر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی جان خود را از دست دادهاند.