به گزارش ایرنا، فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه غرب آسیا موسوم به سنتکام شنبه شب به وقت محلی با انتشار بیانیه ای درباره حمله روز شنبه به پایگاه عین الاسد با تکرار اتهام پراکنی ها علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: «روز ۲۰ ژانویه (۳۰ دی ماه)حدود ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه به وقت بغداد (به وقت بغداد) چندین موشک بالستیک و راکت توسط شبه نظامیان تحت حمایت ایران در غرب عراق به سمت پایگاه هوایی عین الاسد شلیک شد.»
سنتکام افزود: بیشتر موشک ها توسط سامانه های پدافند هوایی این پایگاه رهگیری شدند و برخی نیز به پایگاه اصابت کرده اند و خسارت ها در حال بررسی است.
فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه اذعان کرد: «تعدادی از نیروهای آمریکایی، برای بررسی آسیبهای مغزی تحت معاینه و ارزیابی قرار گرفتهاند و دستکم یک نیروی نظامی عراقی نیز مجروح شده است».
پیش از این، یک مقام آمریکایی روز شنبه به وقت محلی به رسانه های آمریکایی با استناد به ارزیابیهای اولیه گفت: یک نیروی آمریکایی در حمله روز شنبه به پایگاه هوایی عین الاسد عراق دارای جراحات جزئی شده و یکی از نیروهای امنیتی عراق به شدت مجروح شده است.
این مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است، همچنین مدعی شد که گزارشهای اولیه حاکی از اصابت موشکهای بالستیک به پایگاه است، اما این امر قطعی نیست و ارزیابی در حال انجام است.
همزمان خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع نظامی آمریکا و یک مقام پلیس عراق اعلام کرد که دستکم ۱۲ موشک به سمت پایگاه نظامی مورد استفاده نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا در غرب عراق شلیک شده است.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از یک مقام آمریکایی مدعی شد در حمله به پایگاه عین الاسد که نیروهای آمریکایی در آن مستقر هستند، از موشک بالستیک استفاده شده است.
به گزارش ایرنا، روز شنبه پایگاه عین الاسد امریکا در غرب عراق با شلیک شمار زیادی راکت هدف قرار گرفت.این گسترده ترین حمله به پایگاههای اشغالگران آمریکا در منطقه غرب آسیا به شمار می رود.
مقاومت اسلامی عراق در بیانیهای مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت و اعلام کرد که در این حمله از تعداد زیادی راکت استفاده شده است.
در روزهای گذشته پایگاههای نظامی آمریکا در عراق و سوریه در چندین نوبت هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفتهاند. مقاومت اسلامی عراق به دنبال حملات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین به ویژه غزه و حمایت واشنگتن از این حملات به آمریکا هشدار داده بود که پایگاههای آن کشور در منطقه را مورد هدف قرار خواهد داد.
با آغاز جنگ رژیم اسرائیل علیه غزه و بمبارانهای بی وقفه مناطق مسکونی، آموزشی و درمانی این منطقه از سوی بمب افکنهای رژیم تل آویو، هر یک از گروههای مقاومت اسلامی منطقه وظیفهای را در حمایت از مردم مظلوم غزه بر عهده گرفته است. در این میان، گروههای عراقی بیش از ۱۰۰ بار پایگاههای آمریکایی در عراق و سوریه را هدف قرار گرفته اند تا به آمریکاییها تفهیم کنند که هزینه حمایت از رژیم اسرائیل در کشتار مردم غزه بسیار بالا است.
نیروهای دریایی یمن نیز هشدار دادهاند که عملیات نظامی علیه کشتیها و منافع دشمن اسرائیلی را در دریای سرخ تا زمانی که تجاوزات آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.