به گزارش ایرنا، این روزنامه انگلیسی به نقل از صورت مذاکرات یکی از جلسات مجلس انگلیس نوشت که وزارت امور خارجه دولت بوریس جانسون به تلاشهای سازمان ملل پیوسته بود تا آمریکا تحریم های سختگیرانه وضع شده در آخرین ماه های دولت ترامپ علیه این جنبش یمنی را بردارد.
به نوشته دیلی تلگراف، صورت مذاکرات مجلس انگلیس در مارس ۲۰۲۱، یعنی ۲ ماه پس از آنکه بایدن به کاخ سفید راه یافت، نشان می دهد که طارق احمد معاون امور خاورمیانه دومینیک راب در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان گفت که انگلیس نگران بود که قرار دادن انصارالله در فهرست گروه های تروریستی آمریکا در روند کمک رسانی به یمن اختلال ایجاد کند.
احمد در پاسخ به سوال ۲۲ مارس ۲۰۲۱ (۲ فروردین ۱۴۰۱) یکی از نمایندگان در مورد آنکه انگلیس چه اقدامی برای تروریست شناختن انصارالله انجام داده، گفت: ما هیچ برنامه ای برای تروریست شناختن حوثی ها نداریم ولی به صورت مداوم استفاده از تحریمها را بازنگری می کنیم.
وی افزود: ما از اطلاعیه آمریکا در مورد لغو تصمیم دولت پیشین مبنی بر قرار دادن حوثی ها در فهرست سازمان های تروریستی خارجی استقبال کردیم.
این مقام ادامه داد: انگلیس در مورد این موضوع از نزدیک با دولت آمریکا در تماس بوده و نگرانی های خود را در مورد آنکه قرار گرفتن این گروه در فهرست تروریستی، در عملیات بشردوستانه در یمن اختلال ایجاد کند، در میان گذاشته ایم.
"آنتونی بلینکن" وزیر امور خارجه آمریکا ۱۸ ژانویه ۲۰۲۴ برابر با ۲۸ دی ماه ۱۴۰۲ در بیانیه ای اعلام کرد، واشنگتن بار دیگر جنبش انصارالله یمن را در فهرست گروههای به اصطلاح تروریستی خود قرار داده و این تصمیم پس از ۳۰ روز اجرایی میشود.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز با بیان این ادعا که "آمریکا در واکنش به تهدیدها و حملات مستمر در دریای سرخ، انصارالله یمن را که به حوثیها نیز معروف است، به عنوان تروریست ویژه جهانی معرفی کرد"، گفت: اگر انصارالله حملات خود را در دریای سرخ و خلیج عدن متوقف کند، آمریکا فورا در این نامگذاری ارزیابی مجدد خواهد کرد.
آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه جاری برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
قطعنامه شورای امنیت علیه انصارالله یمن، ۱۱ رای موافق ۱۵ عضو شورای امنیت را بدست آورد و بدون هیچ مخالفتی تصویب شد و چهار عضو شورای امنیت از جمله روسیه و چین و الجزایر به آن رای ممتنع دادند. روسیه و چین از حق وتوی خود استفاده نکردند.