به گزارش ایرنا، شمارش معکوس برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در اسفند ماه آغاز شده است و کمتر از ۴۰ روز تا تعیین نمایندگان مردم باقی مانده است. این روزها احزاب و اعضاء آن به دنبال آرایش سیاسی و چیدمان نیروهای خود هستند تا بلکه در این رقابت پیروز میدان شوند. اما پیش از ورود به این عرصه؛ احزاب و ائتلافها این روزها در پی برگزاری جلسات پشت سر هم هستند تا بتوانند جمع بیشتری را با خود همراه کنند.
برخی جناحهای اصلاحطلب انتقاداتی داشته و انتخابات این دوره از مجلس شورای اسلامی را یک انتخابات قابل رقابت بین دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا نمیدانند چون معتقد هستند در میان طیف اصلاحطلب آنطور که باید گزینه مناسب تایید شده به نسبت نقطه مقابل ندارد.
محمدرضا جاننثاری رئیس ستاد انتخابات استان اصفهان معتقد است؛ اصفهان برای برگزاری انتخابات از آمادگی مناسبی برخوردار است و مراحل اجرای انتخابات در استان اصفهان طبق تقویم آن در حال اجراست.
گروه های انتخاباتی در اصفهان چه می کنند؟
اعضای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان اصفهان در حال برگزاری نشست ارزیابی عملکرد کمیتههای این شورا، از آغاز فرایند ارزیابی نامزدها برای معرفی از سوی این شورا برای انتخابات هستند. ساز و کار این فرایند بر اساس نظر جدید شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و اصول تبیین شده در سخنرانی اخیر دکتر حداد عادل در نشست وبیناری با مسئولان استانی این شورا طراحی شده است. طبق گفته اعضای شروای ائتلاف تمرکز اصلی این شورا بر روی بررسی، انتخاب و معرفی افراد در شهرستان ها خواهد بود.
قرارگاه انتخاباتی گام دوم از مدتی پیش نیز فعالیتها و جلسات خویش را پیرامون دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز و در مرحله اول اقدام به شفاف نمودن گزارههای بنیادین خود کرده است. این قرارگاه عنوان داشته که حرکت انتخاباتی آن و لیست نهایی براساس این گزارهها که در تدوین آن از نظرات فعالان فرهنگی، سیاسی و دانشگاهی انقلابی استفاده شده است، خواهد بود و برهمین اساس برای بحث و تبادل نظر پیرامون آن به مردم و گروه های سیاسی ارائه می شود.
شورای هماهنگی مجمع نیروهای انقلاب اصفهان نیز پس از بررسی ۲۱ نامزد که توسط اعضای این گروه از میان 60 چهره ثبت نام کرده در فرآیند مجمع با رای گیری انتخاب شده بودند، لیست ۱۲ نفره خود را برای رای گیری در مجمع و رسیدن به لیست نهایی ۵ نفره در شهرستان اصفهان اعلام کرده است.
قرارگاه انقلابی سلام و ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب ( امنا ) نیز اعلام کرده اند که در حال مصاحبه با کاندیداها و رایزنی با گروه های سیاسی جهت معرفی لیست خود در اصفهان هستند.
گمانه زنی هایی در خصوص اینکه رقابت اصلی بین کدام داوطلبان مجلس خواهد بود در برخی کانال های مجازی در حال انتشار است. این پیش بینی ها که البته هیچ منبع رسمی آنها را رد یا تایید نکرده فضای انتخاباتی شهرستان ها را نیز تا حدودی ترسیم کرده است.
برخی مخاطبان و فعالان مجازی نسبت به نحوه چیدمان فهرست های انتخاباتی واکنش نشان داده اند. آن ها بر این باورند ترکیب یک داوطلب زن، سه داوطلب مرد و یک داوطلب از قشر روحانیون که نوعی رویه معمول در اصفهان برای بستن فهرست های انتخاباتی است، دیگر کارایی ندارد. آن ها معتقدند باید از نگاه جنسیتی و قشری پرهیز کرد و شایسته سالاری را مبنا قرار داد.
همانند سایر نقاط کشور واکنش ها به تعرفه تبلیغات صدا و سیما یکی از حاشیه های انتخاباتی این روزهای اصفهان است؛ برخی نماینگان ادوار مجلس اصفهان نسبت به این مساله واکنش هایی داشتند. بتازگی نیز صدا و سیما جزییات بیشتری از فرایند تبلیغات کاندیداهای انتخاباتی را منتشر کرده و ضمن تمدید مهلت ثبت نام در میزان هزینه ها تجدید نظر کرده است.
بازگشت افکار عمومی به اندوخته عملکرد نمایندگان فعلی اصفهان در مجلس و کنکاش کارآمدی آن ها از دیگر محورهای مورد بحث در فضای مجازی است. در این میان؛ هواخواهان نمایندگان فعلی که همه آن ها در این دوره نیز داوطلب شده اند به دفاع و تحلیل عملکردهای آنان می پردازند.
نکته جالب توجه اینکه در بسیاری از شهرها گروه ها و ائتلاف های سیاسی در حال برگزاری نشستها و همایشهای مختلف راجع به نقش مشارکت زنان و اهمیت آن ها در انتخابات آتی هستند، اما هنوز در اصفهان نشست چشمگیری راجع به تعیین مواضع « نقش زنان و انتخابات» از سوی احزاب و ائتلافها به صورت علنی برگزار نشده است.
به گزارش ایرنا؛ در مجموع یکهزار و ۷۶۸ نفر داوطلب در استان در فرصت قانونی ثبتنام خود را به صورت الکترونیکی برای انتخابات مجلس انجام داده بودند.
از مجموع این افراد ۲۱۳ نفر انصراف خود را به فرمانداری مراکز حوزه انتخابیه اعلام کرده بودند، همچنین ۱۷۳ نفر طبق بررسیهای هیأت نظارت شرایط ثبتنام را نداشتند؛ بدین معنا که مدارکی از جمله پنج سال سابقه فعالیت در حوزههای اجرایی، بخش عمومی و دولتی را ارائه نکردند.
۱۸۸ نفر نیز با وجود پیشبینی قانون مبنی بر اعتراض بر تأیید نشدن یا احراز نشدن صلاحیت از این فرصت قانونی استفاده نکردند.
در مجموع صلاحیت ۵۷۴ نفر در هیأتهای نظارت به سه دلیل (انصراف داوطلب، نداشتن شرایط ثبتنام اولیه و اعتراض نکردن نسبت به رأی هیأت اجرایی) مورد بررسی قرار نگرفت. اما صلاحیت یکهزار و ۱۹۴ نفر در هیأت نظارت استان با همکاری هیأت مرکزی نظارت مورد بررسی قرار گرفته بود.
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی همزمان با ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفند سال جاری برگزار میشود.